News , Τέχνη

Το Μουσείο Ζακμάρ Αντρέ γιορτάζει την δημιουργικότητα του Μποτιτσέλι

Με μια σχετική έκθεση το φθινόπρωρο του 2021

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2021

Το φθινόπωρο του 2021, το Μουσείο Ζακμάρ Αντρέ θα γιορτάσει το έργο του Σάντρο Μποτιτσέλι και τη δραστηριότητα του εργαστηρίου του.

Eκθέτοντας περίπου σαράντα πίνακες του Μποτιτσέλι, καθώς και αρκετά έργα από σύγχρονούς του, που είχαν επηρεαστεί εξαιρετικά από αυτόν, το Μουσείο Ζακμάρ Αντρέ στο Παρίσι σκοπεύει να αναδείξει την δημιουργική ιδιοφυία του καλλιτέχνη.

Ο Σάντρο Μποτιτσέλι (1445-1510) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στη Φλωρεντία. Είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της Αναγέννησης στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι η ζωή του και η δραστηριότητα του εργαστηρίου του παραμένουν ένα μυστήριο. Συνεχώς εναλλασσόταν μεταξύ της παραγωγής αυτόνομων έργων ζωγραφικής και πινάκων που ανήκαν σε σειρές, και που εντέλει ολοκληρώνονταν από τους βοηθούς του.

Η έκθεση θα δείξει τη στρατηγική του εργαστηρίου του, το πως αποτέλεσε ένα στούντιο ιδεών και ένα χώρο καλλιτεχνικής κατάρτισης, χαρακτηριστικό της ιταλικής Αναγέννησης. Θα παρουσιάσει τον Μποτιτσέλι στο ρόλο του ως δημιουργικού καλλιτέχνη, αλλά και ως επιχειρηματία και δάσκαλου.

Οργανωμένη με χρονολογική και θεματική σειρά, η έκθεση θα παρουσιάσει επίσης την εξέλιξη του προσωπικού στιλ του καλλιτέχνη, τις συνδέσεις μεταξύ του έργου του και του κοινωνικού περιβάλλοντός του, και την επιρροή του στους συναδέλφους του.

Τέλος, η έκθεση θα παρουσιάσει αριστουργήματα από αναγνωρισμένα ιδρύματα όπως το Λούβρο, το Ουφίτσι, η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, τα μουσεία και η Βιβλιοθήκη του Βατικανού, το Κρατικό Μουσείο της Ολλανδίας, το Εθνικό Μουσείο Μπαρτζέλο στη Φλωρεντία, και το Μουσείο Στέντελ στη Φρανκφούρτη.

Πηγή: Παράθυρο (Πολίτης) / culturenow.gr
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close