Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2019
Το brunch αποτελεί πλέον μία πολύ αγαπημένη συνήθεια για τους Κύπριους. Έτσι, ο αριθμός των εστιατορίων που προσθέτουν στο μενού τους πιάτα για brunch ειδικά τα σαββατοκύριακα μεγαλώνει συνεχώς. Πρόκειται για μία τάση που μεγαλώνει και ολοένα εξαπλώνεται αφού μας δίνει την ευκαιρία τα σαββατοκύριακα να βγούμε από νωρίς για να απολαύσουμε νόστιμες γεύσεις και πιάτα.

Ένα όμως μαγαζί της Λεμεσού, το Benzai sushi bar αποφάσισε να κάνει τη διαφορά στον δημοφιλή τομέα του brunch και να ενσωματώσει ένα αλλιώτικο brunch με γιαπωνέζικες επιρροές.
Έτσι εμείς επισκεφτήκαμε το Benzai sushi bar, δοκιμάσαμε το brunch του με τις ιαπωνικές πινελιές και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Η ομάδα του Benzai και του εξωτερικού τους συνεργάτη σεφ Εύρου Παπαντωνίου δημιούργησαν ένα μενού με έξι αυθεντικά ιαπωνικά πιάτα και μάλιστα μερικά από αυτά είναι φτιαγμένα από παραδοσιακές ιαπωνικές συνταγές και κάποιες fusion με ιαπωνικά υλικά.

Δοκιμάσαμε το Benzai Eggs Royal όπου ο καπνιστός σολομός σερβίρεται πάνω σε μαλακό hirata bun και όχι κανονικό ψωμί, με στρώση από αβοκάντο yuzu puree και από πάνω αυγά ποσέ με αυγοτάραχο. Για δεύτερο πιάτο επιλέξαμε το Okonomiyaki το οποίο είναι ομελέτα με οργανικά μανιτάρια shiitake, λάχανο, καλαμπόκι, καπνιστή γαλοπούλα, μπέικον και τηγανιτό αυγό. Σερβίρεται με σπιτική μαγιονέζα και okonomiyaki sauce. Επίσης εξαιρετικό πιάτο είναι και το Kabayaki Rice Umami Bomb που είχε ως βάση pancake γλυκοπατάτας, απο πάνω ρύζι με αυγό και κομμάτια από καπνιστό ψάρι και σερβίρεται με κρεμώδες τυρί και wassabi.

Στο τέλος απολαύσαμε τα διάσημα japanese fluffy pancakes τα οποία ήταν αρκετά νόστιμα. Υπάρχουν δύο επιλογές που μπορείς να γευτείς, με τόφου bluberries και maple syrup ή tapioca και σως από ινδοκάρυδο. Στην επομένη μου επίσκεψη θα ήθελα να δοκιμάσω το Vegan Tofu Scramble το οποίο είναι ένα καθαρά vegan πιάτο που μας το συνέστησε ο σεφ Έυρος Παπαντωνίου. Στο Benzai suhsi bar μπορείς να συνοδεύσεις το brunch σου με specialty καφέ, φρέσκους χυμούς ή δροσερά κοκτέιλ.
Σερβίρει κάθε Κυριακή 10.00-15.00.
Σχετικά
Το εστιατόριο της Λευκωσίας που κάθε μέρα έχει κάτι διαφορετικό στο τραπέζι
Με ελληνική και κυπριακή κουζίνα, καθημερινά μεταβαλλόμενο μενού, φρέσκες πρώτες ύλες και μια όμορφη αυλή, η Μπέμπα έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία για φαγητό στο κέντρο της Λευκωσίας
Το εστιατόριο της Λευκωσίας που κρατά σταθερή την αξία του
Με το νέο χειμερινό του μενού που έρχεται πολύ σύντομα, θα κάνει μια ξεχωριστή αναδρομή στα 6 χρόνια ζωής του, επαναφέροντας στο τραπέζι μερικά από τα πιο δημοφιλή του πιάτα
Η ταβέρνα που έβαλε την Ψημολόφου στον χάρτη του καλού σουβλακιού
Το success story μιας ταβέρνας που ξεκίνησε από τους Εργάτες, συνεχίζει στην Ψημολόφου και φέτος είναι υποψήφια στα Cyprus Eating Awards
Ήσυχα business lunches με αυθεντικές γεύσεις στο «Ελληνικό»
To εστιατόριο προσφέρει καθημερινά μια πλούσια επιλογή πιάτων με ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, καλύπτοντας διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις
Το Scale Restaurant φέρνει στη Λευκωσία το απόλυτο Ιταλικό Brunch!
Το νέο λαχταριστό κεφάλαιο στο concept Scale Chapters έκανε πρεμιέρα και εμείς βρήκαμε όλα όσα θα δοκιμάσεις!
Στο τραπέζι του Amyth of Nicosia
Από τις καθαρές γεύσεις της θάλασσας και τη φωτιά του grill μέχρι το dessert trolley, μια γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας
Η Πυξίδα της Λεμεσού δείχνει τον δρόμο για το καλό ψάρι
Η απόλυτη πρόταση για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά με θέα θάλασσα!
«Τρυπώσαμε» στο Culinary Centre της Columbia Hospitality και ανακαλύψαμε τι φτάνει στο πιάτο μας!
Μπήκαμε στην καρδιά της κουζίνας της Columbia Hospitality και γνωρίσαμε από κοντά την ομάδα και τη διαδικασία πίσω από τα πιάτα που φτάνουν στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία του ομίλου.
Απολαύσαμε ιαπωνική κουζίνα σε μίαν από τις πιο πολυσυζητημένες high-end αφίξεις στη Λευκωσία
Η σύγχρονη ιαπωνική γαστρονομία απέκτησε τη δική της διεύθυνση στη Λευκωσία
Το Φθινόπωρο έχει το δικό του σπίτι και είναι στα Starbucks
Pumpkin Spice, νέες γεύσεις, matcha creations και autumn essentials φέρνουν ξανά την πιο αγαπημένη εποχή της χρονιάς στα Starbucks
Ποιοτικό φαγητό για κάθε φοιτητική ημέρα, με 20% έκπτωση σε ΑΚΑΚΙΚΟ και Το Ελληνικό
Σε προνομιακές τοποθεσίες, κοντά σε πανεπιστήμια της Λευκωσίας, τα δύο εστιατόρια προσφέρουν δύο διαφορετικές γαστρονομικές εμπειρίες και πολλές επιλογές για ένα γρήγορο lunch break
«Ο Θεόδωρος»: Το θρυλικό σουβλιτζίδικο που έμεινε στη γεύση και στη μνήμη της Λευκωσίας
Από την οδό Ερμού του 1957 μέχρι τη Θεμιστοκλή Δέρβη και το οριστικό κλείσιμο, μια οικογενειακή ιστορία 57 χρόνων που έγινε κομμάτι της πόλης.