Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2025
Η Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου Αμερικής, η οποία απαρτίζεται πάνω από 60 κριτική από ολόκληρη την χώρα, ανακοίνωσε τις ετήσιες διακρίσεις της και έβγαλε ως καλύτερη ταινία το «Nickel Boys» του ΡαΜελ Ρος, αφήνοντας πίσω, απροσδόκητα ίσως, τα «Anora» του Σον Μπέικερ και το «All We Imagine As Light» της Πάγιαλ Καπάντια, η οποία κέρδισε όμως το βραβείο σκηνοθεσίας.
Από πλευράς ερμηνειών η Μαριάν Ζαν-Μπατίστ κέρδισε το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Hard Truths» και ο Κίραν Κάλκιν έγινε ο τρίτος μόλις ηθοποιός ο οποίος κέρδισε το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου και στην Ενωση Κριτικών της Νέας Υόρκης, Λος Αντζελες και Αμερικής για την ερμηνεία του στην ταινία «A Real Pain» - ο Κάλκιν κέρδισε και τη Χρυσή Σφαίρα τον ίδιο ρόλο τα ξημερώματα της Δευτέρας και από ότι φαίνεται ίσως και το Οσκαρ.
Η λίστα επίσης περιλαμβάνει την Μισέλ Οστιν η οποία κέρδισε το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Hard Truths», ο Κόλμαν Ντομίνγκο το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Sing Sing» ενώ το «All We Imagine As Light» της Πάγιαλ Καπάντια έφυγε και με το βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τους νικητές.
Καλύτερη Ταινία: Nickel Boys - 47 πόντοι (επιλαχόντες: Anora και All We Imagine as Ligh – 34 πόντοι)
Σκηνοθεσία: Πάγιαλ Καπάντια (All We Imagine as Light) – 49 πόντοι (επιλαχόντες: ΡαΜελ Ρος (Nickel Boys) – 42 πόντοι, Σον Μπέικερ (Anora) – 33 πόντοι)
Α' Ανδρικός Ρόλος: Κόλμαν Ντομίνγκο (Sing Sing) – 60 πόντοι (επιλαχόντες: Εντριαν Μπρόντι (The Brutalist) – 51 πόντοι, Ρέιφ Φάινς (Conclave) – 45 πόντοι)
Α' Γυναικείος Ρόλος: Μαριάν Ζαν-Μπατίστ (Hard Truths) – 79 πόντοι (επιλαχόντες: Μάικι Μάντισον (Anora) – 35 πόντοι, Ιλίνκα Μανολάτσε (Do Not Expect Too Much From the End of the World) – 32 πόντοι)
Β' Ανδρικός Ρόλος: Κίραν Κάλκιν (A Real Pain) – 52 πόντοι (επιλαχόντες: Γκάι Πιρς (The Brutalist) – 50 πόντοι, Εντουαρντ Νόρτον (A Complete Unknown) και Ανταμ Πίρσον (A Different Man) – 41 πόντοι)
Β' Γυναικείος Ρόλος: Μισέλ Οστιν (Hard Truths) – 55 πόντοι (επιλαχόντες: Ανζενού Ελις (Nickel Boys) και Νατάσα Λιόν (His Three Daughters) – 39 πόντοι)
Σενάριο: A Real Pain – 47 πόντοι (επιλαχόντες: Do Not Expect Too Much From the End of the World – 46 πόντοι, Anora – 45 πόντοι)
Φωτογραφία: Nickel Boys – 80 πόντοι (επιλαχόντες: The Brutalist – 38 πόντοι, Nosferatu – 21 πόντοι)
Ειδική μνεία σε ταινία χωρίς διανομή στις ΗΠΑ: No Other Land
Καλύτερη Πειραματική Ταινία: The Ballad of Suzanne Cesaire
Σχετικά
«Faces of Death»: Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες τρόμου της χρονιάς
Ο Ντάνιελ Γκολντχάμπερ («Cam», «How to Blow Up a Pipeline») επιστρέφει με την τρίτη ταινία του, ένα φιλμ τρόμου που υπόσχεται να προκαλέσει γερές ανατριχίλες και να μην κάνει εκπτώσεις στο gore
Αυτοί θα είναι οι παρουσιαστές των Όσκαρ 2026
Τα φετινά Όσκαρ θα πραγματοποιηθούν στο Λος Άντζελες την Κυριακή 15 Μαρτίου
Κινηματογραφικές πρεμιέρες: Οι 5 νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες
Ο Bradley Cooper αναλαμβάνει και πάλι χρέη σκηνοθέτη και το αθλητικό δράμα του του Γιώργου Γεωργόπουλου έρχεται με θετικές εντυπώσεις από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!
«Έφυγε» ο γνωστός ηθοποιός Έρικ Ντέιν σε ηλικία 53 ετών
Η νόσος που έπασχε ο πλαστικός χειρουργός Μαρκ Σλόαν του«Grey’s Anatomy»
Μάιλι Σάιρους: Επιστρέφει ως Hannah Montana μετά από 20 χρόνια
«Αυτό το ''Hannahversary'' είναι ο δικός μου τρόπος να γιορτάσω και να ευχαριστήσω τους θαυμαστές που στάθηκαν στο πλευρό μου για 20 χρόνια», δήλωσε η βραβευμένη με Grammy ποπ σταρ.
Πίτερ Γκριν: Ο ηθοποιός του «Pulp Fiction» πέθανε σε ατύχημα με όπλο
Ο ηθοποιός είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν στα μέσα Δεκεμβρίου
Οι 6 νέες ταινίες της εβδομάδας
Δράμα, τρόμος, animation και ιστορικές περιπέτειες έρχονται στις αίθουσες από 19 Φεβρουαρίου
Πέθανε ο Robert Duvall: Αλ Πατσίνο, Κόπολα, Ντε Νίρο αποχαιρετούν τον θρυλικό «κονσιλιέρε» του Νονού
Συγκινητικά τα μηνύματα και από άλλους συναδελφούς του, ηθοποιούς - «Ένας τόσο σπουδαίος άνθρωπος για να μιλήσεις και να γελάσεις μαζί του»
Χαβιέ Μπαρδέμ και Κέιτ Χάντσον στη ρομαντική κομεντί «Hello & Paris»
«Μια υπέροχη ιστορία αγάπης, από εκείνες που γεμίζουν την καρδιά και μαγεύουν τις αισθήσεις» στο ύφος του «Άγρυπνος στο Σιάτλ» και του «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι».
Τις Δευτέρες του Μάρτη βλέπουμε γαλλικές ταινίες στη Λεμεσό
Μήνας Γαλλοφωνίας στη Λεμεσό
Οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες
4 ακόμη νέες ταινίες προστίθενται στις επιλογές μας από την Πέμπτη - Διαβάστε αναλυτικά, δείτε trailers, κάντε πρόγραμμα!