Δημοσιεύτηκε στις 03 Αυγούστου 2017
Η Κύπρος κρύβει εκπλήξεις και εμείς εδώ στο Check In το ανακαλύπτουμε καθημερινά γυρνώντας απ' άκρη σ' άκρη του νησιού. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο μικρό χωριουδάκι της επαρχίας Πάφου, τα Πάνω Ακουρδάλεια που βρίσκονται στη μέση των κοινοτήτων Κάτω Ακουρδάλεια, Κάθικας, Θελέτρα, Γιόλου, Μηλιού, Λουκρούνου, Κρίτου Τέρα και Αρόδες. Μία πανέμορφη περιοχή της Κύπρου, ιδανική για road trips, μονοήμερες εξορμήσεις στη φύση της Πάφου αλλά και για εκδρομές όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά ολόκληρο το χρόνο, σε κάθε εποχή.

Ανηφορίζοντας από το Στρουμπί, φτάσαμε Κάθικα και από εκεί κατηφορίσαμε προς Πάνω Ακουρδάλεια όπου διανυκτερεύσαμε στο πανέμορφο και ανακαινισμένο αγροτουριστικό κατάλυμα με πισίνα της κυρίας Χλόης, το Chloe's House. H κοινότητα δεν έχει πλέον μόνιμους κατοίκους αλλά τα καλοκαίρια αποκτά ξανά ζωή από ντόπιους, ξένους τουρίστες αλλά και όσους έχουν περιουσία στο χωριό.

Περπατώντας στην κοινότητα, λίγα μέτρα από το Chloe's House, φτάσαμε στην παλιά εκκλησία του χωριού, κτίσμα του 16ου αιώνα, αφιερωμένη στην Παναγία Χρυσελεούσα. Εκεί, στον εξωτερικό χώρο θα δεις μία εντυπωσιακή, υπεραιωνόβια ελιά και ένα παλιό πετρόμυλο.

Πίσω, κατεβαίνοντας μερικά σκαλιά θα βρεθείς σε ένα μικρό παράδεισο. Η κυρία Χλόη μας ενημέρωσε πως εκεί λειτουργεί τώρα ένα μικρό καφέ, το The New Herb Garden, για το οποίο ήμασταν αρκετά επιφυλακτικοί μέχρι που φτάσαμε εκεί. Σημείωσε, πως εκεί προϋπήρχε ένας βοτανόκηπος ο οποίος σήμερα έχει αλλάξει και αναδιαμορφωθεί.

Ένα παλιό πετρόκτιστο σπίτι, όπου λειτουργεί και το γραφείο του κοινοτάρχη του χωριού μεταμορφώθηκε σε ένα χαριτωμένο μαγαζάκι, με βοτανόκηπο, ψηλά δέντρα που δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό που θυμίζει λιγάκι αγγλική επαρχία. Μικρά, στρογγυλά τραπεζάκια με μωβ τραπεζομάντηλα σε περιμένουν για να καθίσεις κάτω από τη σκιά των δέντρων για να χαζέψεις τριγύρω τα λουλούδια και τα βότανα ενώ θα ακούς το νερό στο μικρό συντριβάνι στο κέντρο του κήπου.

Καθίσαμε και μας υποδέχτηκε ο Μοχάμεντ, ο οποίος κατάγεται από τον Λίβανο, είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ζει και διατηρεί δική του επιχείρηση catering στην Πέγεια, εργάστηκε για πολλά χρόνια σε μεγάλα ξενοδοχεία στο Λίβανο και την Ευρώπη. Εδώ και περίπου ένα μήνα αποφάσισε να νοικιάσει αυτό τον χώρο και να τον μετατρέψει σε ένα μικρό βοτανόκηπο σερβίροντας καφέδες, νόστιμα κέικ, κρύα και ζεστά ροφήματα αλλά και μικρά πιάτα, ελαφριά γεύματα.

Δοκιμάσαμε ολόφρεσκα καρυδόπιτα που μόλις βρήκε από τον φούρνο και κέικ σοκολάτας και ήπιαμε δροσερή σπιτική λεμονάδα με φύλλα μέντας. Αν αποφασίσεις να πας και θα ήθελες να γευματίσεις καλό θα ήταν να πάρεις πρώτα ένα τηλέφωνο για να σου το ετοιμάσουν.
Το The New Herb Garden (99291594) είναι ανοικτό Τετάρτη με Κυριακή από το πρωί στις 10.00 μέχρι τις 16.00. Μπορείς όμως να κάνεις κράτηση για φαγητό και ποτό με την παρέα σου για πιο αργά.

Wine & Cheese Evening
Την Κυριακή 13 Αυγούστου το The New Herb Garden διοργανώνει μία βραδιά με κρασί και τυριά στον κήπο του από τις 19.00 μέχρι τις 22.00. Αν βρεθείς στις περιοχές βάλε το στο πρόγραμμα.
-
The New Herb Garden
13 Αυγούστου 2017
Σχετικά
Πού τρώμε νόστιμα και υγιεινά στη Λεμεσό;
Ένα μικρό, ωραίο και πολύ νόστιμο εστιατόριο, με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Jack Γιαννακού και του ιδιοκτήτη του Cinema, Γιάννη Νέττου
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Το Pralina επέστρεψε στη Λεμεσό: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το ζαχαροπλαστείο, που επαναλειτούργησε σε νέα τοποθεσία
Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις
H Μαρία Θ. Μασούρα DipWSET μάς προτείνει τα 9+1 ιδανικά κρασιά για τα τραπέζια των γιορτών
Με τι πιάτα θα τα συνοδεύσεις
Cyprus Peloponnese Wine Festival 2026: Το κρασί της Πελοποννήσου συναντά ξανά την Κύπρο
25 επιλεγμένα οινοποιεία από τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας, σε μια ολοήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στην ποιότητα, το terroir και τη σύγχρονη ελληνική οινική δημιουργία.
Γεύσεις παράδοσης και ρεμπέτικες βραδιές στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα αυθεντικό κυπριακό μεζεδοπωλείο που ενώνει καλή κουζίνα, μουσική και γιορτινή ατμόσφαιρα για αξέχαστες εξόδους στο κέντρο της πόλης
Έξοδος με μεζέ και live mουσική στο κέντρο της πόλης
Παραδοσιακή ατμόσφαιρα, μεζές για μερακλήδες, φρεσκοζυμωμένο ψωμί και live μουσική για μια έξοδο με χαρακτήρα
Η ταβέρνα στο χωριό που γίνεται το αγαπημένο στέκι για γιορτινά και κυριακάτικα τραπεζώματα
Πάμε σε ένα ζεστό, πετρόκτιστο χώρο με γεύσεις σαν της γιαγιάς και ζωντανή μουσική κάθε Σαββατοκύριακο
4 συνταγές για το γιορτινό τραπέζι και 4 καλά κρασιά για να τις συνοδεύσεις
Ζητήσαμε από τον βραβευμένο σεφ Jack Γιαννακού να μας ετοιμάσει το μενού για το γιορτινό τραπέζι
Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη στον Οδηγό MICHELIN για τις επιλογές του 2026
Γίνονται οι νεότεροι ελληνικοί προορισμοί που προστίθενται στις επιλογές του Οδηγού για το 2026.
Ένα γιορτινό ταξίδι γεύσεων με υπογραφή COOKNOOK
Η πιο λαμπερή και γιορτινή εποχή του χρόνου έχει φτάσει, και φέτος αποκτά έναν ιδιαίτερο, ξεχωριστό γαστρονομικό χαρακτήρα