Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2026
Οι Τσέις Ινφίνιτι, Ντέμι Μουρ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Κρις Έβαν, Μάγια Ρούντολφ και Κουμάιλ Ναντζιάνι είναι οι παρουσιαστές που θα ανέβουν στην σκηνή των Όσκαρ 2026.
Η Ινφίνιτι πρωταγωνιστεί στο «Η Μία Μάχη Μετά την Άλλη», που συγκεντρώνει φέτος 13 υποψηφιότητες, τις δεύτερες περισσότερες της χρονιάς, και έχει ήδη αποσπάσει βραβεία σε προπομπούς της οσκαρικής σεζόν. Παρά το γεγονός ότι έμεινε εκτός της λίστας υποψηφιοτήτων για Α’ Γυναικείο Ρόλο, θα εμφανιστεί στη σκηνή ως παρουσιάστρια.
Αντίστοιχα, η Μουρ επιστρέφει έναν χρόνο μετά την ήττα της στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου για το «Ελιξήριο της Νιότης», που πέρσι ήταν υποψήφιο για πέντε βραβεία.
Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα παρουσιάσουν και οι περσινοί νικητές στις ερμηνευτικές κατηγορίες: Μάικι Μάντισον (Α’ Γυναικείος Ρόλος για το Anora), Έιντριεν Μπρόντι (Α’ Ανδρικός Ρόλος), Κίραν Κάλκιν (Β’ Ανδρικός Ρόλος) και Ζόε Σαλντάνα (Β’ Γυναικείος Ρόλος).
Την ανακοίνωση των νέων παρουσιαστών έκαναν οι εκτελεστικοί παραγωγοί Ρατζ Καπούρ και Κέιτι Μιούλαν.
Η τελετή των Όσκαρ 2026, με παρουσιαστή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Κόναν Ο' Μπράιεν, θα μεταδοθεί ζωντανά από το Dolby Theatre στο Λος Άντζελες την Κυριακή 15 Μαρτίου, μέσω ABC και Hulu.
Στις φετινές υποψηφιότητες προηγείται το Sinners με 16 συνολικά διακρίσεις, αριθμό-ρεκόρ. Έχει επίσης ανακοινωθεί ότι μόνο δύο από τα υποψήφια τραγούδια για Όσκαρ Πρωτότυπου Τραγουδιού θα ερμηνευθούν ζωντανά: το «Golden» από το KPop Demon Hunters και το «I Lied to You» από το Sinners.
Σχετικά
Ο Πίτερ Κλάφι γίνεται ο νέος Beast στο κινηματογραφικό reboot των X-Men
Ο πρωταγωνιστής του «A Knight of the Seven Kingdoms» φέρεται να επιλέχθηκε για τον ρόλο του Χανκ ΜακΚόι στη νέα ταινία των X-Men, η οποία θα σηματοδοτήσει την επιστροφή των μεταλλαγμένων στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.
Το «Free Eliza» της Κύπριας σκηνοθέτριας Αλεξάνδρας Ματθαίου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο φεστιβάλ του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου
Το Μεγάλο Βραβείο στο AFI FEST 2026, ανοίγει παράλληλα τον δρόμο για τη διεκδίκηση μιας υποψηφιότητας για Όσκαρ.
Ντέιβιντ Μπόουι: Η χαμένη συναυλιακή ταινία του 1978 επιστρέφει το 2027
Ο σκηνοθέτης του «Moonage Daydream» αποκαθιστά σπάνιο υλικό από την περιοδεία «Isolar II», το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ως ολοκληρωμένη παραγωγή σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους.
Η Ζεντάγια διεκδικεί το πρώτο της Οσκαρ με το «Dune: Part Three»
Η Warner Bros. ετοιμάζεται να προωθήσει τη Ζεντάγια στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για το τρίτο μέρος του «Dune», σε μια απόφαση που αποκαλύπτει πολλά για τη θέση της Τσάνι στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ.
Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ στο ψυχολογικό θρίλερ «Bunker»
Στη νέα ταινία του Φλοριάν Ζελέρ, μια αμφιλεγόμενη επαγγελματική πρόταση δοκιμάζει τον γάμο ενός ζευγαριού ύστερα από 17 χρόνια κοινής ζωής.
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην τελική ευθεία για τον νέο Τζέιμς Μποντ: Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο
Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από το τέλος του έτους
Γκουίνεθ Πάλτροου: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία για την απώλεια και την εκδίκηση
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «The Apology» του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ.
Οι 3 νέες ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας δίνουν αφορμή για μια έξοδο μπροστά στη μεγάλη οθόνη.
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.