Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2019
Η Καθαρή Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής, της μεγαλύτερης νηστείας του Ορθόδοξου Χριστιανισμού. Πρόκειται για μετακινούμενη γιορτή.
Φέτος, θα κόψουμε τη «Μούττη» της Σαρακοστής, όπως συνηθίζουμε να λέμε για την πρώτη μέρα της σαρακοστιανής νηστείας, στις 11 Μαρτίου. Και στα πεντάστερα ξενοδοχεία της Thanos Hotels, Annabelle και Almyra, οι ένοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια Καθαρά Δευτέρα με στυλ, πολυτέλεια και μοναδικές υπηρεσίες.
Η Καθαρή Δευτέρα διαδέχεται τις Απόκριες, μια περίοδο που θυμίζει έντονα τις διονυσιακές γιορτές, με τους μασκαρεμένους να γλεντούν και να πραγματοποιούν παρελάσεις στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων. Κατά την περίοδο των νηστειών, οι πιστοί εκφράζουν την πίστη και τη μετάνοια τους με νηστεία (αποχή από τα κρεατικά, τυρί και γενικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα) και εξαγνισμένοι καλωσορίζουν με αυτόν τον τρόπο την Άνοιξη και την Ανάσταση. Η νηστεία της Σαρακοστής διαρκεί 48 μέρες και ολοκληρώνεται το Μεγάλο Σάββατο. Τα έθιμα και οι παραδόσεις επιβάλλουν να βγαίνουμε την Καθαρή Δευτέρα, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, στην ύπαιθρο για να γιορτάσουμε τη μέρα με παιχνίδια και χορούς στην εξοχή, με το πέταγμα του Χαρταετού και με τη συνοδεία νηστίσιμων εδεσμάτων.
Στο Annabelle...
Αν προτιμάτε να περάσετε τη μέρα σας παραλιακά, σας περιμένουμε στο ξενοδοχείο Annabelle το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας για να απολαύσετε το μοναδικό νηστίσιμο μενού μας, στο εστιατόριο Mediterraneo (12:30 – 15:30). Η παραλιακή μας ταβέρνα, προσφέρει το πιο κατάλληλο και οικείο χώρο για το al fresco αυτό γεύμα, για να γιορτάσετε στο πνεύμα της ημέρας.
Το γεύμα συμπεριλαμβανει παραδοσιακό μεζέ της σαρακοστής, όπως καλαμαράκι, χταπόδι, φρέσκα χόρτα και αλοιφές (€20 το άτομο). Θα σερβίρουμε βεβαίως και το κανονικό, a la carte μενού. Το γλέντι θα ανάψει με ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον κιθαρίστα μας. Και επειδή Καθαρή Δευτέρα χωρίς χαρταετό δεν γίνεται, διοργανώνουμε και διαγωνισμό για τον καλύτερο χαρταετό και τον χαρταετό που θα πετάξει ψηλότερα από τους άλλους, εκμεταλλευόμενος το θαλασσινό αεράκι. Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, με πινελιές παράδοσης την Καθαρή Δευτέρα, κοπιάστε να την γιορτάσετε μαζί μας.
Και στο Almyra
Την ίδια μέρα, το ξενοδοχείο Almyra προσφέρει μια ευρεία γκάμα με πιάτα της ημέρας, που περιλαμβάνουν ποικιλία από dips, ψαρικά συνοδευόμενα με ούζο, πιάτα με νηστήσιμα είδη και ποικιλία από φρούτα, στην τιμή των 25 ευρώ ανά άτομο.
Το "κλου" της ημέρας παρέχεται ωστόσο στο spa του Almyra, το οποίο την ημέρα αυτή προσφέρει μια επιλογή από τρεις θεραπείες στο βραβευμένο spa, αναλόγως των επιθυμιών του καθενός. Μια θεραπεία για βαθύ καθάρισμα σε όσους το έχουν ανάγκη, μια θεραπεία με φυτικά είδη της κυπριακής γης και μια με οργανικές ύλες και υπερτροφές, συμπληρώνουν με ιδεώδη τρόπο την γαστρονομική απόλαυση στα εστιατόρια του Almyra κατά την Καθαρά Δευτέρα.
-
Almyra Hotel
11 Μαρτίου 2019
Σχετικά
Salt & Fire: Εκλεπτυσμένη γιορτινή εμπειρία με μοναδικά Festive Menus
Tο ιδανικό σκηνικό για ξεχωριστές στιγμές.
Το νέο street food που μόλις έκανε την εμφάνισή του, μας έρχεται από τρεις ηθοποιούς που αγαπούν το burger όσο εμείς
Ο Μιχάλης Αναγιωτός, ο Χάρης Αριστείδου και ο Νικόλας Κουρουζίδης μάς συστήνουν το μπεργκεράδικό τους!
Ποιες γαστρονομικές τάσεις θα μας απασχολήσουν το 2026;
Από την εμφάνιση των τροφών που προέρχονται από τα εργαστήρια, μέχρι την ανάγκη για τα πιο «λειτουργικά τρόφιμα» και τις συσκευές κουζίνας με AI
Η Πράσινη Πάπια του Νικόλα Ιωαννίδη είναι η νέα, ντιζαϊνάτη καφετέρια της πόλης
Ένας νέος, καλαίσθητος χώρος στο Δάλι που συνδυάζει design, ποιότητα και προσωπικό όραμα, υπογράφοντας ένα διαφορετικό concept καφετέριας με την υπογραφή του Νικόλα Ιωαννίδη
Nammos Limassol & The Retail Village: Αποκαλύπτουν τη festive chalet διακόσμηση με ένα λαμπερό Apres Ski Party
Ζήστε πρώτοι την ατμόσφαιρα, απολαύστε το party και μπείτε στο απόλυτο γιορτινό mood.
Το Sunday Lunch επιστρέφει στο NYX Hotel Limassol με μια ανανεωμένη εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας
Μια εκλεπτυσμένη κυριακάτικη εμπειρία γεύσης και μουσικής στο κέντρο της Λεμεσού
Τα 4 ελληνικά εστιατόρια που μπήκαν στη λίστα με τα 1.000 καλύτερα του κόσμου
Τα δύο στην Αθήνα, ποια είναι
Οι 9 πιο νόστιμες διευθύνσεις για απολαυστικό brunch στην Κύπρο
Από παραθαλάσσια cafés μέχρι αστικά bistro, συγκεντρώσαμε τις πιο γευστικές στάσεις για ένα πραγματικά απολαυστικό brunch
Φέτος, απολαύστε το τραπέζι, όχι το μαγείρεμα!
Μια νέα υπηρεσία που θα σας λύσει τα χέρια στις γιορτές
Pinolo: Brunch με άρωμα Ιταλίας, κάθε Σάββατο και Κυριακή
Το Pinolo δίνει ακόμη έναν λόγο, να μετράμε αντίστροφα για το Σαββατοκύριακο!
Ξέρουμε πού βγαίνει όλη η Πάφος
To wine bar-restaurant που θα σε κερδίσει από την πρώτη ματιά και γουλιά