Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2025
Το ISFFC ταξιδεύει σε Λεμεσό και Λάρνακα με δύο υπαίθριες προβολές Λίγους μήνες πριν από τη διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ISFFC), το οποίο γιορτάζει φέτος τα 15 του χρόνια, το φεστιβάλ ανοίγεται στο κοινό με δύο θερινές προβολές σε αίθριους χώρους σε Λεμεσό και Λάρνακα.
Η πρωτοβουλία στοχεύει στην προβολή μερικών από τις πιο ξεχωριστές ταινίες της περσινής διοργάνωσης — λίγο πριν αποκαλυφθεί το νέο, δυναμικό πρόγραμμα του 15ου ISFFC που ετοιμάζεται για το φθινόπωρο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και όλες οι ταινίες θα προβληθούν στην πρωτότυπή τους γλώσσα, με αγγλικούς ή και ελληνικούς υπότιτλους. Η επιλογή των ταινιών και η πρωτοβουλία για τη διάνοιξη του φεστιβάλ με νέες δράσεις όπως αυτές ανήκουν στους νέους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές του φεστιβάλ, τους Καίτη Παπαδήμα και Διομήδη Κουφτερό, και σηματοδοτεί το νέο καλλιτεχνικό όραμα και την εναρκτήρια παρουσία τους στη φεστιβαλική πορεία του ISFFC.
Σημείωση: Οι προβολές είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 18 ετών.

Προβολή Λεμεσού
Ημερομηνία: Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025
Ώρα: 20:30
Τοποθεσία: Θεατράκι Μόλου, Λεμεσός
Σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού Πρόγραμμα: Pena’s Special Hauling – Anssi Kasitonni (Φινλανδία) Taxi – Κωνσταντίνος Νικηφόρου (Κύπρος) My Mother is a Cow – Moara Passoni (Βραζιλία) Tsikitigklon, the Fairy and the Man – Μάριος Μέττης (Κύπρος) Stand Up, Sit Down – Babak Parham (Σουηδία) Clodagh – Portia A. Buckley (Ιρλανδία)
Προβολή Λάρνακας
Ημερομηνία: Τρίτη 22 Ιουλίου 2025
Ώρα: 20:30
Τοποθεσία: Κήπος Μουσείου Πιερίδη, Λάρνακα
Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Πρόγραμμα: This is Not a Character, This is Betrayal – Romina Küper (Γερμανία) My Mother is a Cow – Moara Passoni (Βραζιλία) Pakistani – Χρίστος Ζένιος (Κύπρος) Dreams Like Paper Boats – Samuel Frantz Suffren (Γαλλία/Αϊτή) The Masterpiece – Àlex Lora (Ισπανία) Clodagh – Portia A. Buckley (Ιρλανδία)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Pena’s Special Hauling – Anssi Kasitonni
Ταινία μυθοπλασίας από τη Φινλανδία με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο οδηγό φορτηγού που ξεκινά μια τελευταία αποστολή – με χιούμορ, χειροποίητη αισθητική και υπαρξιακή τρυφερότητα. Βραβείο 2ης Καλύτερης Ταινίας στο ISFFC 2024.
Taxi – Κωνσταντίνος Νικηφόρου
Μια νυχτερινή διαδρομή με ταξί στη Λευκωσία γίνεται αφορμή για μια προσωπική εξομολόγηση με φόντο την Κύπρο του σήμερα.
Clodagh – Portia A. Buckley
Σε μια επαρχιακή ιρλανδική κοινότητα, μια εσωστρεφής οικονόμος έρχεται αντιμέτωπη με τα όριά της όταν γνωρίζει την Clodagh, ένα ιδιαίτερο κορίτσι. Υποψήφια για Όσκαρ και μέρος του Διεθνούς Διαγωνιστικού ISFFC 2024.
Tsikitigklon, the Fairy and the Man – Μάριος Μέττης
Μια τρανς γυναίκα και ένας άγνωστος άντρας βρίσκονται παγιδευμένοι μαζί σε ένα φορτηγάκι – κι αυτό που ακολουθεί είναι ένα queer παραμύθι για την αποδοχή και την τρυφερότητα. Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας Μικρού Μήκους στο ISFFC 2024.
My Mother is a Cow – Moara Passoni
Μια δεκάχρονη ζει απομονωμένη σε ένα φλεγόμενο τοπίο υγροτόπου στη Βραζιλία. Η απουσία της μητέρας της και η ανάγκη για αγάπη, οδηγούν σε ένα σωματικό, ποιητικό ταξίδι. Βραβείο Σκηνοθεσίας ISFFC 2024.

Stand Up, Sit Down – Babak Parham
Ένας εργαζόμενος προκαλεί άθελά του την απόλυση μιας συναδέλφου – και βρίσκεται αντιμέτωπος με το δίλημμα: μιλάς ή σωπαίνεις; Μαύρη κωμωδία με πολιτική αιχμή. Διεθνές Διαγωνιστικό ISFFC 2024. Pakistani – Χρίστος Ζένιος
Ένας Κύπριος αντιμέτωπος με τις ίδιες του τις προκαταλήψεις μετά από ένα περιστατικό βίας. Ένα σύγχρονο, άμεσο σχόλιο πάνω στον ρατσισμό και τη συνείδηση.
Dreams Like Paper Boats – Samuel Frantz Suffren
Ένα αγόρι στην Αϊτή ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο. Ποιητική αλληγορία για την παιδικότητα, την απώλεια και την ελπίδα.
The Masterpiece – Àlex Lora
Ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης αποκαλύπτει το «αριστούργημά» του – και ακολουθεί μια καυστική σάτιρα του κόσμου της τέχνης.
This is Not a Character, This is Betrayal – Romina Küper
Μια σκηνοθέτις σπρώχνει την ηθοποιό της στα άκρα, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ ρόλου και κακοποίησης. Ένα τολμηρό φιλμ για τη δύναμη και την ευθραυστότητα στην τέχνη.
Πληροφορίες: Rialto Theatre 77 77 77 45 info@isffc.com.cy
Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus
Instagram: isffc_filmfestival
www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy
-
Μόλος Λεμεσού (Περιοχή της Επίχωσης)
11 Ιουλίου 2025
-
Μουσείο Πιερίδη Λάρνακα
21 Ιουλίου 2025
Σχετικά

Roof garden μεταμορφώθηκε σε θερινό σινεμά και η είσοδος είναι ελεύθερη
Για μοναδικές βραδιές κάτω από τα αστέρια
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη η πρεμιέρα του 11ου Protaras Summer Film Festival
Προσελκύοντας πλήθος κόσμου που γέμισε την πλατεία του Πρωταρά από νωρίς

Οι πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία του Netflix – Ποια κρατά την πρωτιά;
Η λίστα με τις πρώτες 10 παγκοσμίως


Μόλις μάθαμε τον επίσημο τίτλο της τρίτης ταινίας «Dune»
Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει σε μία πανέμορφη ευρωπαϊκή χώρα

Το «Jurassic World Rebirth» ανασταίνει το Box Office με 147 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική
Η Σκάρλετ Γιόχανσον οδηγεί το νέο κεφάλαιο του franchise, που σαρώνει τις αίθουσες και σηματοδοτεί την αναγέννηση του καλοκαιρινού κινηματογράφου

Με αυτή την ταινία κάνει πρεμιέρα το Protaras Summer Film Festival
Δες τα trailer των ταινιών που θα προβληθούν φέτος στον θερινό κινηματογράφο του Πρωταρά

Πρεμιέρα κάνει ο Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια» με μία νέα αγαπημένη ταινία
Δες το πρόγραμμα αυτής της βδομάδας

Η "Ελληνική Οικογένεια" ταξιδεύει στην Κύπρο με τον ίδιο τον Πανορμίτη Τσουλφά
Μια ταινία για μικρούς και μεγάλους με γέλιο και τρέλα

Ο Μάικλ Ντάγκλας αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική
Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε πως δεν έχει εργαστεί από το 2022 και πως, εκτός απροόπτου, δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην υποκριτική

Πέθανε στα 56 του μόλις χρόνια ο Τζούλιαν ΜακΜάχον, ο «Κρίστιαν Τρόι» στο Nip/Tuck
Ο Αυστραλός ηθοποιός είχε διαγνωστεί με καρκίνο – Είχε ξεχωρίσει σε τηλεοπτικές σειρές και υπερηρωικούς ρόλους, αφήνοντας πίσω του μια ιδιαίτερη υποκριτική πορεία

Το «Downton Abbey» ανοίγει τις πύλες του και μάς υποδέχεται για μια τελευταία φορά
Όπως και να’χει, το «Donwton Abbey: The Grand Finale» άνευ Μάγκι Σμιθ – δύσκολο να αναπληρωθεί η απουσία της