Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2024
Η πρώτη ελληνική σειρά που μπήκε στο ελληνικό Netflix – και μετά και στις ξένες αγορές – ήταν το Maestro.
Ωστόσο υπάρχει άλλη μία πολύ καλή σειρά που συζητήθηκε λιγότερο. Δεν είχε το buzz που είχαν άλλες σειρές, αλλά είναι μια σειρά που έχει τα στοιχεία για να διαπρέψει στον κόσμο της πλατφόρμας.
Από τη νέα χρονιά το Είμαι Η Τζο θα βρίσκεται στο Netflix, τα 8 επεισόδια που γυρίστηκαν, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πιλάβιου, και δε θα μας κάνει καμία εντύπωση αν γεννηθεί η ανάγκη να συνεχιστεί η ιστορία της Τζο.
Η σειρά είναι μια ιδέα που είχε η Ιωάννα Ασημακοπούλου και την επικοινώνησε στον Πιλάβιο, με αποτέλεσμα να αποτυπωθεί ακριβώς αυτό που ήθελε να πει η ηθοποιός προτάσσοντας την ιδιότητα της γυναίκας, της σύγχρονης γυναίκας και του unapologetic χαρακτήρα που θέλει να υιοθετήσει για να διεκδικήσει με ισότιμους όρους τη θέση της στο κοινωνικό γίγνεσθαι, από το επαγγελματικό μέχρι το ερωτικό.
Τι πραγματεύεται η σειρά
Υπάρχουν, σίγουρα, αυτοβιογραφικά στοιχεία στην πλοκή, η Ασημακοπούλου το επικοινώνησε κιόλας στις συνεντεύξεις της πως νιώθει τον ρόλο της απόλυτα.
Είναι μια κωμική απόδοση μιας σκληρής αλήθειας που αφορά τις γυναίκες, αλλά, θαρρώ, κάθε άνθρωπο. Διότι η Τζο, εν προκειμένω, είναι μια φεμινίστρια που ταυτόχρονα όμως έλκεται από τους άντρες και νιώθει άβολα και συγκρουσιακά, διότι της έχουν πει πως για να επέλθει η ισότητα, πρέπει να μισεί τον άντρα. Κι αυτή η εσωτερική σύγκρουση έρχεται σε κάθε της επιλογή, σε κάθε της στιγμή. Και δεν είναι μόνο εσωτερική.
Ο φεμινισμός και ο συντηρητισμός παλεύουν στην καθημερινότητα της και ως άνθρωπος αδύναμος, όπως όλοι μας, που έχει την ανάγκη της επιβεβαίωσης των άλλων, μπαίνει στο χάος της προσπάθειας ικανοποίησης όλων των ετερόκλητων πλευρών.
Το Είμαι Η Τζο είναι μια σειρά που δε θα ήταν υπερβολή να το παρομοιάσουμε με ένα κράμα Sex And The City και Girls της Λένα Ντάναμ, κυρίως το δεύτερο. Αν δηλαδή ήταν μια αμερικάνικη σειρά, τώρα θα βρισκόταν στην 3η της σεζόν.
Με πληροφορίες από το: www.intronews.gr.
Σχετικά

Πέθανε ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Ο Ρέντφορντ υπήρξε για δεκαετίες ένας από τους πιο αγαπητούς πρωταγωνιστές του αμερικανικού κινηματογράφου

Maestro: Οι δύο ηθοποιοί που προστίθενται στην 4η σεζόν της σειράς
Οι φανατικοί της σειράς μετρούν αντίστροφα για να δουν τη συνέχεια της συναρπαστικής ιστορίας

Το ντοκιμαντέρ "The (M) Factor: Shredding the Silence on Menopause" επιστρέφει στην Κύπρο για μία ακόμη αποκλειστική προβολή
Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση για την υγεία των γυναικών

Το ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη
Με ελεύθερη είσοδο

GoetheKino: Ζητήματα Οικογένειας, με προβολές βραβευμένων ταινίων
Μια σειρά προβολών και συζητήσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε γύρω από τις σχέσεις στην οικογένεια

The Super Mario Galaxy Movie: Ο Μάριο επιστρέφει και μας πάει… στο διάστημα!
Από το Βασίλειο των Μανιταριών στα άστρα – η πιο επική περιπέτεια ξεκινά το 2026.

Οι Κύπριοι σκηνοθέτες Σύλβιας Νικολαΐδου και Νικόλας Ιορδάνου κέρδισαν το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Δράμας
Η δημιουργική ομάδα από την Πάφο παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον συμβολισμό και τη σημασία του αλατιού στην ιαπωνική κουλτούρα

Θερινό σινεμά με την πολυβραβευμένη ταινία La La Land σε μία υπέροχη αυλή
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν χορεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού

Νέες πρεμιέρες στη μεγάλη οθόνη: Από το αποχαιρετιστήριο “Downton Abbey” μέχρι το σκοτεινό “The Long Walk”
Συγκίνηση, δράση, θρίλερ και νοσταλγία σε μια εβδομάδα γεμάτη κινηματογραφικές εμπειρίες

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!