Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2025
Ο Μόργκαν Φρίμαν απέτισε φόρο τιμής στον δύο φορές βραβευμένο με Oσκαρ Τζιν Χάκμαν, τέσσερις ημέρες αφότου ο Χάκμαν βρέθηκε νεκρός μαζί με τη σύζυγό του, την πιανίστρια Μπέτσι Αρακάουα, και τον σκύλο τους στο σπίτι τους στο Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό.
«Αυτή την εβδομάδα η κοινότητά μας έχασε έναν γίγαντα και εγώ έχασα έναν αγαπημένο φίλο, τον Τζιν Χάκμαν», είπε κατά τη διάρκεια του τμήματος των Οσκαρ In Memoriam για όσους αποχαριετήσαμε μέσα στη χρονιά. «Κέρδισε δύο Οσκαρ και, το πιο σημαντικό, κέρδισε τις καρδιές όσων αγαπούν τον κινηματογράφο σε όλο τον κόσμο».

Ο Μόργκαν Φρίμαν κατέληξε λέγοντας πως «ο Τζιν πάντα έλεγε: “Δεν σκέφτομαι την κληρονομιά που θα αφήσω πίσω μου. Ελπίζω απλώς ο κόσμος να με θυμάται ως κάποιον που προσπάθησε να κάνει καλή δουλειά.” Οπότε νομίζω ότι μιλάω για όλους μας όταν λέω "Τζιν, θα σε θυμούνται για αυτό και για πολλά άλλα. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου".»
Ο Φρίμαν και ο Χάκμαν συμπρωταγωνίστησαν στο «Βασικός Υποπτος για Φόνο» του 2000 και στο «Οι Ασυγχώρητοι» του Κλιντ Ίστγουντ του 1992 - η ταινία που χάρισε στον Χάκμαν το δεύτερο Οσκαρ του, αφού είχε κερδίσει το πρώτο του για το «Ο Ανθρωπος από τη Γαλλία» του 1971.
Δείτε εδώ το συγκινητικό στιγμιότυπο από την 97η τελετή απονομής των Βραβείων Οσκαρ:
Σχετικά
Best of 2025: Τα Cahiers du Cinéma ψηφίζουν τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς
Η πρώτη απολογιστική λίστα της χρονιάς έρχεται από την «εκλεκτική ομάδα» των γαλλικών Cahiers du Cinéma. Οχι ακριβώς ενδεικτική για τις τάσεις που θα επικρατήσουν στο νήμα της νέας χρονιάς.
Οι 4 πρεμιέρες της εβδομάδας στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από κοινωνικό ελληνικό δράμα μέχρι animation για όλη την οικογένεια και horror εμπειρίες που κόβουν την ανάσα!
Οσκαρ Καλύτερου Κάστινγκ θα απονείμει η Ακαδημία για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού
Η κατηγορία έχει δημουργήσει ένα είδος παιχνιδιού στους κινηματογραφικού κύκλους, καθώς όλοι φαίνεται να προσπαθούν να μαντέψουν σε ποια χέρια θα φτάσει αυτό το νέο βραβείο
Η Σκάρλετ Τζοχάνσον θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του «Εξορκιστή»
H ταινία δε θα αποτελέσει συνέχεια αυτής του 2023
Το «Wicked: Μέρος Δεύτερο» με Αριάνα Γκράντε – Σίνθια Ερίβο σαρώνει στο box office
Πρόκειται για την καλύτερη πρεμιέρα κινηματογραφικής μεταφοράς μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.
Η «Σπασμένη Φλέβα» του Κύπριου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη βγαίνει στις αίθουσες
Ένα σύγχρονο αστικό δράμα που κόβει την ανάσα.
Το τρέιλερ του «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» μόλις κυκλοφόρησε
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 20 Νοεμβρίου του 2026
Τα SAG Awards αλλάζουν όνομα και είναι πλέον The Actor Awards
Τα ιστορικά βραβεία της SAG-AFTRA αποκτούν επίσημα νέα ταυτότητα, χωρίς να αλλάζουν τον καθοριστικό τους ρόλο στην οσκαρική πορεία, επιχειρώντας να επανασυστήσουν τον θεσμό στο διεθνές κοινό.
Οι 5 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Οι πιο φρέσκες επιλογές της εβδομάδας στον κινηματογράφο.
«Βαϊάνα»: Βγήκε το τρέιλερ της live-action ταινίας
Η Κάθριν Λάγκα’άια και ο Ντουέιν Τζόνσον ζωντανεύουν τη μυθική περιπέτεια της Disney.
Λόρενς, Στόουν και Εσκόλα ετοιμάζουν ταινία για τη Miss Piggy
Η απαιτητική Muppet πρόκειται να αποκτήσει τη δική της ταινία στη Disney, με τις βραβευμένες με Όσκαρ ηθοποιούς να αναλαμβάνουν την παραγωγή και τον πολυτάλαντο Εσκόλα να υπογράφει το σενάριο
H Σαμπρίνα Κάρπεντερ στη «Χώρα των Θαυμάτων»
Η διάσημη pop star θα πρωταγωνιστήσει σε μια μιούζικαλ εκδοχή της ιστορίας του Λούις Κάρολ για λογαριασμό της Universal.