Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2014
21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το επιτυχημένο μυθιστόρημα της Lois Lowry ‘The Giver’ (με πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων αντιτύπων διεθνώς) μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Philip Noyce (‘Salt’), με τους Jeff Bridges και Meryl Streep (με κατάλευκο μαλλί) να συμμετέχουν στο cast και να ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας.
Βρισκόμαστε στο μέλλον, σε έναν ουτοπικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν πια πόλεμοι, ασθένειες, πείνα και ρατσισμός και που κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένο ρόλο στην κοινωνία. Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο νεαρός Jonas (Brenton Thwaites), του οποίου θα ανατεθεί ο ρόλος του ‘Προστάτη της Μνήμης’. Σύντομα όμως θα αρχίσει να ανακαλύπτει τα σκοτεινά και πολύπλοκα μυστικά που κρύβονται πίσω από τη φαινομενικά τέλεια κοινωνία που ζει... Ο προκάτοχός του (Jeff Bridges) θα αρχίσει να του μεταφέρει διάφορες μνήμες τους παρελθόντος και εκείνος θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του.
O Jonas θέλει να ξεφύγει απ’ αυτόν τον προστατευμένο κόσμο προκειμένου να σωθεί ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του – κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ κατά το παρελθόν.
Στην ταινία (που μας θυμίζει κάτι από ‘The Hunger Games’, κάτι από ‘Snowpiercer’ και κάτι από ‘Divergent’) συμμετέχουν ακόμα οι Katie Holmes, Alexander Skarsgard και Taylor Swift.
-
Κ-Cineplex 1-5 Λεμεσός
24 Οκτωβρίου - 30 Οκτωβρίου 2014
Σχετικά
Ο Aρνολντ Σβαρτσενέγκερ ετοιμάζει επιστροφή στα «Predator», «Conan» και «Commando»
Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι συζητά ήδη την επιστροφή του σε τρία από τα πιο εμβληματικά franchises της καριέρας του.
Τι λένε τα προγνωστικά των Όσκαρ του 2026
Η φετινή σεζόν των βραβείων έχει ήδη καταγράψει αρκετές εκπλήξεις και ανατροπές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκπλήξεων και στην τελική απονομή των Όσκαρ
Το (M) Factor 2: Before the Pause έρχεται στην Κύπρο στις 28 Μαρτίου
The (M) Factor: Οι δημιουργοί του πρωτοποριακού ντοκιμαντέρ για την εμμηνόπαυση παρουσιάζουν το prequel για την περιεμμηνόπαυση
5 υπέροχες ταινίες του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, σε δωρεάν προβολή
Προβολή των 5 φιναλίστ ταινιών για το βραβείο LUX, σε Λευκωσία και Λάρνακα
Τα βραβεία της Ενωσης Σεναριογράφων Αμερικής δείχνουν τον δρόμο προς τα Οσκαρ
Λίγες ημέρες πριν από την τελετή των Οσκαρ, τα βραβεία της Ενωσης Σεναριογράφων Αμερικής ανέδειξαν τους μεγάλους νικητές στα σενάρια, δίνοντας ακόμη μία ένδειξη για το τι μπορεί να ακολουθήσει στην κορυφαία κινηματογραφική βραδιά.
Όσκαρ: Στην τελική ευθεία για την λαμπερή βραδιά στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Οι υποψηφιότητες και μεγάλα φαβορί
Ντάνιελ Κρεγκ: Σε συζητήσεις για τον ρόλο του «κακού» στο Batman 2
Οι Μπραντ Πιτ και Στέλαν Σκάρσγκαρντ είχαν προταθεί αλλά και οι δύο αρνήθηκαν.
Φεστιβάλ Καννών: Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον
Ο σκηνοθέτης της τριλογίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» χαρακτήρισε την τιμή «ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια» της καριέρας του
Το υπερ-επιτυχημένο franchise Scary Movie επιστρέφει με την 6η του ταινία
Η νέα ταινία στο υπερ-επιτυχημένο franchise των αδελφών Γουέιανς επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, καυτηριάζοντας την πολιτική επικαιρότητα και παρωδώντας πρόσφατες ταινίες τρόμου
Το «Game of Thrones» πάει σινεμά σε συνεργασία με τη Warner Bros
Σεναριογράφος θα είναι ο Beau Willimon, γνωστός από το House of Cards και το Andor
«Faces of Death»: Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες τρόμου της χρονιάς
Ο Ντάνιελ Γκολντχάμπερ («Cam», «How to Blow Up a Pipeline») επιστρέφει με την τρίτη ταινία του, ένα φιλμ τρόμου που υπόσχεται να προκαλέσει γερές ανατριχίλες και να μην κάνει εκπτώσεις στο gore