Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2024
Το «Shogun» κατέκτησε 14 βραβεία στα Creative Arts Emmy Awards, σημειώνοντας το ρεκόρ για τα περισσότερα βραβεία που έχουν απονεμηθεί ποτέ σε μία σεζόν τηλεοπτικής σειράς. Παράλληλα, το «The Bear» κέρδισε επτά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού για την Καλύτερη Γκεστ Ηθοποιό σε Κωμική Σειρά, το οποίο απέσπασε η Jamie Lee Curtis.
Στη δεύτερη βραδιά των Creative Arts Emmys, που πραγματοποιήθηκε στο Peacock Theater στο Λος Άντζελες, το “Shogun” έγινε το όνομα που ακούστηκε περισσότερο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 13 βραβείων που είχε θέσει η σειρά "John Adams" το 2008, πριν ακόμη από την κύρια τελετή των Emmy στις 15 Σεπτεμβρίου, όπου μπορεί να κερδίσει έως και πέντε επιπλέον βραβεία.
Το “Shogun”, μια σειρά του FX που εξιστορεί πολιτικές ίντριγκες στην Ιαπωνία της φεουδαρχίας, κέρδισε 14 από τα 16 πιθανά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων αυτών για κοστούμια, μακιγιάζ, μοντάζ, κασκαντέρ και κινηματογράφηση, καθώς και το βραβείο Καλύτερου Γκεστ Ηθοποιού σε Δραματική Σειρά για τον Néstor Carbonell.
‘SHOGUN has already won 14 Emmys, an all-time record for a single season of TV.
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) September 9, 2024
• Best Sound Mixing
• Best Sound Editing
• Best Picture Editing
• Best Cinematography
• Best Period Costumes
• Best Main Title Design
• Best Production Design
• Best Prosthetic Makeup
• Best… pic.twitter.com/lxoAe8GSjC
Η Jamie Lee Curtis συγκινήθηκε καθώς κέρδισε το πρώτο της Emmy, 18 μήνες μετά το πρώτο της Όσκαρ για το “Everything Everywhere All at Once”. Δήλωσε ότι είναι η «πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο» και εκτίμησε τη δουλειά της σε αυτό το επίπεδο βάθους και πολυπλοκότητας.
Η δημιουργική ομάδα των Benj Pasek και Justin Paul μπήκε στο κλειστό κλαμπ EGOT, κατακτώντας το πρώτο τους Emmy για τραγούδι που έγραψαν για το “Only Murders in the Building”, ενώ είχαν ήδη κερδίσει Όσκαρ, Grammy και Tony.
Η βραδιά περιλάμβανε επίσης νίκες για την Michaela Coel ως Καλύτερη Γκεστ Ηθοποιός σε Κωμική Σειρά για το “Mr. and Mrs. Smith”, και για τον Jon Bernthal, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Γκεστ Ηθοποιού σε Κωμική Σειρά για το επεισόδιο “Fishes” του “The Bear”.
Το “Shogun” αναστάτωσε τον διαγωνισμό των Emmy όταν αποφάσισε τον Μάιο να αλλάξει κατηγορία από περιορισμένη σε δραματική σειρά, εξασφαλίζοντας τις περισσότερες υποψηφιότητες με 25 συνολικά.
Οι δύο βραδιές των Creative Arts Emmys θα προβληθούν σε μια ενιαία εκπομπή στις 14 Σεπτεμβρίου στο FXX και θα είναι διαθέσιμες για streaming στο Hulu την επόμενη μέρα. Η κεντρική τελετή των Primetime Emmy Awards, που θα φιλοξενηθεί από τους Dan και Eugene Levy, θα διεξαχθεί στο Peacock Theater και θα προβληθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στο ABC.
Σχετικά

Χρυσές Σφαίρες 2026: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής
Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026 θα λάβει χώρα η 83η απονομή των Χρυσών Σφαιρών στο Beverly Hilton, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Το Stranger Things, η επιτυχημένη σειρά του Netflix, γίνεται animation
Η περιπέτεια συνεχίζεται για τους αγαπημένους ήρωες


Wednesday 2: Στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ teaser
Η Jenna Ortega επιστρέφει στον ρόλο της κόρης της διάσημης οικογένειας Addams

Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου: Προβολές ταινιών και συζητήσεις στο πλαίσιο της σειράς «GoetheKino»
Με τρεις ταινίες που προβληματίζουν η σειρά υπόσχεται να δώσει το έναυσμα για ουσιαστικές συζητήσεις και αναστοχασμούς

To Enola Holmes 3 έρχεται στο Netflix - Η νέα περιπέτεια της έφηβης ντετέκτιβ, αδελφής του Σέρλοκ Χολμς στη Μάλτα
Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Φίλιπ Μπαραντίνι του «Adolescence»

Ο νέος κανονισμός που θα εφαρμοστεί στην επόμενη απονομή των βραβείων Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα την τροποποίηση στους κανόνες

To Adolescence είναι η 3η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix
Δες τις 10 πιο δημοφιλείς αγγλόφωνες τηλεοπτικές σειρές

Το φινάλε του «You» και οι νέες σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix
Μέχρι τις 27 Απριλίου

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου