Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2016
Μου αρέσει η ανατολίτικη κουζίνα, γι’ αυτό και στο άκουσμα της λειτουργίας ενός νέου λιβανέζικου εστιατορίου, δεν δίστασα να κλείσω αμέσως τραπέζι. Περνώ άλλωστε συχνά από την περιοχή του, έτσι η εξωτερική φωτεινή του πρόσοψη ήταν ακόμα κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Όντως, είναι ένα λευκό, πολύ φωτεινό μαγαζί που δεν παραπέμπει ωστόσο διακοσμητικά σε λιβανέζικο εστιατόριο.

Καθίσαμε έξω. Φιλόξενη βεράντα με δροσερό αεράκι και θετική, φωτεινή ενέργεια. Έχει κι ένα τεράστιο projector με χαμηλή ένταση στον ήχο για να παρακολουθείς σημαντικούς αγώνες. Εμείς έτυχε να βλέπουμε το δελτίο ειδήσεων εκείνη την ώρα. Με το που καθίσαμε ήρθε η γκαρσόνα χαμογελαστή και μας έφερε το μενού. Τα ονόματα για κάθε πιάτο, μας ήταν σχεδόν άγνωστα, χωρίς επεξηγήσεις. Έτσι αναγκαστήκαμε να τη ζορίσουμε λιγάκι ρωτώντας τη συνέχεια για τη σύστασή τους.

Ομολογώ όμως ότι ήταν πλήρως ενημερωμένη και πολύ κατατοπιστική. Σε λίγο, κατέφθασαν free from the house διάφορα ξιδάτα –καυτερό πιπέρι, αγγουράκι και κάτι άλλο σαν ροζ ‘κουλούμπρα’. Δεν είμαι σίγουρη αν ήταν μια καλή αρχή. Η συνέχεια μάς βρήκε με μια απλή beet salad (€4) ενισχυμένη με δυόσμο και μαϊντανό και με τραγανή σαλάτα fattoush (€7). Η τραγανιστή πιτούλα της fattoush ήταν στο πλάι αντί μέσα στην ίδια τη σαλάτα. Μου φάνηκε λίγο άστοχο μιας και αρκετές τραγανιστές πιτούλες έρχονται μαζί με τις ζεστές για συνοδευτικό. Τα makdous-παραγεμιστές μελιτζάνες με κιμά (€5) σίγουρα αρέσουν σε όσους αγαπούν τους αντιθετικούς, ανατολίτικους συνδυασμούς μπαχαρικών.

Το Dick Libnani-κοτόπουλο με ταχίνι (€5) ήταν για μένα αρκετά αλμυρό, όμως το χούμους τους (€4) ήταν πλούσιο και γευστικό. Το labneh-γιαούρτι (€4) με δυόσμο ήταν πολύ σωστά δεμένο, η moutabal-μελιτζανοσαλάτα (€4) εξαιρετική, με έντονη καπνιστή γεύση, τα cheese rolls (€5) αχνιστά, τραγανά, με λαχταριστή και αρωματισμένη ρευστή γέμιση, ενώ το shish taouk-μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι (€12) θα το προτιμούσα πιο μαριναρισμένο…
Στο τέλος παραγγείλαμε το επιδόρπιο της μέρας. Κατέφθασε δωρεάν από το κατάστημα μία τεράστια πιατέλα με διάφορα φρεσκοπλυμένα φρούτα και δύο scoops από καλοχτυπημένη σαν πάστα μυζήθρα, εμπλουτισμένη με ποτό, αρωματικά, σταφίδες, μέλι και χαλεπιανά. Είχε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό γεύσεων που μου άρεσε πολύ.
Σχετικά
Ένας ξεχωριστός προορισμός στην πρωτεύουσα, για brunch και afternoon tea
Στο Mint Bar στο Hilton Nicosia θα απολαύσεις ποιοτικές επιλογές με θέα την πισίνα, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει φυσική ομορφιά και μοντέρνο design
Η σύγχρονη κυπριακή κουζίνα στα καλύτερά της στο κέντρο της Λευκωσίας
Ένας ζεστός και σύγχρονος χώρος όπου τα τοπικά υλικά και οι παραδοσιακές γεύσεις αποκτούν νέα ταυτότητα μέσα από δημιουργικές τεχνικές και μια κοινωνική εμπειρία φαγητού
Η KitKat επιβεβαιώνει την κλοπή 12 τόνων προϊόντων - Άφαντοι οι δράστες
Η εταιρεία KitKat, θυγατρική της Nestlé, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την κλοπή μεγάλου φορτίου σοκολάτας που έγινε γνωστή από τα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες.
Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου αποχαιρετά τον εξαίρετο Σεφ Μάριο Χατζηιωσήφ
Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, Μάριος Χατζηιωσήφ
Ταβέρνα για μερακλήδες: Ξέρουμε πού θα πας για αξέχαστο φαγητό στα πέριξ
Την 1η Απριλίου -όπως και κάθε αργία- απολαμβάνουμε μεζεδάκια στην Καλύτερη Ταβέρνα του νησιού
Πάσχα σε 6 ταβέρνες και εστιατόρια στο χωριό, με πλούσιο μπουφέ
Τα εστιατόρια που έφτιαξαν ήδη πρόγραμμα και το ανακοίνωσαν
5 εστιατόρια με μπουφέ στο χωριό, για το μεσημέρι της 1ης Απριλίου
Τα εστιατόρια εντός κι εκτός πόλης ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν με καλό φαγητό
Πειραγμένη ‘τοπική’ κουζίνα, με ταυτότητα, ποιότητα και απλότητα
Ένα εστιατόριο που δίνει έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, βάσει εποχικότητας και εντοπιότητας
Στο Wolfgang’s για fine dining εμπειρία επιπέδου
Από το 2019, αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν υψηλή γαστρονομία, άψογη εξυπηρέτηση και ατμόσφαιρα διαχρονικής κομψότητας.
Στιλάτη διεθνής κουζίνα, δίπλα στη θάλασσα, και κοκτέιλ που θυμάσαι για καιρό
Το επιλέγουμε όχι μόνο για τη θαυμάσια κουζίνα του, αλλά και γιατί μετατρέπει την έξοδο για φαγητό σε μια μαγική εμπειρία
Ένα γαστρονομικό ταξίδι στη Λατινική Αμερική, σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού
Εδώ και έναν χρόνο, ένα πολύ ξεχωριστό εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του κι έχει γίνει το talk of the town