Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2026
Ο Ελάιτζα Γουντ άφησε να εννοηθεί πως ίσως επιστρέψει στον ρόλο του Φρόντο Μπάγκινς στη νέα ταινία του σύμπαντος του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», τονίζοντας μάλιστα πως δεν θα ήθελε να δει κανέναν άλλον ηθοποιό να ενσαρκώνει τον εμβληματικό χαρακτήρα.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους The Times, ο ηθοποιός ρωτήθηκε ευθέως αν θα συμμετάσχει στο επερχόμενο πρίκουελ της Warner Bros., «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum», το οποίο σκηνοθετεί ο Άντι Σέρκις, γνωστός για τον ρόλο του Γκόλουμ στην διάσημη τριλογία.
Ο Γουντ απάντησε με χαμόγελο, χωρίς να επιβεβαιώσει επίσημα τη συμμετοχή του: «Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα ακόμη, αλλά σε ένα συνέδριο τον περασμένο Αύγουστο ο Ίαν ΜακΚέλεν μάλλον αποκάλυψε περισσότερα απ’ όσα έπρεπε», είπε, αναφερόμενος στην πιθανή επιστροφή του ΜακΚέλεν ως Γκάνταλφ.
«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι μέχρι να γίνει επίσημη ανακοίνωση. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι με ενθουσιάζει η ιδέα μιας ακόμη ταινίας. Κάθε φορά που ανακοινώνεται κάτι νέο για τη Middle-earth υπάρχει πάντα μια μικρή ανησυχία, γιατί όλοι αγαπούν αυτόν τον κόσμο και θέλουν να διατηρήσει την αυθεντικότητά του. Ωστόσο, η ιστορία αυτή είναι συναρπαστική. Υπάρχει μια αίσθηση ότι η παλιά ομάδα ξανασμίγει και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο».
Όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι ο ΜακΚέλεν έχει δηλώσει πως δεν θα ήθελε κανέναν άλλον στον ρόλο του Γκάνταλφ, ο Γουντ συμφώνησε:
«Το καταλαβαίνω απόλυτα. Σίγουρα δεν θα ήθελα κι εγώ να παίξει κανείς άλλος τον Φρόντο όσο είμαι ζωντανός και μπορώ να το κάνω. Και ως θεατής θα είναι υπέροχο να βρίσκεσαι στον κινηματογράφο και να βλέπεις ξανά τον Γκάνταλφ να εμφανίζεται στην οθόνη. Είμαι κι εγώ φαν και ανυπομονώ να δω πώς θα εξελιχθούν όλα».
Παρότι ο ηθοποιός απέφυγε να επιβεβαιώσει ξεκάθαρα την επιστροφή του, οι δηλώσεις του αφήνουν έντονα να εννοηθεί ότι ενδέχεται να συμμετάσχει στο πρότζεκτ.
Η ταινία «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum» θα αφηγηθεί γεγονότα που διαδραματίζονται ανάμεσα στις τριλογίες «Χόμπιτ» και «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», όταν ο Αραγκορν και ο Γκάνταλφ ξεκινούν μια αποστολή για να εντοπίσουν τον Γκόλουμ, αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το μυστηριώδες δαχτυλίδι του Μπίλμπο Μπάγκινς.
Στην παραγωγή επιστρέφει ο Πίτερ Τζάκσον, μαζί με τις μακροχρόνιες συνεργάτιδές του Φραν Γουόλς και Φιλίπα Μπόγιενς.
Σχετικά
Πρεμιέρα για την ταινία “Practical Magic 2”
Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, Sandra Bullock και Nicole Kidman επιστρέφουν ως οι αγαπημένες μάγισσες αδελφές Owens
Πρεμιέρα για την ταινία “Runner”
Μια φαινομενικά απλή αποστολή μετατρέπεται σε έναν επικίνδυνο αγώνα δρόμου με τον χρόνο
Πρεμιέρα για την ταινία “Oasis: Don't Look Back in Anger”
Tο ντοκιμαντέρ καταγράφει τη θριαμβευτική περιοδεία επανένωσης των Liam και Noel Gallagher, Oasis Live ‘25
Πρεμιέρα για την ταινία “By Any Means”
Μια σκοτεινή ιστορία από την Αμερική του ’60, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα
Η ταινία “L'Étranger” επιστρέφει με νέες προβολές
Το κλασικό αριστούργημα «Ο Ξένος» του Αλμπέρ Καμύ από τον François Ozon, ξανά στο Pantheon
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!
Το βραβευμένο στο Sundance “Hold Onto Me” (Κράτα Με) συναντά το κοινό της Κύπρου
Από τις sold-out προβολές και το Audience Award του Sundance, στις μεγάλες οθόνες της Κύπρου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο
«La Bola Negra»: Η πολυσυζητημένη ταινία των Καννών έρχεται στο Netflix – Με φόντο τη ζωή και τον θάνατο του Λόρκα
Οι δύο δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Los Javis», κέρδισαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι 4 κυπριακές ταινίες που πάνε στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 157 ταινίες μικρού μήκους