Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2025
Υπερδιπλασιάζοντας τα εισιτήριά της, σε μία μόλις εβδομάδα, η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Σπασμένη Φλέβα», εκτινάχτηκε από τα 31.264 εισιτήρια που έκανε το πρώτο τετραήμερο προβολής της στα 76.333.
Μέσα σε μόλις έντεκα μέρες, και με τις κακοκαιρίες Adel και Byron, να λειτουργούν ανασταλτικά για προβολές και παραστάσεις, η «Σπασμένη Φλέβα», εκτός από το μεγαλύτερο άνοιγμα της καριέρας του σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη, σε 107 αίθουσες -λιγότερες από εκείνες χολιγουντιανών παραγωγών- κατάφερε να αυξήσει την απήχησή της στο κοινό τη δεύτερη εβδομάδα, κάτι που λίγες ταινίες καταφέρνουν συνήθως.
Χαρακτηριστικό του ρεύματος που έχει προκαλέσει η ταινία είναι η εξάντληση εισιτηρίων σε προβολές πολυκινηματογράφων της Αθήνας το Σάββατο και την Κυριακή, λίγες ώρες μετά το «πέρασμα» του Byron.
Αποτελώντας θέμα συζήτησης στα social media, εκτός από τις «στόμα-με-στόμα» σινεφίλ συζητήσεις, η «Σπασμένη Φλέβα», δείχνει τη δυναμική της για τα δεδομένα του σινεμά στην Ελλάδα.
Στην ταινία ο Θωμάς Αλεξόπουλος, που υποδύεται ο Βασίλης Μπισμπίκης, ένας μεσήλικας επιχειρηματίας, πνίγεται στα λάθη και στις επιπολαιότητές του. Όταν η κόντρα του με τον τοκογλύφο της περιοχής πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, και με τον χρόνο για να σώσει το οικογενειακό του σπίτι να τελειώνει, ωθείται στα άκρα. Εκεί που κάθε ελπίδα φαίνεται να έχει χαθεί, εμφανίζεται ένα απλό, εύκολο σχέδιο της τελευταίας στιγμής. Μια κίνηση που θα μπορούσε να είναι η μόνη του ευκαιρία να αποκαταστήσει τα πάντα και να βγει νικητής.
Σχετικά
Η Frida Kahlo και ο Diego Rivera γίνονται σειρά στο Netflix
Η νέα παραγωγή του Netflix θα βασίζεται στο μυθιστόρημα της Claire Berest και θα εστιάζει στη σχέση, τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή της Frida Kahlo και του Diego Rivera
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ του σίκουελ
«Συνήλθε. Έχουμε δουλειά να κάνουμε και με το "εμείς", εννοώ εσένα», λέει η θρυλική Miranda Priestly – Μέριλ Στριπ.
Η νέα κατηγορία που μπαίνει στα φετινά Όσκαρ και τι σημαίνει
Γιατί η Ακαδημία αποφάσισε να αναγνωρίσει θεσμικά το κάστινγκ και ποιοι διεκδικούν το πρώτο βραβείο
Η Κέιτ Γουίνσλετ στον νέο «Αρχοντα των δαχτυλιδιών»
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου 2027 από τη Warner Bros
Όσκαρ 2026: Ανώνυμες ψήφοι αποκαλύπτουν το φαβορί για «ταινία της χρονιάς»
Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος εφαρμόστηκε μια νέα διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Ελάιτζα Γουντ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στον ρόλο του Φρόντο
Ο αγαπημένος ηθοποιός δηλώνει πως δεν θα ήθελε κανέναν άλλο να υποδυθεί τον Φρόντο και αφήνει να εννοηθεί πως μπορεί να επιστρέψει στο επερχόμενο πρίκουελ «The Hunt for Gollum».
«Πολύ πιθανό» θεωρεί ο Τζέιμς Κάμερον το 4ο «Avatar»
Η 3η ταινία σημείωσε υπολογίσιμη πτώση στα ταμεία καθιστώντας τα άλλα δύο κεφάλαια ευάλωτα στην διάθεση του στούντιο, αλλά και του ίδιου του Κάμερον.
Η Μάιλι Σάιρους επιστρέφει για να γιορτάσει τα 20 χρόνια της Χάνα Μοντάνα, δείτε το τρέιλερ για το επετειακό αφιέρωμα
Το επεισόδιο θα γυριστεί μπροστά σε ζωντανό κοινό στο στούντιο
Η μαγεία της Τίνκερ Μπελ «ζωντανεύει» ξανά σε μία νέα σειρά
Η αγαπημένη νεράιδα έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.
Ο Aρνολντ Σβαρτσενέγκερ ετοιμάζει επιστροφή στα «Predator», «Conan» και «Commando»
Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι συζητά ήδη την επιστροφή του σε τρία από τα πιο εμβληματικά franchises της καριέρας του.
Τι λένε τα προγνωστικά των Όσκαρ του 2026
Η φετινή σεζόν των βραβείων έχει ήδη καταγράψει αρκετές εκπλήξεις και ανατροπές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκπλήξεων και στην τελική απονομή των Όσκαρ