Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2026
Υπάρχουν κάποια μέρη που από την πρώτη στιγμή νιώθεις οικεία. Που δεν χρειάζονται πολλά για να σε κερδίσουν παρά μόνο καλό φαγητό, χαμόγελο και μια αίσθηση ότι όλα γίνονται με αγάπη. Κάπως έτσι νιώσαμε κι εμείς ένα μεσημέρι στον Στρόβολο, σε ένα εστιατόριο που εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν την αυθεντική κυπριακή και ελληνική κουζίνα.

Ο χώρος σε κερδίζει από την πρώτη ματιά. Η σκεπαστή βεράντα είναι ιδανική για χαλαρά μεσημέρια, ενώ το εσωτερικό, με το ξύλο να κυριαρχεί, δημιουργεί μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα που θυμίζει παλιά, οικογενειακά τραπέζια. Δεν είναι στημένο, είναι αληθινό.
Και αυτό ακριβώς αντικατοπτρίζεται και στο φαγητό.
Η φιλοσοφία της κουζίνας βασίζεται σε κάτι πολύ απλό αλλά σπάνιο: σεβασμός στην παράδοση, ποιοτικές πρώτες ύλες και μαγειρική με ψυχή. Πίσω από τα πιάτα βρίσκεται η κυρία Αυγή, η μητέρα της οικογένειας που διατηρεί το εστιατόριο, μια μαγείρισσα με ένστικτο, εμπειρία και μια έμφυτη ικανότητα να “διαβάζει” τα υλικά της. Από τον τρόπο που μιλά για το φαγητό της, μέχρι τη γεύση που φτάνει στο πιάτο, καταλαβαίνεις πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Το μεσημέρι που το επισκεφθήκαμε, το μαγαζί έσφυζε από ζωή. Τα τραπέζια γεμάτα, κόσμος να απολαμβάνει, προσωπικό ευγενικό και πρόθυμο — όλα λειτουργούσαν σε έναν ρυθμό που σε έκανε να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Στο τραπέζι μας ήρθαν πιάτα που κουβαλούν μνήμη, αλλά και μια διακριτική δημιουργικότητα. Οι γίγαντες πλακί ήταν πλούσιοι, μελωμένοι, με βαθιά γεύση ντομάτας και αρωματικά που σε αγκαλιάζουν. Το χταποδάκι με φάβα, σωστά ψημένο και τρυφερό, ισορροπούσε υπέροχα με τη βελούδινη υφή της φάβας.


Η σαλάτα με ντοματίνια, κρητική γαλομυζήθρα, κάππαρη και παξιμάδια χαρουπιού ήταν δροσερή, αρωματική και γεμάτη χαρακτήρα, με το θυμαρίσιο μέλι και το άνθος αλατιού να δίνουν εκείνη τη λεπτή, ιδιαίτερη πινελιά. Το βραστό χαλλούμι και οι κολοκυθοκεφτέδες έφεραν στο τραπέζι την απλότητα της κυπριακής κουζίνας — τραγανά, αρωματικά, αυθεντικά.


Στα πιο “δυνατά” πιάτα, τα αρνίσια παϊδάκια ήταν ζουμερά, σωστά ψημένα, με έντονη γεύση, ενώ οι κροκέτες μουσακά έδιναν μια πιο δημιουργική εκδοχή ενός κλασικού αγαπημένου. Το κριθαράκι με γαρίδες και καλαμάρι ήταν γεμάτο θαλασσινή νοστιμιά, δεμένο σωστά, με πλούσια υφή.


Ξεχωριστή θέση αξίζει στο κολοκάσι με χοιρινό — ένα πιάτο βαθιά κυπριακό, καλομαγειρεμένο, με γεύση που θυμίζει οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι.
Και φυσικά, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο best seller του μαγαζιού: τα φιλετάκια ψαρονέφρι με σάλτσα κουμανταρίας και πουρέ. Ένα πιάτο ισορροπημένο, με τη γλυκύτητα της κουμανταρίας να δένει αρμονικά με το τρυφερό κρέας και τον βελούδινο πουρέ.

Το βοδινό κατσαρόλας με μακαρόνια ήταν ακριβώς όπως πρέπει: μαλακό, ζουμερό, με σάλτσα που “αγκαλιάζει” το πιάτο και σε κάνει να μην θέλεις να τελειώσει.

Και επειδή πάντα υπάρχει χώρος για γλυκό, το γαλακτομπούρεκο ήταν τραγανό, σιροπιαστό όσο πρέπει, ενώ η πορτοκαλόπιτα με παγωτό έκλεισε το γεύμα με δροσιά και αρωματική ένταση.
Φεύγοντας, μένει μια αίσθηση ικανοποίησης — όχι μόνο από το φαγητό, αλλά από τη συνολική εμπειρία. Από εκείνες που δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, αλλά τελικά το κάνουν, με τον πιο ουσιαστικό τρόπο.

Γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτό που ψάχνουμε όλοι… είναι μια καλή, τίμια, νόστιμη εμπειρία. Και εδώ, τη βρίσκεις.
ΙΝFO
(70001980) Περικλέους 62, Στρόβολος, Λευκωσία.
Ωράριο λειτουργίας: Δ-Σ 12.00-16.00 & 19.00-00:00. Κ 12.00-16.00.
Ιστοσελίδα: https://geusicleous62.com/
Επίσης μπορείτε να βρείτε το μενού στο Foody & Wolt.
Σχετικά
Μια Κυριακή στη φάρμα με πλούσιο μπουφέ και λαχταριστό Οφτό Κλέφτικο
Τα Sunday Buffet της φάρμας επιστρέφουν δυναμικά με Οφτό Κλέφτικο!
Το The Somm’s Table του Vino Cultura ξεκινά με το «Cyprus Whites vs The World»
Μια νέα σειρά συμμετοχικών οινικών εμπειριών από το Vino Cultura και τον Ανδρέα Κυπριανού αρχίζει την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026
Για ένα βράδυ, ο Σταυρής γίνεται… ελληνικό στέκι
Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, αγαπημένα πιάτα και ένα set menu για δύο που φτιάχτηκε για sharing
Το γνωστό γαλλικό εστιατόριο της Λευκωσίας μετακόμισε σε νέο χώρο και τοποθεσία
Το εστιατόριο μάς υποδέχεται πλέον σε μια ατμοσφαιρική γωνιά με αυθεντικές γαλλικές γεύσεις, εκλεκτά κρασιά και παριζιάνικη θαλπωρή.
Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία κάτω από τον έναστρο ουρανό του Τροόδους
Tο Alley επιστρέφει στο Αστεροσκοπείο Τροόδους για μια μαγική βραδιά κάτω από τα αστέρια
Ένα δείπνο στο Columbia Steak House με σκοπό
An Evening with Purpose στο Columbia Steak House: Ένα ξεχωριστό φιλανθρωπικό δείπνο στις 24 Σεπτεμβρίου στηρίζοντας το «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»
Ένα πανέμορφο πέτρινο σπίτι στο χωριό έγινε το νέο ιταλικό στέκι του νησιού
Ένα νέο γαστρονομικό στέκι λίγα λεπτά έξω από τη Λάρνακα, με αυθεντική αρχιτεκτονική, homemade δημιουργίες και πίτσες που αξίζει να δοκιμάσεις
Το εστιατόριο του Χριστάκη: Μια γωνιά της παλιάς Λευκωσίας που άντεξε στον χρόνο
Μια σπάνια φωτογραφία από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 μάς μεταφέρει στην περιοχή του σημερινού σταθμού λεωφορείων, δίπλα στην Πλατεία Σολωμού, εκεί όπου ένα ιστορικό εστιατόριο συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί κομμάτι της πόλης.
Ελληνική αλυσίδα εστίασης ετοιμάζει νέο κατάστημα στη (δυτική) Λεμεσό
Η αλυσίδα Mailo's - The Pasta Project διαθέτει δίκτυο 50 καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο, Λίβανο και Καναδά
Κρασί, pizza & ηλιοβασίλεμα στο όμορφο Κοιλάνι
Το Michaelides Winery στην ορεινή Λεμεσό, σε περιμένει για εκλεκτό κρασί, πίτσα και ηλιοβασίλεμα
Το House of Brisket είναι το νέο spot στη Λεμεσό για αυθεντικό smoked BBQ
Tο brisket, αυτό το νόστιμο μέχρι λιποθυμίας κρέας, ήρθε επιτέλους στη Λεμεσό, σε έναν χώρο όπου είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής
Δύο bars, δύο βραδιές και ένα διαφορετικό drinking experience στη Λεμεσό
Το βραβευμένο bar/resto CINÉMA και το ιταλικό SALONE ενώνουν δυνάμεις και… ανταλλάζουν θέσεις για ένα διήμερο γεμάτο ποτό, μουσική και καλή διάθεση.