Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2026
Στις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα, ο Zach Cregger, σκηνοθέτης των "Weapons" και "Barbarian", δίνει τη δική του, σκοτεινή εκδοχή στο θρυλικό σύμπαν του "Resident Evil", ενώ η νέα κωμωδία "Spa Weekend" με τις Leslie Mann, Isla Fisher, Anna Faris και Michelle Buteau μετατρέπει μια απόδραση σε πολυτελές spa σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο απρόοπτα. Ακόμα, ετοιμαστείτε για ένα θεότρελο ράλλυ και ταυτόχρονα μια ξεκαρδιστική ιστορία για όλη την οικογένεια, γιατί έρχεται το «Ράλλυ από το Παρίσι στις Πυραμίδες», καθώς και για την ταινία "Onslaught", το νέο action/sci-fi horror του Adam Wingard, σκηνοθέτη των "Godzilla vs. Kong" και "The Guest", με πρωταγωνίστρια την Adria Arjona. Πρεμιέρα κάνει και η ταινία «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου, η κυπριακή ταινία που γράφει ιστορία και διεκδικεί μια θέση στα Όσκαρ.
"Resident Evil"
Ο Zach Cregger, σκηνοθέτης των "Weapons" και "Barbarian", δίνει τη δική του, σκοτεινή εκδοχή στο θρυλικό σύμπαν του "Resident Evil".
Ο Bryan είναι ένας ιατρικός κούριερ που αναλαμβάνει μια φαινομενικά συνηθισμένη παράδοση στη Raccoon City. Όμως, μέσα σε μία και μόνο νύχτα, βρίσκεται παγιδευμένος σε έναν εφιάλτη που δεν μπορούσε να φανταστεί.
Καθώς η κατάσταση γύρω του καταρρέει και ο τρόμος παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ο Bryan πρέπει να παλέψει για την επιβίωσή του, χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί ή ποιον μπορεί να εμπιστευτεί.
Το κινηματογραφικό franchise ξεκίνησε το 2002 από τον Paul W. S. Anderson με το "Resident Evil", με πρωταγωνίστρια τη Milla Jovovich στον ρόλο της Alice.
Η νέα ταινία δεν ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη ιστορία από τα videogames, αλλά δημιουργεί μια ολοκαίνουρια περιπέτεια μέσα στο σύμπαν του "Resident Evil". Παράλληλα, διατηρεί βασικά στοιχεία που έχουν συνδεθεί με τη σειρά, όπως τον T-virus, την Umbrella Corporation, τα zombies και τα μεταλλαγμένα πλάσματα.
Με τον Zach Cregger να βρίσκεται πίσω από την κάμερα και τον Austin Abrams στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το "Resident Evil" επιχειρεί να επιστρέψει στις ρίζες του survival horror, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην αγωνία, την ατμόσφαιρα και τον φόβο της επιβίωσης.
Πρεμιέρα: 17 Σεπτεμβρίου. Διάρκεια: 94'.
"Spa Weekend"
Η νέα κωμωδία "Spa Weekend" με τις Leslie Mann, Isla Fisher, Anna Faris και Michelle Buteau μετατρέπει μια απόδραση σε πολυτελές spa σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο απρόοπτα.
Τέσσερις φίλες αποφασίζουν να αφήσουν για λίγο πίσω τους τη δουλειά, τις σχέσεις, την οικογένεια και την καθημερινότητα και να χαρίσουν στον εαυτό τους ένα Σαββατοκύριακο ξεκούρασης σε ένα πολυτελές spa στο Palm Springs.
Η Jane, η Coco και η Sophie φτάνουν αποφασισμένες να απολαύσουν λίγη ηρεμία, περιποίηση και χρόνο μακριά από τις υποχρεώσεις τους. Όταν όμως εμφανίζεται και η τέταρτη φίλη τους, Mel, τα σχέδιά τους ανατρέπονται.
Η παρουσία της ανατρέπει τα πάντα και το ήρεμο girls' getaway μετατρέπεται γρήγορα σε ένα χαοτικό Σαββατοκύριακο, γεμάτο απρόοπτα, κακές αποφάσεις και κωμικές καταστάσεις.
Με πρωταγωνίστριες τέσσερις δημοφιλείς κωμικούς ηθοποιούς, το "Spa Weekend" εξερευνά με χιούμορ τη φιλία, τις σχέσεις και την ανάγκη να βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας, ακόμη κι όταν η ζωή δεν αφήνει πολλά περιθώρια για… spa days.
Πρεμιέρα: 17 Σεπτεμβρίου. Διάρκεια: 97'.
«Ράλλυ από το Παρίσι στις Πυραμίδες»
Eτοιμαστείτε για ένα θεότρελο ράλλυ και ταυτόχρονα μια ξεκαρδιστική ιστορία για όλη την οικογένεια.
Στο μικρό, εκκεντρικό ορεινό χωριό Φλάκλιπα, ο φωνακλάς και φιλόδοξος Σόλαν ονειρεύεται δόξα και αποθέωση, ενώ ο ντροπαλός φίλος του, ο Λούντβιχ, θα προτιμούσε να μείνει μακριά από μπελάδες και… από όλα τα επικίνδυνα γενικώς. Όταν ένα από τα πειράματα του φίλου τους, εφευρέτη Ρίοντορ, πάει εντελώς στραβά επηρεάζοντας ολόκληρο το χωριό, η αντίδραση είναι άμεση: ο δήμαρχος απαγορεύει στον Ρίοντορ να εφευρίσκει… για πάντα!
Αποφασισμένος να αποκαταστήσει τη φήμη τους, ο Σόλαν ανακαλύπτει έναν διεθνή αγώνα αυτοκινήτων από το Παρίσι μέχρι τις πυραμίδες της Αιγύπτου, όπου οι καλύτεροι εφευρέτες του κόσμου αναμετρώνται σε μια τρελή κούρσα. Αν κερδίσουν, κανείς στη Φλάκλιπα δεν θα μπορεί πια να αμφισβητήσει την ιδιοφυΐα του Ρίοντορ… Ο ντόπιος επιχειρηματίας Χαγκμπάρτσεν προσφέρεται να χρηματοδοτήσει το εγχείρημα και όλοι μαζί επισκευάζουν το θρυλικό αγωνιστικό του Ρίοντορ, το ανεπανάληπτο ‘Il Tempo Gigante’.
Ο αγώνας μετατρέπεται σε μια ξέφρενη περιπέτεια που περνά από το πολυσύχναστο Παρίσι, τις επικίνδυνες ιταλικές Άλπεις και την καυτή έρημο της Αιγύπτου, γεμάτη ταχύτητα, σαμποτάζ και αντοχές που δοκιμάζονται στα άκρα. Με το σπίτι τους, τη φιλία τους και τις ζωές τους να κρέμονται από μια κλωστή, οι ήρωες πρέπει να αποδείξουν ότι η εξυπνάδα, η εφευρετικότητα και η αποφασιστικότητα μπορούν να νικήσουν κάθε πρόκληση.
Η ταινία «Ράλλυ από το Παρίσι στις Πυραμίδες», σε σκηνοθεσία του πλέον παραγωγικού σκηνοθέτη animationτης Νορβηγίας, Rasmus A. Sivertsen, συνεχίζει την αγαπημένη παράδοση ενός κινηματογραφικού κόσμου που φέρνει τη μαγεία του χωριού Φλάκλιπα στο διεθνές κοινό.
Πρεμιέρα: 17 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους Rio σε Λευκωσία και Λεμεσό, σε ελληνική μεταγλώττιση. Διάρκεια: 82'.
"Onslaught"
Η ταινία "Onslaught", είναι το νέο action/sci-fi horror του Adam Wingard, σκηνοθέτη των "Godzilla vs. Kong" και "The Guest", με πρωταγωνίστρια την Adria Arjona.
Η ιστορία ακολουθεί τη Celeste, μια πρώην ελεύθερη σκοπεύτρια του αμερικανικού στρατού και πλέον single μητέρα, η οποία μεγαλώνει την κόρη της, Daisy, σε ένα trailer park στην έρημο. Η ζωή της αλλάζει όταν τρεις γενετικά τροποποιημένοι υπερστρατιώτες δραπετεύουν από μια μυστική στρατιωτική εγκατάσταση και αρχίζουν να σκορπούν τον τρόμο.
Οι τρεις δολοφονικές μηχανές έχουν δημιουργηθεί από τον επιστήμονα Hans Kammler, τον οποίο υποδύεται ο Dan Stevens. Οι χαρακτήρες έχουν μάλιστα τα παρατσούκλια The Butcher, The Crybaby και The Cockroach.
Όταν οι υπερστρατιώτες φτάνουν στο trailer park, η Celeste αναγκάζεται να αφήσει πίσω της τη ζωή που προσπάθησε να χτίσει και να ξαναχρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της ικανότητες για να προστατεύσει την κόρη της.
Ο Wingard και ο σεναριογράφος Simon Barrett χρησιμοποιούν ως αφετηρία την πραγματική Operation Paperclip, μέσω της οποίας Αμερικανοί επιστήμονες στρατολογήθηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ταινία παίρνει αυτή την ιστορική πραγματικότητα και τη μετατρέπει σε μια σκοτεινή συνωμοσιολογική ιστορία γύρω από ναζιστική επιστήμη και πειράματα σε ανθρώπους.
Η ταινία "Onslaught" θα προβληθεί αποκλειστικά στους κινηματογράφους Rio σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Πρεμιέρα: 17 Σεπτεμβρίου. Διάρκεια: 92'.
«Κράτα με»
Μετά την επιτυχία των βραβευμένων μικρού μήκους ταινιών της «Σεμέλη» και «Άρια», η Μυρσίνη Αριστείδου επιστρέφει με το «Κράτα Με» (Hold Onto Me), ένα ανθρώπινο και συναισθηματικά φορτισμένο οικογενειακό δράμα που σηματοδοτεί τη μετάβασή της στη μεγάλου μήκους αφήγηση.
Η ταινία αποτελεί την επίσημη συμμετοχή της Κύπρου στην κατηγορία του Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους για την 99η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2027 στο Λος Άντζελες. Η ταινία έχει ήδη υποβληθεί επίσημα στην Ακαδημία Κινηματογράφου των ΗΠΑ.
Παράλληλα, το «Κράτα Με» έχει ήδη καταγράψει μια σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο Sundance Film Festival, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου παγκοσμίως. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη κυπριακή, ελληνόφωνη μεγάλου μήκους ταινία που συμμετείχε στο Sundance, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για τον κυπριακό κινηματογράφο.
Σε ένα ηλιοκαμένο παραθαλάσσιο τοπίο, η ταινία ακολουθεί την 11χρονη Ίριδα, η οποία περνά το καλοκαίρι μαζί με τη μεγαλύτερη φίλη της, Δανάη. Όταν ανακαλύπτει ότι ο αποξενωμένος πατέρας της, ο Άρης, έχει επιστρέψει για την κηδεία του παππού της, αποφασίζει να τον αναζητήσει. Η προσπάθειά της την οδηγεί σε ένα εγκαταλελειμμένο ναυπηγείο, όπου ο Άρης ζει απομονωμένος. Αυτό που ξεκινά ως απόπειρα επανασύνδεσης, σταδιακά μετατρέπεται σε έναν εύθραυστο και βαθιά ανθρώπινο δεσμό.
Με επίκεντρο τη σχέση πατέρα και κόρης, το «Κράτα Με» αγγίζει θέματα όπως η συγχώρεση, η οικογένεια και η ανάγκη για αληθινή αγάπη, μέσα από μια καθηλωτική αφήγηση και δυνατές ερμηνείες.
Η ταινία θα προβάλλεται από τις 17 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο.
Σχετικά
Πέθανε ο ηθοποιός Πάτρικ Στιούαρτ των «Star Trek» και «X-Men»
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέθανε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, έπειτα από μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Gotham Awards 2026: Πέντε ταινίες προηγούνται στην κούρσα των υποψηφιοτήτων
Ποιες είναι οι ταινίες που συγκεντρώνουν από τέσσερις υποψηφιότητες στα 36α Gotham Awards, με τον Τζον Μάλκοβιτς, την Τζουλιάν Μουρ, τον Ιαν ΜακΚέλεν και την Πενέλοπε Κρουζ να ξεχωρίζουν στις ερμηνευτικές κατηγορίες;
4 νέες ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, ανάμεσά τους και μία κυπριακή
Το «Motherwitch» του Μίνου Παπά φέρνει στη μεγάλη οθόνη μια σκοτεινή ιστορία εμπνευσμένη από την κυπριακή λαϊκή παράδοση.
Ο Πίτερ Κλάφι γίνεται ο νέος Beast στο κινηματογραφικό reboot των X-Men
Ο πρωταγωνιστής του «A Knight of the Seven Kingdoms» φέρεται να επιλέχθηκε για τον ρόλο του Χανκ ΜακΚόι στη νέα ταινία των X-Men, η οποία θα σηματοδοτήσει την επιστροφή των μεταλλαγμένων στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.
Το «Free Eliza» της Κύπριας σκηνοθέτριας Αλεξάνδρας Ματθαίου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο φεστιβάλ του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου
Το Μεγάλο Βραβείο στο AFI FEST 2026, ανοίγει παράλληλα τον δρόμο για τη διεκδίκηση μιας υποψηφιότητας για Όσκαρ.
Ντέιβιντ Μπόουι: Η χαμένη συναυλιακή ταινία του 1978 επιστρέφει το 2027
Ο σκηνοθέτης του «Moonage Daydream» αποκαθιστά σπάνιο υλικό από την περιοδεία «Isolar II», το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ως ολοκληρωμένη παραγωγή σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους.
Η Ζεντάγια διεκδικεί το πρώτο της Οσκαρ με το «Dune: Part Three»
Η Warner Bros. ετοιμάζεται να προωθήσει τη Ζεντάγια στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για το τρίτο μέρος του «Dune», σε μια απόφαση που αποκαλύπτει πολλά για τη θέση της Τσάνι στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ.
Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ στο ψυχολογικό θρίλερ «Bunker»
Στη νέα ταινία του Φλοριάν Ζελέρ, μια αμφιλεγόμενη επαγγελματική πρόταση δοκιμάζει τον γάμο ενός ζευγαριού ύστερα από 17 χρόνια κοινής ζωής.
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην τελική ευθεία για τον νέο Τζέιμς Μποντ: Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο
Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από το τέλος του έτους
Γκουίνεθ Πάλτροου: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία για την απώλεια και την εκδίκηση
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «The Apology» του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ.