Τρεις μυθικές ηρωίδες στο σύγχρονο κόσμο σε μια ανατρεπτική όπερα δωματίου

Η ανατρεπτική όπερα δωματίου των Βάσου Αργυρίδη και Tim Welton κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Κύπρο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κυπρία και δεν πρέπει να τη χάσει κανείς! 

Τρεις μυθικές ηρωίδες-πρόσωπα του αρχαίου δράματος (Μήδεια, Αντιγόνη και Εκάβη) μεταφέρονται σε ένα σύγχρονο πλαίσιο και καταθέτουν η κάθε μια την προσωπική της μαρτυρία ενώπιον ενός σύγχρονου άντρα ο οποίος προσπαθεί να διερευνήσει και να αντιληφθεί το προσωπικό δράμα, τα διλήμματα, τις επιλογές και τις πιθανές ενοχές της κάθε μιας. 

Συντελεστές 
Μαέστρος: Πάρης Ξάνθου
Σκηνοθεσία: Maxine Braham
Σκηνικά - Κοστούμια - Σχεδιασμός φωτισμού: Ben Rogers
Διανομή: Μήδεια / Αντιγόνη / Εκάβη: Κατερίνα Μηνά
Δημόσιος Υπάλληλος

Σκηνοθετικό σημείωμα 
Σε έναν άντρα, έναν χαμηλόβαθμο δημόσιο υπάλληλο, έχει ανατεθεί να πάρει συνεντεύξεις από τρεις σπουδαίες ηρωίδες από το παρελθόν, για να διαπιστώσει αν το σύγχρονο καθεστώς μπορεί να βρει μια υποψήφια για συγχώρεση. Την Εθνική Ημέρα της Συγχώρεσης, ο τυραννικός ηγέτης αναζητεί κυνικά μια ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τρόπο που να δημιουργεί μια θετική εικόνα γι’ αυτόν. Η ημέρα όμως δεν πηγαίνει όπως αναμενόταν. 
Μέσα από την αφήγηση μιας και μόνο ιστορίας, αυτό το έργο αναδεικνύει την αιώνια αντιπαράθεση μεταξύ αρσενικής και θηλυκής ενέργειας, και πώς η μια, μέχρι στιγμής, κυριάρχησε στην άλλη. Πώς αυτή η ανισορροπία υπαγορεύει τη μοίρα των ατόμων και των οικογενειών τους, αλλά και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων και τελικά του μέλλοντός μας; 
Κυριαρχία ή ισότητα; Ή, ακόμη, πόλεμος ή ειρήνη;

Βάσος Αργυρίδης 
Σπούδασε σύνθεση και ενορχήστρωση στο Κονσερβατόριο Μόσχας. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, μπαλέτο και όπερα. Συνεργάστηκε με σημαντικούς ερμηνευτές στη δισκογραφία και σε συναυλίες σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό. 
     
Tim Welton
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως ηθοποιός. Από το 2001 έχει επικεντρωθεί στους τομείς της σκηνοθεσίας, της δραματουργίας και της συγγραφής, συνεργαζόμενος με σημαντικούς θεατρικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Maxine Braham
Η διεθνούς εμβέλειας σκηνοθέτης και χορογράφος όπερας και θεάτρου συμμετείχε σε πολλές βραβευμένες παραγωγές, με πιο πρόσφατη τον Billy Budd στο Μπολσόι, που απέσπασε Χρυσή Μάσκα για την καλύτερη παραγωγή όπερας του 2018. 

Κατερίνα Μηνά
Γεννημένη στην Κύπρο, η βραβευμένη σοπράνο σπούδασε στο Guildhall School of Music & Drama. Zει και εργάζεται στο Λονδίνο. Έχει εμφανιστεί διεθνώς σε θέατρα και συναυλίες, με ένα ευρύ φάσμα κλασικού αλλά και σύγχρονου ρεπερτορίου. 

Παραστάσεις
Λευκωσία: Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30
Λεμεσός: Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30
Διάρκεια: 60΄- Κατάλληλο: 12+

Για αγορά εισιτηρίων - περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Tickethour
 

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Gmap: 
ΤΕΤ13 ΟΚΤ
Λεωφόρος Μουσείου
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
Gmap: 
ΠΑΡ15 ΟΚΤ
Αγίας Ζώνης 4, Πεντάδρομος

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31