Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2015
Άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2012, αποτελώντας έκτοτε έναν από τους πιο αγαπημένους χώρους της παλιάς πόλης. Το ντεκόρ του ξεχωριστό, η ποιότητα στην εξυπηρέτηση, αλλά και στο μικρό αλλά αξιόλογο μενού του… μοναδική. Φημίζεται τόσο για τα υπέροχα κοκτέιλ του όσο και για την εναλλακτική του κουζίνα, που έχει προσωπικότητα και μια δυναμική που εντυπωσιάζει. Πέντε σαλάτες κοσμούν το μενού του από τις οποίες εμείς δοκιμάσαμε και απολαύσαμε τη smoked salmon salad, δηλαδή σαλάτα σολομού με τραγανά πράσινα λαχανικά, ραπανάκια, παντζάρια, πορτοκάλι, σχοινόπρασο, μάραθο και dressing vinaigrette πορτοκαλιού. Επίσης, δοκιμάσαμε το πατέ που ταίριαζε άψογα με το wrap από χαλούμι με σύκο. Και όχι, οι τιμές στο Market Company δεν είναι απαγορευτικές, τουναντίον θα έλεγα, αφού μπορείς να δοκιμάσεις κυρίως πιάτα πληρώνοντας από €4.90 (όπως για παράδειγμα το wrap με χαλούμι και σος από σύκο) και να φτάσεις στο πιο ακριβό που είναι το βοδινό φιλέτο. Αυτό δηλαδή που δοκιμάσαμε για κυρίως, κατά την επίσκεψή μας. Το βοδινό φιλέτο λοιπόν έφτασε με αρωματικά, πατάτες mousseline (δηλαδή μια πιο κρεμώδη εκδοχή του πουρέ) με λάδι τρούφας και ρόκα. Ενώ το φιλέτο σολομού, που επίσης επιλέξαμε για κυρίως, ήταν ψημένο πάνω σε φύλλα μπανάνας, γλασαρισμένο με σόγια και μέλι και με sweet & sour choy.
Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα, στη μουσική και το vibe του χώρου είναι πραγματικά πολύ προχωρημένα και σου δίνουν μια άλλη διάθεση. Ο δε κόσμος που θα συναντήσεις στο Market Company είναι συνειδητοποιημένος και ξέρει γιατί επιλέγει το συγκεκριμένο bar/restaurant. Εδώ πέρα από το φαγητό, θα βρεις και μια μεγάλη ποικιλία σε κοκτέιλ, φτιαγμένα από ειδικό mixologist. Γεύσεις μετρημένες αλλά ωραία πειραγμένες, που αντίστοιχες μπορείς να απολαύσεις σε παρόμοιου concept μέρη στο εξωτερικό, και μουσική που συνοδεύει διακριτικά την κάθε σου στιγμή. Δικαίως φέτος σηκώνει ψηλά το βραβείο του καλύτερου Bar/Café-Restaurant για το 2014.
Σχετικά

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις

Οι 11 νέες αφίξεις και όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Το καλοκαίρι κρατά ψηλά το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον με πολλά και άκρως συναρπαστικά νέα

Δωρεάν λουκουμάδες για όλους, για μία ημέρα!
Ο Λούκουμαν έχει γενέθλια και σε κερνάει (μα τι άλλο;) λουκουμάδες

Το Taste Atlas προτείνει διακοπές στις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για φαγητό
Η ελληνική που ξεχωρίζει

Πάμε για τυφλή γευσιγνωσία κρασιού σε ένα υπέροχο οινοποιείο στο χωριό
Δοκιμάζουμε κρασιά χωρίς όραση... μόνο με όσφρηση και γεύση

Μία Τετάρτη γεμάτη μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
5 ετικέτες για να γνωρίσεις την ποικιλία και τις δυνατότητέ της

Nobu Matsuhisa: Η Κύπρος θα φιλοξενήσει για δύο μέρες τον μεγαλύτερο star chef του κόσμου
Για μία αποκλειστική γαστρονομική εμπειρία

Το Ιστορικόν: Το ταβερνείο-σταθμός του Αγίου Δομετίου ανοίγει και Δευτέρα βράδυ
Βραβευμένο, αυθεντικό και πάντα μερακλίδικο, το Ιστορικόν προσαρμόζει το ωράριό του για το καλοκαίρι, παραμένοντας κλειστό Κυριακή μεσημέρι – μέχρι τον Οκτώβριο.

Το πολυαναμενόμενο εστιατόριο με την υπογραφή Αθηναγόρα Κωστάκου και The Clumsies στην Κύπρο
Το βραβευμένο αθηναϊκό μπαρ και ο ταλαντούχος σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ‘ORIS Fire Kitchen & Bar’

Εσύ δοκίμασες κούπες με γέμιση οφτό, κυπριακό λουκάνικο-χαλλούμι, σοκολάτα ή πιστάτσιο;
Αν όχι ήρθε η στιγμή να το πράξεις και να βιώσεις μια αλλιώτικη γαστρονομική εμπειρία και να φας την κούπα αλλιώς