Δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Τζέιμς Κάμερον ετοιμάζεται να επιστρέψει με το «Avatar: Fire and Ash». Μιλάμε για το επόμενο κεφάλαιο στο τεράστιο αυτό κινηματογραφικό έπος που, είτε μας αρέσει είτε όχι, έχει σαρώσει σε εισπράξεις. Το καινούργιο τρέιλερ μόλις βγήκε και δείχνει απίθανα πράγματα — Πανδώρα πιο ζωντανή από ποτέ, νέες φυλές Να’βι και μάχες που φαίνεται να ανεβάζουν το επίπεδο ακόμα παραπάνω.
Ανάμεσα στις καινούργιες παρουσίες είναι οι Ash People· μια φυλή που έχει ξεκόψει από την Eywa και φαίνεται αρκετά σκληροτράχηλη. Στον αντίποδα, βλέπουμε τους Wind Traders, πιο ειρηνικούς και φιλήσυχους. Η σύγκρουση βγάζει κάτι γνώριμο, αλλά η απορία μένει: θα μας δώσει ο Κάμερον μια πραγματική ανατροπή ή θα συνεχίσει τη δοκιμασμένη συνταγή;
Και μπορεί το «Avatar 3» αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2025, το έπος του Κάμερον συνεχίζεται με το «Avatar 4» το 2029 και το «Avatar 5» το 2031. Και δεν σταματά εκεί. Πρόσφατα αποκάλυψε ότι σκέφτεται μέχρι και έκτο και έβδομο μέρος! Αν βγει όντως το πέμπτο, εκείνος θα έχει πια φτάσει τα 76. Δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα αφήσει πραγματικά άλλους να το κουμαντάρουν, αλλά σιγά σιγά η σκυτάλη κάπου θα πρέπει να περάσει.
Το «Avatar: Fire and Ash» έχει προγραμματιστεί για τις 19 Δεκεμβρίου 2025.
Σχετικά
Από τα ράφια στα σινεμά: Τα Labubu αποκτούν δική τους ταινία
Η Sony Pictures έχει κλείσει συμφωνία για την παραγωγή ταινίας βασισμένης στα χαρακτηριστικά «τερατάκια» με τα μεγάλα δόντια, σύμφωνα με το Hollywood Reporter
Οι πρεμιέρες της εβδομάδας στις αίθουσες: Πέντε ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις
5 ακόμη νέες ταινίες προστίθενται στις επιλογές μας από την Πέμπτη. Διαβάστε αναλυτικά, δείτε trailers, κάντε πρόγραμμα!
Οι τιμές στο streaming εκτοξεύονται – κι όμως, κανείς δεν πατά «ακύρωση»
Αναλυτές επισημαίνουν ότι το Netflix έχει καταφέρει να βρει τη σωστή ισορροπία τιμών
Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Γκάνταλφ για τη νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
O 86χρονος ηθοποιός θα υποδυθεί ξανά τον εμβληματικό μάγο παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του
The Mummy: Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν για το τέταρτο μέρος του franchise
Η διάσημη σειρά ταινιών The Mummy ετοιμάζεται να επιστρέψει στους κινηματογράφους, με το τέταρτο μέρος της να φέρνει μαζί του μια πολυαναμενόμενη επανένωση.
Η Ελεν Μίρεν θα λάβει τιμητικό βραβείο στο ειδικό πρόγραμμα «Golden Eve» των Χρυσών Σφαιρών
Η τρείς φορές νικήτρια Χρυσής Σφαίρας και βραβευμένη με Οσκαρ, Εμι και Τόνι ηθοποιός, θα τιμηθεί με το Βραβείο Cecil B. DeMille στο νέο ειδικό πρόγραμμα «Golden Eve».
Νέες πρεμιέρες στην Κύπρο: Πέντε ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα
Από τον Λάνθιμο και την Emma Stone μέχρι την επιστροφή του Predator και τη συγκλονιστική ιστορία της Christy Martin — οι κινηματογράφοι γεμίζουν με δράμα, αγωνία και έμπνευση.
Ο θρυλικός Φαντομάς ξαναγεννιέται στο σινεμά
Ο διαχρονικός ήρωας της λογοτεχνίας που ενέπνευσε μεγάλους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, από τον Γκιγιώμ Απολλιναίρ μέχρι τον Χουάν Λουίς Μπουνιουέλ, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με νέο καστ.
Πέθανε η ηθοποιός Ντάιαν Λαντ, σε ηλικία 89 ετών
Η Ντάιαν Λαντ είχε μακρά πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση προτού καθιερωθεί στον κινηματογράφο με το φιλμ του Μάρτιν Σκορτσέζε «Η Αλίκη δεν μένει πια εδώ» (1974)
Πέθανε στα 42 του ο Φλόιντ Ρότζερ Μάγιερς Τζούνιορ από τη θρυλική σειρά «Fresh Prince of Bel-Air»
Ο εκλιπών ηθοποιός που είχε υποδυθεί τον Γουίλ Σμιθ σε νεαρή ηλικία στη δημοφιλή σειρά της δεκαετίας του 1990, πέθανε από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του
4 φθινοπωρινές πρεμιέρες με ένταση και συγκίνηση
Τέσσερις νέες ιστορίες – τέσσερα κινηματογραφικά ταξίδια
Τον Νοέμβριο βλέπουμε (δωρεάν) ιαπωνικές ταινίες σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι τέσσερεις ταινίες που θα προβληθούν