Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2019
Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας πραγματοποιεί ειδικές ξεναγήσεις για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο 2019 στις περιοδικές του εκθέσεις. Οι ξεναγήσεις αποτελούν μέρος του εορταστικού προγράμματος «Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας: 30 χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας».
Ειδική ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Πενταδάκτυλος – Εντυπώσεις»
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, 18:30 (Ελληνικά)
Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τους επιμελητές της έκθεσης, τον εικαστικό και καθηγητή Δρ. Σάββα Χριστοδουλίδη και την αρχαιολόγο Λευκή Μιχαηλίδου.
Το Μουσείο θέλοντας να επισημάνει τη διαχρονικά άρρηκτη σχέση του Πενταδάκτυλου με την πόλη της Λευκωσίας, συμπεριέλαβε στο εορταστικό του πρόγραμμα για τα 30 χρόνια λειτουργίας του (1989-2019) την έκθεση «Πενταδάκτυλος – Εντυπώσεις». Η έκθεση με γκραβούρες, φωτογραφίες, καρτ-ποστάλ, εκδόσεις και εικαστικά έργα, αναδεικνύει το σημασιολογικό εύρος της οροσειράς ως αναπόσπαστου μέρους του λευκωσιάτικου τοπίου: της οροσειράς που διαδέχεται και ορίζει τη βόρεια θέα της πόλης.
Η έκθεση αποτελεί μιαν άλλου ύφους πρόταση που παρουσιάζεται παράλληλα με την έκθεση «Πενταδάκτυλος – Contemporaries» στην Λεβέντειο Πινακοθήκη, από τις 29 Μαρτίου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Ειδικές Ξεναγήσεις – «Θεματικές Αναδρομές: ‘Ένα Μουσείο για τη Λευκωσία»
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, 11:30 (Ελληνικά) / Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, 18:00 (Ελληνικά) /
Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 (Αγγλικά), 11:30
Μέσα από ένα ταξίδι στις μόνιμες συλλογές του Λεβέντειου Μουσείου, οι έφοροι του Μουσείου Δρ. Έλενα Πογιατζή - Ρίχτερ και Μαρία Πατσαλοσαββή θα παρουσιάσουν με ξεναγήσεις τις ειδικές εκθέσεις «Σαν Φοίνικας από τις Στάχτες - Αρχοντικά της Λευκωσίας μετατρέπονται σε Μουσείο» και «Όραμα και Υλοποίηση - Λέλλος Δημητριάδης - Κωνσταντίνος Λεβέντης».
Πρόκειται για τις δύο πρώτες σε σειρά από τις ειδικές εκθέσεις που εμπίπτουν μέσα στη θεματική «Θεματικές αναδρομές : Ένα Μουσείο για τη Λευκωσία», η οποία στόχο έχει να προβάλει την 30χρονη πορεία του Μουσείου.
Οι θεματικές εκθέσεις / παρουσιάσεις πραγματεύονται τη σύλληψη του οράματος και τη δημιουργία του Μουσείου εστιάζοντας σε πρόσωπα και οργανισμούς, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση του Μουσείου και τη δημιουργία των συλλογών του.
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για όλες τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται μέσα στο πλαίσιο των 30 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στις ξεναγήσεις. Επικοινωνία: Τηλ: +357 22661475 / email: info@leventismuseum.org.cy
Σχετικά
Electric Dreams: Η έκθεση που πρέπει να επισκεφθείς τις γιορτές στη Λευκωσία
Η νέα ομαδική έκθεση που θα φιλοξενήσει η Isnotgallery συνεχίζει και διευρύνει τον διάλογο που άνοιξε το καλοκαίρι με την έκθεση «Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί»
NYX Hotel Limassol × Παγκύπριος Σύνδεσμος Καλλιτεχνών «Τέχνη Δίχως Σύνορα»
Ομαδική Έκθεση με τίτλο Light and Shadows
Το πρόγραμμα φιλοξενίας MAKERsHOUSE 2025 αναδεικνύει για 5η χρονιά την δημιουργία, την καινοτομία και την έμπνευση
Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται με τους δημιουργούς να παρουσιάζουν τα τελικά τους έργα σε μια μοναδική έκθεση στο Youth Makerspace Larnaka, στις 7 Δεκεμβρίου
December: Ομαδική έκθεση με 29 καλλιτέχνες στην γκαλερί Stand in Line – Art Space
Η γκαλερί Stand in Line – Art Space παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “December” σε επιμέλεια του Canopy Studio, με 29 συμμετέχοντες καλλιτέχνες
Fluid Persistence: Η νέα έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ξετυλίγεται ως ένας ρευστός χώρος
Τα έργα 19 καλλιτεχνών διερευνούν επείγοντα ζητήματα σχετικά με την οικολογική καταστροφή
Πίνακας του Ρούμπενς πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 2.3 εκατ. ευρώ
Το έργο ήταν κρυμμένο για περισσότερους από τέσσερις αιώνες σε μια παριζιάνικη έπαυλη
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2025 θα παραμείνει ανοικτή η έκθεση του προγράμματος «Face Forward …into my home»
Στις 30 Δεκεμβρίου 2025 ολοκληρώνεται ο κύκλος της έκθεσης του προγράμματος «Face Forward …into my home», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Το 125 Space παρουσιάζει την έκθεση In Parallel: Conversations on Love, Life & Light
Μια ομαδική παρουσίαση που συγκεντρώνει έργα των Fernando de Ana, Antonia Figueiredo, David Hanley (DaHexd) και Kiama Lisani
Συνεχίζονται οι προβολές της σειράς "Art in the City" του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Οι προβολές μεταφέρουν το κοινό στον κόσμο των Κυπρίων εικαστικών καλλιτεχνών
Τελευταία εβδομάδα της Μπιενάλε Λάρνακας
Με κινηματογραφικές βραδιές, την παρουσίαση του επίσημου καταλόγου και νέες εκθέσεις κλείνοντας την μεγαλύτερη έκδοση
Claytopia Ceramic Festival: Ένα απόγευμα αφιερωμένο στην κεραμική
Μια ολόκληρη μέρα γεμάτη έμπνευση, παιδικές δραστηριότητες, ζεστό κρασί, νόστιμο φαγητό και μουσική