Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2014
21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το επιτυχημένο μυθιστόρημα της Lois Lowry ‘The Giver’ (με πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων αντιτύπων διεθνώς) μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Philip Noyce (‘Salt’), με τους Jeff Bridges και Meryl Streep (με κατάλευκο μαλλί) να συμμετέχουν στο cast και να ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας.
Βρισκόμαστε στο μέλλον, σε έναν ουτοπικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν πια πόλεμοι, ασθένειες, πείνα και ρατσισμός και που κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένο ρόλο στην κοινωνία. Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο νεαρός Jonas (Brenton Thwaites), του οποίου θα ανατεθεί ο ρόλος του ‘Προστάτη της Μνήμης’. Σύντομα όμως θα αρχίσει να ανακαλύπτει τα σκοτεινά και πολύπλοκα μυστικά που κρύβονται πίσω από τη φαινομενικά τέλεια κοινωνία που ζει... Ο προκάτοχός του (Jeff Bridges) θα αρχίσει να του μεταφέρει διάφορες μνήμες τους παρελθόντος και εκείνος θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του.
O Jonas θέλει να ξεφύγει απ’ αυτόν τον προστατευμένο κόσμο προκειμένου να σωθεί ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του – κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ κατά το παρελθόν.
Στην ταινία (που μας θυμίζει κάτι από ‘The Hunger Games’, κάτι από ‘Snowpiercer’ και κάτι από ‘Divergent’) συμμετέχουν ακόμα οι Katie Holmes, Alexander Skarsgard και Taylor Swift.
-
Κ-Cineplex 1-5 Λεμεσός
24 Οκτωβρίου - 30 Οκτωβρίου 2014
Σχετικά

Πέθανε ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Ο Ρέντφορντ υπήρξε για δεκαετίες ένας από τους πιο αγαπητούς πρωταγωνιστές του αμερικανικού κινηματογράφου

Maestro: Οι δύο ηθοποιοί που προστίθενται στην 4η σεζόν της σειράς
Οι φανατικοί της σειράς μετρούν αντίστροφα για να δουν τη συνέχεια της συναρπαστικής ιστορίας

Το ντοκιμαντέρ "The (M) Factor: Shredding the Silence on Menopause" επιστρέφει στην Κύπρο για μία ακόμη αποκλειστική προβολή
Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση για την υγεία των γυναικών

Το ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη
Με ελεύθερη είσοδο

GoetheKino: Ζητήματα Οικογένειας, με προβολές βραβευμένων ταινίων
Μια σειρά προβολών και συζητήσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε γύρω από τις σχέσεις στην οικογένεια

The Super Mario Galaxy Movie: Ο Μάριο επιστρέφει και μας πάει… στο διάστημα!
Από το Βασίλειο των Μανιταριών στα άστρα – η πιο επική περιπέτεια ξεκινά το 2026.

Οι Κύπριοι σκηνοθέτες Σύλβιας Νικολαΐδου και Νικόλας Ιορδάνου κέρδισαν το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Δράμας
Η δημιουργική ομάδα από την Πάφο παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον συμβολισμό και τη σημασία του αλατιού στην ιαπωνική κουλτούρα

Θερινό σινεμά με την πολυβραβευμένη ταινία La La Land σε μία υπέροχη αυλή
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν χορεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού

Νέες πρεμιέρες στη μεγάλη οθόνη: Από το αποχαιρετιστήριο “Downton Abbey” μέχρι το σκοτεινό “The Long Walk”
Συγκίνηση, δράση, θρίλερ και νοσταλγία σε μια εβδομάδα γεμάτη κινηματογραφικές εμπειρίες

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!