Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2019
Το Patio, είναι ένας μοναδικός χώρος στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, ο οποίος δημιουργήθηκε με πάθος και έμφαση στη λεπτομέρεια. Το ταξίδι του Patio ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013, με στόχο και όραμα την δημιουργία ενός εντελώς διαφορετικού χώρου από ό,τι είχε βιώσει το κοινό μέχρι εκείνη τη στιγμή, οδηγώντας το σε ένα υπέροχο ταξίδι γεύσεων.
Προορισμός στο πολύ πρόσφατα ανανεωμένο μενού του χώρου, η Λατινική Αμερική με φανταστικά και εξειδικευμένα κοκτέιλ και τάπας από τον γνωστό chef Θάνο Στασινό από το εστιατόριο Nikkei Peruvian Resto Bar στην Αθήνα.
Η NIKKEI κουζίνα είναι προϊόν διασταύρωσης δύο πολιτισμών, της Ιαπωνίας και του Περού και ακολούθει την FUSHION τάση της διεθνούς γαστρονομίας. Στην πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί από μετανάστες Ιάπωνες που ήθελαν να προσαρμόσουν τις γαστρονομικές τους συνήθειες στα καινούρια εγχώρια δεδομένα τους (Περού).
Αναπόφευκτα προέκυψε, λοιπόν, ένα νέο είδος κουζίνας, που συνδύαζε με δημιουργικούς πειραματισμούς ιαπωνικά συστατικά, όπως shoyu (είδος σόγιας), miso (πάστα σόγιας) και άφθονα θαλασσινά, με τα περουβιανά αρώματα και γεύσεις που προσφέρουν οι πρώτες ύλες της χώρας όπως η αψάδα των ají και jalapeño (ποικιλίες πιπεριάς) και οι πολυάριθμες ποικιλίες πατάτας.
Στο μενού του χώρου, θα συναντήσετε μοναδικά πιάτα όπως tacos platano macho (αρσενική μπανάνα) με γέμιση από οχταπόδι και chorizo, κοτόπουλο μπαλοτίνα σερβιρισμένο με πουρέ τρούφας και teriyaki sauce και φυσικά ένα από τα αγαπημένα πιάτα του χώρου, το flap steak black angus με μάγκο!
Αυτά και άλλα πολλά πιάτα συναντά κανείς στο μενού, τα οποίο έχουν ως φόντο τους μια εκπληκτική λίστα κρασιών και cocktails.
Μετρώντας 6 χρόνια επιτυχημένης πορείας, το Patio διακρίνεται για την ευελιξία του στην διαμόρφωση του χώρου και για την ποικιλία των επιλογών που μπορεί να προσφέρει, στοχεύοντας στο να θεωρείται το απόλυτο place-to-be για μια νύχτα με φίλους, για ένα ξεχωριστό εταιρικό party ή για ένα οποιοδήποτε άλλο private party που θέλετε να μείνει αξέχαστο.
Βρείτε το Patio Cocktail Bar στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, 1010 και στο τηλ.: 22 664488.
Facebook.: https://www.facebook.com/patiococktailbar/
Instagram.: @patiococktailbar
Σχετικά

Φάγαμε τρομερό gelato σε δημοφιλή μπιραρία του Πρωταρά
Η νέα προσθήκη στο μενού της gastropub του Πρωταρά, κάνει θόρυβο

Δύο μοναδικά εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα της Αγίας Νάπας, που αξίζει να ανακαλύψεις το φετινό καλοκαίρι
Από τη χαλαρή πολυτέλεια του Vala Beach Club μέχρι την υψηλή κουζίνα και τα δημιουργικά cocktails του Glasshouse Lounge Restaurant, εδώ θα ζήσεις εμπειρίες που συνδυάζουν θάλασσα, γεύση και στυλ

Ο Αντρέας φτιάχνει την Kreppa που έχει ξετρελάνει τους Λεμεσιανούς και όχι μόνο
Το ολοκαίνουριο, μοντέρνο truck της πόλης, φτιάχνει την καλύτερη -ίσως- κρέπα που έχει φάει μέχρι σήμερα

Taste Atlas: Μια ελληνική πόλη στις 100 καλύτερες για φαγητό στον κόσμο
Ωστόσο, δεν είναι ψηλά στη λίστα καθώς δεν μπήκε ούτε στις 50 καλύτερες πόλεις - Διαθέτει «μοναδικά παραδοσιακά εστιατόρια»

Taste Atlas: Η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη στον κόσμο - Στη λίστα και η κυπριακή
«Πού να πάμε για καλοκαιρινές διακοπές; Κάπου με το καλύτερο φαγητό, φυσικά!» γράφει το Taste Atlas

Ένα από τα αρχαιότερα στέκια της Λευκωσίας για οφτό, επιστρέφει
Επαναλειτουργεί σήμερα, ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα

Τις Παρασκευές του Ιούλη πάμε για Smash burger με θέα στη νέα ταβέρνα του Καλοπαναγιώτη
Smash Fridays στη Μωροκανέλλα στον Καλοπαναγιώτη – Smash burgers με θέα την κοιλάδα της Μαραθάσας

1+1 προσφορά στο ολοκαίνουργιο ρόφημα της αλυσίδας Starbucks
Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με τον πιο δροσερό τρόπο

Ένα ζευγάρι Κυπρίων στην κορυφή των «φισιάτικων» στη Μεγάλη Βρετανία
Ένα ζευγάρι Κυπρίων βρέθηκε στην κορυφή των «φισιάτικων» (fish and chips) της Βρετανίας

Το beach bar/restaurant της Λεμεσού που μεταμορφώθηκε κι έγινε κούκλα!
Ναι, το Plage άλλαξε… και του πάει!

Προς πώληση ένα από τα πιο διάσημα ταβερνάκια-στέκια της Λευκωσίας
Μία από τις πιο όμορφες αυλές της Λευκωσίας, κατέβασε ρολά

Τέλος εποχής για το θρυλικό σουβλάκι του Άρη
Όλη η Kύπρος έχει φάει από εκεί: Το τέλος του θρυλικού σουβλατζίδικου που λάτρεψαν ντόπιοι και επισκέπτες της συμπρωτεύουσας