Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2017
Μετά το 1974 χιλιάδες Κύπριοι μετανάστευσαν κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία με σκοπό να εργαστούν για να αποκτήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους μια καλύτερη ζωή. Σήμερα, οι Κύπριοι που ζουν τόσο στην Αγγλία, στο Λονδίνο και σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Πολλοί έφτιαξαν δικές τους δουλειές, επιχειρήσεις αλλά αρκετοί καταπιάστηκαν με τον τομέα της εστίασης ανοίγοντας δικά τους εστιατόρια κυρίως μαγαζιά take away με fish&chips που είναι λατρεία στη Βρετανία.
Πριν μερικές μέρες ένα τέτοιο μαγαζί που ανήκει στον Κύπριο Σωτήρη Παπαδάμου από το χωριό Αυγόρου κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από ένα βρετανικό talent show μαγειρικής και να ανακυρηχθεί ως το καλύτερο Take Away εστιατόριο της Μεγάλης Βρετανίας.

Το Sotiranews που μας μεταφέρει την είδηση αναφέρει πως το εστιατόριο "Papas Fish and Chips" στο Willerby του Ηνωμένου Βσιλείου ανακηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα ως το καλύτερο Takeaway εστιατόριο ολόκληρης της Βρετανίας μέσα από το τάλεντ σόου μαγειρικής του BBC2 "Britain's Best Takeaways". Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σωτήρης Παπαδάμου, όπως αναφέρει το Sotiranews είναι σήμερα 52 ετών και το 1984 εγκατέλειψε το Αυγόρου για το Mansfiled του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί το 1986 δημιούργησε το πρώτο εστιατόριο Fish and Chips. Η φήμη του εστιατορίου εξαπλώθηκε οδηγώντας σήμερα σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων fish and chips στην Αγγλία, με 4 εσιτατόρια.
Και στην Κύπρο
Το 2016, η αλυσίδα, αποφάσισε ανοίξει το πρώτο εστιατόριο στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Παραλίμνι υπό τη διεύθυνση του Κίκη Παπαδάμου, αδελφού του Σωτήρη, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του 3ου καλύτερου σεφ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πηγή: Sotiranews
Σχετικά
Δοκιμάσαμε τα ανανεωμένα πιάτα του βραβευμένου Ταβερνείου Το Ιστορικόν
Ένα στέκι που μας κάνει να επιστρέφουμε ξανά και ξανά
Vetrina: Ένα διαχρονικό ταξίδι στο μεσογειακό πνεύμα της γαστρονομίας
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection Hotel, ιδιοκτησία της MHV, ανακοινώνει και επίσημα την άφιξη του ολοκαίνουριου, dine, wine & deli Vetrina
O Chef της Χρονιάς 2025 μάς στρώνει (εκλεπτυσμένο) σαρακοστιανό τραπέζι με θέα τη θάλασσα
Καθαρά Δευτέρα στο NEREA by AMARA: Ένα δημιουργικό σαρακοστιανό γεύμα με θέα τη θάλασσα
Η Kawacom’s παρουσιάζει το 28ο κατάστημά της στο Στρόβολο και το πρώτο sitting concept της αλυσίδας
Το νέο Kawacom’s στεγάζεται στο Karyatides Building, στην οδό Αθηνών 176
Οριστικά κλειστό δημοφιλές και ιστορικό παραλιακό στέκι του νησιού
Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας ολοκληρώνει το κύκλο του
22 νόστιμες διευθύνσεις για απολαυστική ταχινόπιτα την Καθαρά Δευτέρα και τις νηστείες
Εδώ θα βρεις τις πιο νόστιμες ταχινόπιτες
Πρώτες εικόνες από το ολοκαίνουριο Nomad Bread & Coffee που άνοιξε σήμερα τις πόρτες του
Η Λεμεσός μόλις απέκτησε ένα ακόμα Nomad Bread Coffee, το τέταρτο στην πόλη
10+1 εστιατόρια με πλούσιο μπουφέ, για Καθαρά Δευτέρα στο βουνό
Mε πλούσιους μπουφέδες που περιλαμβάνουν νηστήσιμα ορεκτικά, λαχταριστά μαγειρευτά και εκλεκτά θαλασσινά σχάρας
7 artisan bakeries του νησιού για τις λαγάνες της Καθαράς Δευτέρας
Οι πιο μυρωδάτες, προζυμένιες και δημιουργικές λαγάνες που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος
Πού θα φας καλά στη Λευκωσία την Καθαρά Δευτέρα
Σ' αυτή την αυλή, η Σαρακοστή ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο!
16 ταβέρνες στη Λεμεσό για το τριήμερο του καρναβαλιού
Μεζέδες που δεν τελειώνουν, ζωντανή μουσική και παρεΐστικη διάθεση, οι πιο γευστικές στάσεις πριν και μετά τις παρελάσεις
Τις Τρίτες του Μάρτη η Λευκωσία απολαμβάνει steak σε μία γνωστή ταβέρνα
Κάθε Τρίτη στα Λατσιά καθιερώνεται ως Steak Night