Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2017
Σε ένα bar/restaurant, θα πας για να φας καλό φαγητό αλλά θα μείνεις και πιο μετά για να απολαύσεις το ποτό σου, κρασί και φυσικά cocktail. Αυτά είναι τα αγαπημένα μας στη Λεμεσό.

Dionysus Mansion
Σικ bar-resto με πανέμορφη καταπράσινη αυλή και ζεστό εσωτερικό χώρο με σύγχρονη διακόσμηση, που το κάνουν ακόμα πιο ζεστό η πέτρα και το τζάκι. Τις καθημερινές παίζει lounge και house μουσική, ενώ τις Παρασκευές και το Σάββατο οι ρυθμοί ανεβαίνουν με DJ.
Resto: Σερβίρει ελληνική και κυπριακή δημιουργική κουζίνα, όπως το ραβιόλι γεμιστό με μανιτάρια, σάλτσα γραβιέρας και λάδι τρούφας (€9).
Bar: Από το μπαρ προτείνουν το Dionysus Gin and Tonic με celery bitters, φρέσκο κόλιανδρο και διάφορα άλλα αρωματικά (€7).
(25222210) Οδός 16ης Ιουνίου 5, Δ-Κ 12.30-23.00 (κουζίνα).

Do Wine & Dine
Ο νικητής των Check In Eating Awards 2016 στην κατηγορία Café-Bar-Restaurant βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα αρχιτεκτονικά κτίρια στην παραλιακή της Λεμεσού. Εκτός από τον κυρίως χώρο, κάτω υπάρχει μεγάλο πριβέ δωμάτιο, με τζάκι, αναπαυτικούς καναπέδες και μεγάλα τραπέζια. Τα σαββατοκύριακα κυρίως διοργανώνουν διάφορα event με jazz συνήθως μουσική, ενώ τις καθημερινές η ατμόσφαιρα είναι πιο lounge.
Resto: Η κουζίνα είναι μοντέρνα δημιουργική μεσογειακή, με πιάτα όπως την πάπια με μούρα και σάλτσα κρασιού με πουρέ και λαχανικά (€19.70).
Bar: Απόλαυσε το Do Whiskey Sour, me malt whiskey, κρασί και λεμόνι (€9).
(25020056) Αμαθούντος 50Ε, Pearl Building, Άγιος Τύχωνας, Δ-Κ 08.00-24.00 η κουζίνα (τις καθημερινές σερβίρει πρόγευμα μέχρι τις 12.00 και Σ/Κ brunch μέχρι τις 15.00).

Gin Fish
Θα το βρεις σε ένα από τα αιωρούμενα κτίρια στο ανακαινισμένο παλιό λιμάνι της Λεμεσού, σε ένα φωτεινό, λευκό χώρο με κομψή μίνιμαλ διακόσμηση.
Resto: Η κουζίνα υπηρετεί δημιουργικά και πετυχημένα το ψάρι και τα θαλασσινά. Αγαπημένο μας πιάτο ο σολομός Our Way με σάλτσα σαμπάνιας, χαβιάρι και ρύζι (€18).
Bar: Με ειδίκευση στα Gin cocktails, μας προτείνουν το Ophir με το ομώνυμο gin, tonic και μπαχαρικά (€11).
(25354200) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, Δ-Π 17.00-01.00, Παρ 17.00-02.00, Σ 10.00-02.00, Κ 10.00-22.00.

House Bar & Restaurant
Στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό με επιβλητική πρόσοψη και σικάτο εσωτερικό συνδυάζοντας τη νεοκλασική αισθητική και τη μοντέρνα διακόσμηση. Διοργανώνει διάφορα μουσικά events με DJ ή live jazz.
Resto: Μεσογειακή κουζίνα σε μορφή sharing, δηλαδή πιάτα που μπαίνουν στη μέση. Δοκίμασε το burger trilogy: 3 διαφορετικά burger που συνοδεύονται από breaded onions (€10.50).
Bar: Hit είναι το Alchemist με gin, κάρδαμο, φρέσκο τζίντζερ, βασιλικό, ροζ grape fruit, αγγουράκι, elderflower και tonic (€9).
(25364040) Χριστοδούλου Σώζου 21, Τρ-Κ 18.00-02.00.

Marina Breeze Lounge Bar
Ολοκαίνουργια άφιξη στη Μαρίνα Λεμεσού με μοντέρνα διακόσμηση, άνετους καναπέδες και μεγάλο κεντρικό μπαρ. Διοργανώνει πολύ συχνά θεματικές βραδιές όπως το δημοφιλές 'iLoveGreekSundays'.
Resto: Σερβίρει καθημερινά brunch και διεθνή κουζίνα. Ενδιαφέρον και ιδανικό για παρέες 2-3 ατόμων είναι το seafood combination με σολομό, καλαμάρι, γαρίδες, χταπόδι, μύδια, μικρές πατάτες, σαλάτα και λαχανικά (€34).
Bar: Τόλμησε με ένα Zombination, με ρούμι, λεμόνι, lime, χυμό ανανά, πουρέ passion fruit και aromatic bitters (€12).
(25051230) Ανατολική πλευρά Μαρίνας Λεμεσού, Δ-Παρ 10.00-02.00, Σ/Κ 09.00-02.00.

Pier One
Μοντέρνο all-day bar-resto που θα το εντοπίσεις σε ακόμα ένα από τα αιωρούμενα κτίρια του παλιού λιμανιού. Η μουσική είναι lounge, ενώ το βράδυ μετά το φαγητό, η γίνεται πιο ανεβαστική, ενώ πίσω από τα deck, βρίσκονται 2 φορές τη βδομάδα, DJ.
Resto: Η κουζίνα είναι fusion international με μερικά πιάτα σχεδιασμένα από το γνωστό σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο. Από το νέο μενού, πάρε το Tuna streak στη σχάρα σερβιρισμένο με κρύα πατατοσαλάτα, αρωματισμένη με πέστο, με σπαράγγια, λουκάνικο chorizo και σάλτσα ταρτάρ (€21). Δεν μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε την 'αμαρτωλή' σφαίρα σοκολάτας με γέμιση από brownies, μους πραλίνας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, σερβιρισμένη με παγωτό βανίλια και ζεστή σάλτσα σοκολάτας (€12).
Bar: Απόλαυσε ένα Royal Mojito με σαμπάνια, παλαιωμένο ρούμι, angostura bitters, φρέσκο lime, καστανή ζάχαρη και μέντα (€20).
(25022375) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, Κ-Πεμ 09.30-01.30, Παρ, Σ 09.30-2.30.
Διάβασε περισσότερα στο έντυπο Check In Cyprus Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί.
Σχετικά
Μια παλιά ψαροταβέρνα-κρυμμένο μυστικό για όσους εκτιμούν την αυθεντική, ανεπιτήδευτη ψαροφαγία
Ένα μαγαζί που μετρά πολλές δεκαετίες, συνεχίζει επάξια με μερακλίδικους θαλασσινούς μεζέδες, καλό τηγάνι κι έμπειρη σχάρα
Έκλεισε για φέτος το beach spot που κέρδισε τις εντυπώσεις στη Λεμεσό
Το νέο beach restaurant της Λεμεσού έκλεισε την πρώτη του σεζόν και δίνει ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι
Ο θρυλικός Billy Walker στην Κύπρο για δύο μοναδικά GlenAllachie Whisky Masterclasses
Δύο events που απευθύνονται τόσο στους αφοσιωμένους λάτρεις του whisky και στους επαγγελματίες του χώρου όσο και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν σε μεγαλύτερο βάθος τη φιλοσοφία πίσω από ένα από τα πιο δυναμικά ανεξάρτητα ονόματα του σημερινού Scotch whisky.
Ανακαλύψαμε μια (απάχικη) κρυμμένη αυλή στη Λευκωσία, που σερβίρει καλοφτιαγμένο μεζέ με €18
Μια μικρή όαση στον Στρόβολο, με δέντρα, λουλούδια και τραπέζια στρωμένα με καρό τραμεζομάντιλα
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ παρουσιάζουν το «Πες Αλεύρι!»
Νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δημοτικά σχολεία
Οι 12 πιο "δυνατές" γαστρονομικές αφίξεις που θα συζητηθούν το φθινόπωρο
Οι πιο hot εστιατορικές αφίξεις του καλοκαιριού στην Κύπρο, που θα συζητηθούν το φθινόπωρο
Vino Cultura Daily: Το καθημερινό food concept του Vino Cultura
Φρέσκο, χειροποίητο φαγητό, φτιαγμένο καθημερινά με έμφαση στην ποιότητα των υλικών.
Το Ιστορικόν: Μια πιο σύγχρονη προσέγγιση στην παραδοσιακή ταβέρνα, με έμφαση στην εξαιρετική πρώτη ύλη και τα cosy φθινοπωρινά πιάτα
Το ταβερνείο που τα έχει όλα: ατμόσφαιρα, αυθεντική γεύση και δροσιά!
Δημοφιλές burgerάδικο επέστρεψε στο χωριό μετά από έξι χρόνια!
Το Παλιομέτοχο τρώει ξανά μπέργκερ από τον Burger Guy
Royal Ris - Margarita: Πενήντα χρόνια γεύσης στην καρδιά των Φοινικούδων
Ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια στον πολυσύχναστο δρόμο των Φοινικούδων, που αξίζει να επισκεφθείς
Ο Αδάμος έβαλε το Λιοπέτρι στον χάρτη του American-style burger
Ένα food truck που ξεκίνησε από την πλατεία του Λιοπετρίου και φαίνεται πως έχει ακόμη αρκετά χιλιόμετρα να διανύσει.