Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2016
Κορυφαίος στο νησί μας chef pâtissier, που έχει αποδείξει περίτρανα, μα πρωτίστως, έμπρακτα, την avant-garde ζαχαροπλαστική του δεινότητα, τη φινετσάτη προσέγγισή του και το πρωτοπόρο του πνεύμα. Οι γλυκές σελίδες της πλημμυρισμένης από ποικιλόμορφες ζαχαροπλαστικές εμπειρίες, ζωής του, ξεκινούν αμέσως μετά την αποφοίτησή του με άριστα από το Λύκειο Λεμεσού, όταν αποφασίζει να ακολουθήσει το μοιραίο του πάθος, τη ζαχαροπλαστική, κάνοντας εγγραφή στη σχολή ζαχαροπλαστικής του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου το 1988.

Το ήθος, η εργατικότητα και η αριστεία των γλυκών του αλχημειών, τον φέρνουν από τα γεννοφάσκια του ξενοδοχείου Four Seasons στη Λεμεσό, να γίνεται μέλος της νεοσύστατης ομάδας ζαχαροπλαστών. Με τον προσωπικό πήχη απαιτήσεων να βρίσκεται ψηλά από την πρώτη κιόλας ημέρα της εργασίας του, τροχοδρομεί ένα πρόγραμμα τακτών μετεκπαιδεύσεων στις κορυφαίες σχολές ζαχαροπλαστικής στον κόσμο, όπως την L’ Ecole Lenotre Paris, την L’ Ecole Du Grand Chocolat Valrhona στη Λυών και το Ξενοδοχείο Le Bristol Paris. H επαφή και η μαθητεία του κοντά στους πιο περισπούδαστους ζαχαροπλάστες της Ευρώπης, όπως τον Eric Frechon, αλλά και η γνωριμία του μαζί με τον ‘πρέσβη’ της ελληνικής κουζίνας στο Παρίσι, Ανδρέα Μαυρομμάτη, στο πλαίσιο της συμμετοχής και των δύο στο Salon Du Chocolat στο Παρίσι το 2002 και στο Sani Gourmet Festival στη Χαλκιδική το 2006, αποτέλεσαν γι’ αυτόν έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην επαγγελματική του πορεία.

Τα ζαχαροπλαστικά, δομημένα πάντοτε με την αφρόκρεμα των κορυφαίων πρώτων υλών, επιτεύγματά του, δεν περνούν απαρατήρητα, γι’ αυτό καλείται να γίνει μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Μαγειρικής της Κύπρου, εκπροσωπώντας εκεί με τον καλύτερο τρόπο το νησί μας σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Με 20 και πλέον, χρυσά, χάλκινα και αργυρά, μετάλλια να λαμπρύνουν τη στολή του και με motto ‘δούλεψε σκληρά στη σιωπή και άσε την επιτυχία να κάνει θόρυβο’ συνεχίζει ταπεινά και με ανεξίτηλο ομαδικό πνεύμα να δημιουργεί μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του στο ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου, μοναδικούς ζαχαροπλαστικούς πειρασμούς, ατομικά γλυκά, σοκολατοδημιουργίες και επιδόρπια πιάτα για όλα τα εστιατόρια του Four Seasons Hotel, αλλά και για τις ανάγκες των διαφόρων δεξιώσεων που λαμβάνουν χώρα στο ξενοδοχείο. Δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, μα επαναπροσδιορίζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, δίνοντας βάρος σε νέες τεχνικές και Molecular techniques, μα συνάμα φροντίζει να επιμορφωθεί στις καλύτερες σχολές της Ευρώπης σε θέματα που αφορούν την υγιεινή των τροφίμων, την επαγγελματική αριστεία για διευθυντές και επόπτες, την παραγωγικότητα στις κουζίνες του ξενοδοχείου και τη μαγειρική διατροφή.

Το αγνό, φιλοπρόοδό του πνεύμα, αποδίδει σύντομα καρπούς, με το Δημήτρη να εκπροσωπεί την Κύπρο ως ο Executive pastry Chef της Εθνικής μας Ομάδας Μαγειρικής, αποκομίζοντας για το νησί πολυάριθμες βραβεύσεις, ενώ το 2010 παίρνει ταπεινά, αλλά περήφανα τη θέση του Executive Pastry Chef του ξενοδοχείου Four Seasons, μια θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Μια θέση που του χάρισε τα ηνία για να δημιουργήσει, μαζί με την πολυδύναμη ομάδα των συνεργατών του, ανωτάτου επιπέδου γλυκοαλχημικές δημιουργίες που πραγματικά αξίζει τον κόπο, όχι μόνο να λοξοδρομήσεις από τη συνήθη σου πορεία για να τις γευτείς, αλλά ακόμη και να διοργανώσεις ειδικό ταξίδι για να δοκιμάσεις τους απείρως, ευφάνταστους ζαχαροπλαστικούς πειρασμούς που λάμπουν διά της παρουσίας τους στα πιάτα και τις βιτρίνες των εστιατορίων του ξενοδοχείου.
Σχετικά
20 επιλογές για χαλαρό μεσημέρι με καλό φαγητό και όμορφη ατμόσφαιρα στη Λευκωσία
Από παραδοσιακές γεύσεις μέχρι σύγχρονη κουζίνα, η πρωτεύουσα σε καλεί να απολαύσεις το πιο νόστιμο τραπέζι της εβδομάδας
Οινοποιείο Τσιάκκας: Οι άνθρωποι πίσω από τα κυπριακά κρασιά
Μιλήσαμε με τους ανθρώπους του και μάθαμε τη διαδικασία παραγωγής των εκλεκτών κυπριακών κρασιών του
Η πόλη βρίσκει (από σήμερα) το Noima της!
Πρώτες εικόνες από τη νέα (νόστιμη) άφιξη της πόλης
Χειμωνιάτικες απολαύσεις δίπλα στο τζάκι σε 15 εστιατόρια και ταβέρνες της Κύπρου
Επιλεγμένες ταβέρνες με τζάκι για απολαυστικές χειμωνιάτικες εξόδους
Νέα ημερομηνία για το GRAPES / Sips & Scenes, το αλλιώτικο event για το κρασί
Ένα μοναδικό bar, μουσική, επώνυμα κρασιά, ένα premium tasting και τα Grapes Talks, συνδυάζονται ώστε οι συμμετέχοντες να ζήσουν ένα διαφορετικό πάρτι για όλους!
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Γνωστό food truck απέκτησε (μόλις) το πρώτο του εστιατόριο στη Λεμεσό
Η Λεμεσός απολαμβάνει ξανά τα ποιοτικά burger του The Coach Eats
Φάγαμε στο εστιατόριο Dopios του Χριστόφορου Πέσκια στην Αθήνα
Στο εστιατόριο του Κύπριου σεφ η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από καθαρές γεύσεις, δημιουργικά πιάτα και έναν χώρο που αποπνέει αυθεντική φιλοξενία
Taste Atlas 2026: Αυτά είναι τα τοπ γλυκά στον κόσμο -Τα 6 ελληνικά που βρίσκονται στη λίστα
Το 2026 ξεκίνησε με το Taste Atlas να παρουσιάζει τις πρώτες γαστρονομικές του προτάσεις για τη νέα χρονιά, αποκαλύπτοντας τη λίστα με τα κορυφαία γλυκά του κόσμου που αξίζει να δοκιμάσει κανείς
Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου