Δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2024
Την Παρασκευή που μας πέρασε τα DC Studios και η Warner ανακοίνωσαν πως η ταινία του Ματ Ριβς «The Batman 2» μεταφέρεται έναν χρόνο και θα κυκλοφορήσει τελικά στις αίθουσες την 1η Οκτωβρίου 2027 αντί στις 2 Οκτωβρίου 2026 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
Ο λόγος; Οπως έγραψε στα threads ο διευθυντής των στούντιο Τζέιμς Γκαν ήταν επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη ένα «πλήρες σενάριο». «Ο Ματ Ριβς έχει δεσμευτεί να κάνει την καλύτερη ταινία που μπορεί, και κανείς δεν μπορεί να μαντέψει με ακρίβεια πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να γραφτεί ένα σενάριο», έγραψε ο Γκαν. «Οταν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σενάριο, υπάρχουν περίπου δύο χρόνια για προπαραγωγή, γυρίσματα και μετα-παραγωγή στις μεγάλες ταινίες».
Αλλά αυτό δεν πάει να πει πως η ανακοίνωση αυτή δεν έκανε πολλούς φαν να βγουν στα social media και να εκδηλώσουν την αγανάκτηση και ανησυχία τους για την διαφορά 5 χρόνων μεταξύ των δυο ταινιών. Ο Γκαν πάλι βγήκε για να τους καθησυχάσει λέγοντας πως είναι «αρκετά συνηθισμένο» για τίτλους μεγάλου προϋπολογισμού να έχουν μεγάλα κενά πριν από την κυκλοφορία ενός σίκουελ.
«Για να είμαστε δίκαιοι, ένα κενό 5 ετών ή περισσότερο είναι αρκετά συνηθισμένο στα σίκουελ. 7 χρόνια μεταξύ “Alien” και “Aliens”. 14 χρόνια μεταξύ των “Απίθανων”. 7 χρόνια μεταξύ των δυο “Εξολοθρευτών”. 13 χρόνια μεταξύ των “Avatars”. 36 χρόνια μεταξύ των δύο “Top Gun”. 6 χρόνια μεταξύ “Guardians Vol 2” και “Vol 3”».
Και δεν έχει άδικο. Πολλές φορές οι φαν έχουν δείξει την αγανάκτησή τους στις καθυστερήσεις και αναβολές ταινιών και σίκουελ αρκετές φορές στο παρελθόν, με μερικά στούντιο να τρέχουν να προλάβουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους, κυκλοφορώντας στις αίθουσες κάποιες φορές ταινίες που δεν είναι τόσο καλές όσο αναμένονταν αρχικά. Ας πάρει λοιπόν «The Batman 2» όσο χρόνο χρειαστεί για να γίνει σωστά. Εμείς θα είμαστε και πάλι στις αίθουσες για να το δούμε.
Σχετικά

Θαυμαστές κάνουν ώρες μέσα στη ζέστη για να δουν τα γυρίσματα του «Ο διάβολος φοράει Prada 2»
Θαυμαστές συγκεντρώνονται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με σκοπό να δουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Ο διάβολος φοράει Prada 2»

Πώς η Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν πάει ήδη για το κινηματογραφικό γεγονός του 2026
Η νέα επική ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν πουλά εισιτήρια έναν χρόνο πριν κυκλοφορήσει – και τα sold out έχουν ξεκινήσει.

Έρχεται το Naked Gun… αλλά δεν έρχεται μόνο του – Δες ποιες άλλες 4 ταινίες κάνουν πρεμιέρα
Από κλασικές κωμωδίες που επιστρέφουν μέχρι σκοτεινά love stories και animation-περιπέτειες με δεινόσαυρους, αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα στην Κύπρο τα έχει όλα

Όλες οι ταινίες που θα απολαύσουμε στον θερινό κινηματογράφο του «Κωνστάντια» αυτή τη βδομάδα
Τέταρτη εβδομάδα στον Μαραθωνιο Θερινών Προβολών 2025

Mια ξεχωριστή προβολή, με βραβευμένες και διακεκριμένες ταινίες
Στο Κέντρο Ενηλίκων Δερύνειας, την Παρασκευή 1η Αυγούστου

Αρχίζει την Παρασκευή το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου βλέπουμε ταινίες στον Χαρουπόμυλο Λανίτη

Αυτές είναι οι 9 ταινίες που θα δούμε στο 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρνακας
Από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου θα απολαύσουμε μια σειρά από υπαίθριες προβολές σε διάφορα σημεία της Λάρνακας

Βλέπουμε ταινίες κάτω από τα αστέρια, στη Λακατάμεια
Οι ταινίες που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα

Το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα στο 82ο Φεστιβάλ της Βενετίας
Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης επιστρέφει για πέμπτη φορά στη Μόστρα

5 ταινίες που θα απολαύσουμε στον «Μαραθωνιο Θερινών Προβολών»
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα αυτής της βδομάδας

Το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας του παραλιακού θερινού σινεμά της Λεμεσού
Καλοκαίρι, σινεμά και… αστέρια

Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix την εβδομάδα από 20 έως 27 Ιουλίου
Το φινάλε του «The Sandman» και η επιστροφή του Άνταμ Σάντλερ είναι τα άχαστα της εβδομάδας στο Netflix