Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πρώτη επίσκεψη στο νέο ιταλικό της Λευκωσίας

Ένα κεντρικό εστιατόριο της πρωτεύουσας που ήρθε για να μείνει

Δημοσιεύτηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2016

Μία από τις πιο κεντρικές λεωφόρους της Λευκωσίας, η πρώην Σανταρόζα- Σπύρου Κυπριανού σήμερα-έδωσε το όνομά της στο νέο ιταλικό εστιατόριο της πόλης, το Via Santaroza που φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Ένας μικρός, φωτεινός χώρος με casual διάθεση και στοιχεία ιταλικής κουλτούρας που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Επιλέξαμε να καθίσουμε σε ένα από τα ξύλινα ανοιχτόχρωμα τραπέζια στο εσωτερικό αν και η εξωτερική βεράντα και ο χειμωνιάτικος ήλιος του μεσημεριού ήταν τόσο ελκυστικά για όλη την παρέα.

Τα χαμόγελα, η ευγένεια και η καλή διάθεση του προσωπικού μας προδιέθεσαν θετικά για τη συνέχεια ενώ μας εντυπωσίασαν τα ρουστίκ πλακάκια του δαπέδου με τα ζωντανά χρώματα. Το μεσημεριανό μας έκανε αρχή με φρεσκοψημένη, αφράτη ζύμη της πίτσας που την φτιάχνει ο Έλληνας σεφ του μαγαζιού Σταύρος Ρουμελιώτης συνοδευμένη με πάστα λιαστής ντομάτας και crème cheese gorgonzola. Υπέροχα, χρωματιστά κεραμικά πιάτα στρώθηκαν μπροστά μας και ξεκίνησε η μελέτη του μικρού μεν περιεκτικού δε μενού που κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ποιότητα στην πρώτη ύλη και η παραγωγή στην κουζίνα όλων όσων χρησιμοποιούνται σε κάθε συνταγή από τους ζωμούς, τις σάλτσες μέχρι τη ζύμη της πίτσας.

Από τα κρύα ορεκτικά ορεκτικά πήραμε τα πολύ όμορφα στην εμφάνιση και ισορροπημένα στη γεύση πουγκάκια προσούτο (€7.50) γεμιστά με τυρί gorgonzola και βουτηγμένο σύκο σε Vin Santo και από τα ζεστά επιλέξαμε τα μπρουσκέτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια (€7.00).

Η επιλογή από τα κυρίως ήταν δύσκολη διότι είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε λαχταριστές επιλογές από ζυμαρικά, ριζότο, σαλάτες, κρεατικά, ψάρι και πίτσα ιταλικής γαστρονομίας. Έτσι, αποφασίσαμε για αρχή να δοκιμάσουμε μία πλούσια σαλάτα σπανάκι και ρόκα με cranberry, ρόδι, πιπεριές, καρύδια και κατσικίσιο τυρί με ντρέσινγκ μελιού. Έπειτα αποφασίσαμε να κάνουμε share τις ιδιαίτερες και φρέσκες παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα ραγού ζουμερά και νόστιμα (€13.80), ριζότο με μανιτάρια, παντζάρι και κατσικίσιο τυρί με φίνα γεύση και ισορροπία (€13.50) και μία homemade πίτσα μαργαρίτα, με λεπτή ζύμη, ελαφριά και ευχάριστη στο στόμα (€10.50). Τέλος, από τα κρεατικά το μάτι έπεσε στο ψαρονέφρι που σερβίρεται καλυμένο με φέτες προσούτο και κουσκούς με κολοκυθάκι, πιπεριές και σάλτσα φασκόμηλου (€14.00).

Το τέλος ήταν γλυκό με μία πανδαισία γενναιόδωρων γλυκών από τα οποία δεν θα μπορούσε να λείπει το ανάλαφρο και δροσερό τιραμισού που σερβίρεται με σφηνάκι εσπρέσο (€6.50). Μαζί δοκιμάσαμε ένα πανετόνε σιροπιαστό με παγωτό μαστίχα και γλυκό βύσσινο (€6.50) και το εντυπωσιακό καλτσόνε με πραλίνα φουντουκιού φτιαγμένο με την υπέροχη ζύμη πίτσας του μαγαζιού.

Σημείωσε πως το εστιατόριο διαθέτει δικό του χώρο στάθμευσης απέναντι.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close