Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

"Banco Kitchen Bar": Η νέα casual επιλογή της Λευκωσίας

Ένα γουστόζικο, υποσχόμενο μαγαζί στη γωνία Μπουμπουλίνας-Στασάνδρου

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2016

Μια από τις πιο γοητευτικές επιλογές στην οδό Μπουμπουλινας 15 στο κέντρο της Λευκωσίας είναι δίχως αμφιβολία το νέο εστιατόριο Banco Kitchen Bar που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο καφέ, φαγητό και ποτό.

Υλικά όπως μέταλλο χαλκός, σοβάς και εξωτερικά κανάλια κλιματισμού εναρμονίζονται με στοιχεία όπως είναι ο γρανίτης, οι καθρέπτες, το τρισδιάστατο επεξεργασμένο ξύλο με λεπτομέρεια από χαλκό που φέρει την υπογραφή του διάσημου καλλιτέχνη Andrew Scott , τα ιδιαίτερα φωτιστικά και τα γυαλιά.

 

Κατά μήκος του χώρου εστίασης ξεχωρίζει ένας πράσινος δερμάτινος vintage καπιτονέ καναπές όπου μπορείς όλη μέρα να απολαύσεις τον καφέ και τις ιδιαίτερες κλασικές γεύσεις με τις μοντέρνες πινελιές. H εντυπωσιακή κάβα του πρώτου ορόφου με έντονο πράσινο φωτισμό τονίζει την επιλογή για ένα χρώμα διαφορετικό μέσα στους πολλούς τόνους του γκρι και μαύρου που συναντάμε στην κατασκευή και επίπλωση του χώρου.

 

Στο μενού του μαγαζιού θα συναντήσεις γεύσεις από Ασία, Ισπανία και Μεσόγειο. Μερικά από αυτά είναι χοιρινή πανσέτα σιγοψημένη για 20 ώρες συνοδευόμενη από πουρέ με σελινόριζα, λαχανικά και σάλτσα δεντρολίβανο, φρέσκο φιλέτο σολομού με πουρέ σελινόριζα, κόκκινη κινόα και σάλτσα τεριγιάκι, σαλάτα ρόκας με παστά σύκα, ντοματίνια, ρόδι, κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ, φρέσκο φιλέτο τόνου με σαλάτα από πράσινα φύκια και σάλτσα ουνάκι με σησάμι.

 

Στο μενού θα βρεις κλασικά και signature cocktails, μεγάλη γκάμα κρασιών από Ελλάδα Γαλλία, Ιταλία, Αμερική και Κύπρο

Ιδιοκτήτης του νέου μεγαζιού είναι ο Αντρέας Γερμανός πρώην ιδιοκτήτης του The Market Company ενώ την υπογραφή της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου φέρει η Αννίτα Τερζή. Στην κουζίνα συναντάμε τον ταλαντούχο σεφ Χριστόδουλο Ιακώβου που επιμελήθηκε το μενού μαζί τον βραβευμένο Chef of the year 2015, στα Check In Eating Awards Παντελή Δημοσθένους. Τέλος, mixologist στο υπέροχο μπαρ είναι ο Λευτέρης Τσούκας που δημιούργησε ένα εντυπωσιακό cocktail menu.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close