Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2016
Το γνωστό και αγαπημένο σουβλατζίδικο της Λεωφόρου Τσερίου 'Για σουβλάκι όπως παλιά' έπειτα από πέντε χρόνια λειτουργίας αποφάσισε να κάνει μία μεγάλη ανανέωση.
Μεταφέρθηκε στη Λεωφ. Στροβόλου σε ένα μεγαλύτερο χώρο με εξωτερική βεράντα και μία χαριτωμένη αυλή και έγινε κυπριακή ταβέρνα. Το εσωτερικό της ταβέρνας διαθέτει ένα άνετο χώρο με διάφορα αντικείμενα της κυπριακής υπαίθρου ενώ εκείνο που θα σε εντυπωσιάσει είναι το ταβάνι το οποίο έχει επενδυθεί με ξύλινους δοκούς για να θυμίζει παλιό κυπριακό αγροτόσπιτο.
Το νέο πρόσωπο της γνωστής επωνυμίας διαθέτει στο μενού του ένα πλούσιο, κυπριακό μεζέ (€18) με αυθεντικές γεύσεις που περιλαμβάνει πολλά πιατάκια όπως πουργούρι, λουκάνικο, χαλούμι, μανιτάρια και κρεατικά ενώ εκείνο που ξεχωρίζει είναι τα κουπέπια του.
Καλοσχηματισμένα, λεπτά, με πλούσια γεύση η γέμιση που μου θύμισαν εκείνα της γιαγιάς στο χωριό. Βέβαια, δεν λείπει και το σουβλάκι από το νέο μενού. Η δική μου παρέα δοκίμασε τη μερίδα με σουβλάκι χοιρινό, που το βρήκα νόστιμα και σωστά ψημένο και σεφταλιές (€8.30). Η μερίδα ήταν γενναιόδωρη, χορταστική με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και σαλάτα.
Την συνοδεύσαμε με ταχίνι (€2.50) και τζατζίκι (€2.50). Ο νέος χώρος είναι casual, για χαλαρή έξοδο για νόστιμο φαγητό τις καθημερινές αλλά και σαββατοκύριακα με καλή παρέα. Θα περάσεις φίνα! To μαγαζί προσφέρει ταυτόχρονα υπηρεσίες take away και delivery.
Σχετικά


Αν είσαι αυθεντικός φίλος του κρέατος, πρέπει να δοκιμάσεις την μπριζόλα του γνωστού μαγαζιού της Σταυρού
Ιδανική για τους πραγματικούς λάτρεις του κρέατος, ψήνεται με μαεστρία στο grill, δημιουργώντας μια καλοκαπνισμένη κρούστα

Εσύ έχεις δοκιμάσει το εξαιρετικό burger του Σταυρή Γεωργίου;
Μία γευστική εμπειρία που πρέπει να βιώσεις στο εστιατόριό του στη Λάρνακα

20+1 πολύ καλά εστιατόρια και ταβέρνες στο βουνό για νόστιμο μεσημεριανό
Εξόρμηση και καλό φαγητό

Ανακαλύψαμε ένα πανέμορφο rooftop bar για θεματικές βραδιές, live μουσική και υπέροχα ηλιοβασιλέματα
Μία πολύ καλή πρόταση για μία ξεχωριστή καλοκαιρινή έξοδο

Το ιστορικό μαγαζί της Λευκωσίας που σερβίρει, ίσως, την πιο νόστιμη μπριζόλα της πόλης
Ξεχωριστή θέση στο μενού κατέχει η χοιρινή μπριζόλα, καλοψημένη και χορταστική, από επιλεγμένο ντόπιο κρέας

Εκεί που τα burgers γίνονται εμπειρία!
Στην καρδιά της Έγκωμης, το απόλυτο στέκι για φίλους, μπύρες και αυθεντική αμερικανική pub ατμόσφαιρα

12 χωριά της Κύπρου που έγιναν διάσημα για την ταβέρνα τους
Γαστρονομικοί προορισμοί: Χωριά της Κύπρου που ξεχωρίζουν για τις φημισμένες ταβέρνες τους

Ένα εντυπωσιακό μπεργκεράδικο με έντονο πορτοκαλί χρώμα, έρχεται για να μας φτιάξει απίθανα smash burger
Μία νέα άφιξη στην πρωτεύουσα που θα συζητηθεί

Έκλεισε για ανακαίνιση γνωστή μπιραρία στην Λευκωσία
Ανοίγει σύντομα με νέα διεύθυνση και ταυτότητα

Έρχεται το τέλος του «all you can eat» στα πρωινά των ξενοδοχείων;
Άγνωστο παραμένει κατά πόσον τα ξενοδοχεία στην Κύπρο θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια την πιο πάνω συνταγή.

Εξόρμηση, brunch και καλή ταβέρνα στα πανέμορφα χωριουδάκια της Μαραθάσας
Εξερευνούμε μία από τις ωραίτερες περιοχές στην καρδιά της Κύπρου, την κοιλάδα Μαραθάσας