Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2014
O πρωταρχικός ήχος Οmm που συντονίζει τη δημιουργημένη ύλη, δομεί ακουστικά και τη λέξη Communion, το τίτλο της νέας εικαστικής πρότασης που παρουσιάζει η Μαρία Τριλλίδου. Αναφέρεται στην επικοινωνία που υπερβαίνει τις λέξεις, μια συνεννόηση με την έννοια της συνένωσης. Υδατογραφίες και σχέδιο με μολύβι σε χαρτί, παρουσιάζουν όντα με μορφές ζώων που μοιάζουν με μυθολογικά υπέρ-όντα, των οποίων οι ρόλοι παραμένουν αινιγματικοί. Οι αναγνωρίσιμες μορφές ανασυνθέτονται με ανορθόδοξους συνδυασμούς. Επεκτείνονται και τα δεδομένα τους αναδιαμορφώνονται, σε κάποια σημεία τα όρια του σώματος τους χάνονται για να επανενωθούν με άλλα στοιχεία, μέρη φυτών και εντόμων, κρυσταλλικές δομές, δοχεία, παλλόμενες χορδές, τα οποία ξεκινούν από, και καταλήγουν πάλι στον ίδιο τους τον εαυτό σαν μια αναδημιουργημένη οντότητα, μέρος ενός ευρύτερου πλέγματος. Σαν λωρίδες Möbius, μετέχουν σε αυτό το πλέγμα με τον ίδιο τους το διευρυμένο εαυτό. Από τις βασικές έννοιες που κυριαρχούν στη δουλειά της εικαστικού είναι η αναίρεση της ταυτότητας όπως είναι ευρέως αποδεκτή και η αναδόμηση της σαν μια ύπαρξη κοινωνός σε ένα υπερκόσμιο σύστημα ενεργειών.
Μέσα στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες.
-
Αργώ
12 Δεκεμβρίου - 10 Ιανουαρίου 2015
Σχετικά
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπανικολάου με τίτλο «Συνθήκη» στον Στρόβολο
Στο κέντρο της νέας του δουλειάς βρίσκεται ο άνθρωπος και οι συνθήκες που δημιουργεί μέσα στον χώρο
Electric Dreams: Η νέα, ομαδική έκθεση της Isnotgallery
Τα έργα της έκθεσης συγκροτούν ένα μωσαϊκό κοινωνικών και προσωπικών αφηγήσεων
Ο ιστορικός Έλληνας εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης σε νέα ατομική έκθεση
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του ιστορικού Έλληνα ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη
Electric Dreams: Η έκθεση που πρέπει να επισκεφθείς τις γιορτές στη Λευκωσία
Η νέα ομαδική έκθεση που θα φιλοξενήσει η Isnotgallery συνεχίζει και διευρύνει τον διάλογο που άνοιξε το καλοκαίρι με την έκθεση «Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί»
Fluid Persistence: Η νέα έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ξετυλίγεται ως ένας ρευστός χώρος
Τα έργα 19 καλλιτεχνών διερευνούν επείγοντα ζητήματα σχετικά με την οικολογική καταστροφή
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2025 θα παραμείνει ανοικτή η έκθεση του προγράμματος «Face Forward …into my home»
Στις 30 Δεκεμβρίου 2025 ολοκληρώνεται ο κύκλος της έκθεσης του προγράμματος «Face Forward …into my home», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Το 125 Space παρουσιάζει την έκθεση In Parallel: Conversations on Love, Life & Light
Μια ομαδική παρουσίαση που συγκεντρώνει έργα των Fernando de Ana, Antonia Figueiredo, David Hanley (DaHexd) και Kiama Lisani
Claytopia Ceramic Festival: Ένα απόγευμα αφιερωμένο στην κεραμική
Μια ολόκληρη μέρα γεμάτη έμπνευση, παιδικές δραστηριότητες, ζεστό κρασί, νόστιμο φαγητό και μουσική
Νέα προσωρινή έκθεση «Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Το αρχείο που ήταν στην κατοχή Τουρκοκύπριου παραδόθηκε στον εικαστικό και συλλέκτη Χαράλαμπο Σεργίου.
«Papiers: Fountain of Desires»: Έργα σε χαρτί 17 καλλιτεχνών, στην Isnotgallery
Καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών και εικαστικών προσεγγίσεων, επιμένουν στο χαρτί ως πεδίο πειραματισμού και έκφρασης
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί την έκθεση “Retrospect-Me” του Άριστου Χριστοφόρου
Το ξενοδοχείο στηρίζει τη σύγχρονη εγχωρία τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία