Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2026
Ο Δήμος Λευκωσίας και οι Ιεροί Ναοί Παναγίας Φανερωμένης, Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη και Αγίου Σάββα πραγματοποιούν και φέτος το καθιερωμένο έθιμο της συνάντησης των Επιταφίων, μετά την περιφορά τους στην εντός των τειχών πόλη, την Μεγαλή Παρασκευή.
Της περιφοράς των Επιταφίων θα ηγούνται οι ιερείς και οι εκκλησιαστικές επιτροπές των ναών, συνοδευόμενοι από πολιτειακές, δημοτικές και στρατιωτικές αρχές, με την παρουσία και προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας και Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρίας και Πάσης Αφρικής εν Κύπρω, κ. Νικόδημου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ύμνους θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες των εκκλησιών με τις χορωδίες τους, ενισχύοντας το κατανυκτικό κλίμα της βραδιάς.
- Σημείο συνάντησης: Γέφυρα Πλατείας Ελευθερίας
Ώρα: 21:30
Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε μαζί μας αυτή τη σημαντική θρησκευτική παράδοση, σε μια από τις πιο κατανυκτικές στιγμές της Μεγάλης Εβδομάδας, όπου η πίστη και η παράδοση ενώνονται στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας.
Σχετικά
Ο Λάμπρος Φισφής έρχεται στην Κύπρο και είναι «Πολύ καλύτερα τώρα»
Τρεις βραδιές stand-up comedy σε Αθηένου, Λεμεσό και Λευκωσία, από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου.
Η Λεμεσός θα γεμίσει μοτοσικλέτες
Εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.
Πόσο αξίζει ο χορός μας; Μια παράσταση στη Λευκωσία διεκδικεί την απάντηση
Η Κωνσταντίνα Σκαλιώντα παρουσιάζει το «All of (Y)our Time», ένα έργο για την αξία της καλλιτεχνικής εργασίας και το δικαίωμα των σωμάτων να είναι ορατά.
Weekend Agenda: 50 συναρπαστικές ιδέες για να περάσεις όμορφα αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο, street food και οικογενειακές εξορμήσεις γεμίζουν την ατζέντα του τριημέρου 16–18 Οκτωβρίου.
Η Αγία Νάπα θα γεμίσει (ξανά) αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες
Φιλοξενεί το 6ο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας
22ο Boyz Stuff Show: Η μεγαλύτερη γιορτή της αυτοκίνησης επιστρέφει στη Λευκωσία
Ένας ολόκληρος κόσμος αυτοκίνησης και δράσης!
«Blue Indigo»: Ιστορίες νευροδιαφορετικότητας γίνονται χορός
Η Ομάδα Χορού Ασώματες Δυνάμεις παρουσιάζει ένα έργο της Ανδρομάχης Δημητριάδου Lindahl για την αποδοχή, τη συμπερίληψη και την ανθρώπινη ανάγκη για σύνδεση.
Η «Τραγωδία της Δημοκρατίας» στο επίκεντρο διεθνούς συμποσίου στη Λευκωσία
Δεκαπέντε ακαδημαϊκοί και άνθρωποι του θεάτρου από εννέα χώρες συναντιούνται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στις 7–8 Νοεμβρίου, για το 18ο Διεθνές Συμπόσιο Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, με ελεύθερη είσοδο.
Το μεγαλύτερο δωρεάν fun park της Λευκωσίας έρχεται και υπόσχεται ατελείωτη διασκέδαση!
Το FUN PARK είναι ανοιχτό για ΟΛΕΣ τις οικογένειες, με εντελώς ΔΩΡΕΑΝ είσοδο και δραστηριότητες!
Τα «Σπιτάκια με Οθόνες» εμφανίζονται στο Πάμε Καϊμακλί
Προσκαλούν τους επισκέπτες να πλησιάσουν, να βάλουν το κεφάλι τους μέσα και να ανακαλύψουν ταινίες
Επιστρέφει δυναμικά η 5η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού
H Έκθεση ανοίγει τις πύλες της στο κοινό ήδη από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου.
Tο Πάρκο Κάμειρος στο Μενεού θα γεμίσει κολοκύθες
Μια ξεχωριστή απογευματινή γιορτή γεμάτη παιχνίδι, δημιουργία και εκπλήξεις για τα παιδιά!