Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2024
Η Lionsgate απέσυρε το τρέιλερ για το αυτοχρηματοδοτούμενο και πολυαναμενόμενο Megalopolis του Φράνσις Φορντ Κόπολα μετά την κριτική που δέχτηκε επειδή περιείχε ψευδή και παραπλανητικά αποσπάσματα, λέγοντας: «Τα κάναμε θάλασσα».
Το τρέιλερ, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, ξεκινά πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο για να δείξει αρνητικά αποσπάσματα από καταξιωμένους κριτικούς για αναγνωρισμένες ταινίες του Κόπολα, όπως ο Νονός και το Αποκάλυψη Τώρα. «Η ιδιοφυΐα είναι συχνά παρεξηγημένη» έλεγε η αφήγηση που συνόδευε τα πλάνα.
Ο Μπίλτζ Εμπίρι του Vulture επεσήμανε ότι πολλά από τα αποσπάσματα είναι κατασκευασμένα και δεν μπορούν να βρεθούν στις αρχικές κριτικές. Σημείωσε ότι το υποτιθέμενο απόσπασμα της κριτικής της Πωλίν Κάελ του New Yorker για τον Νονό ότι «μειώνεται από την καλλιτεχνικότητά του», δεν υπάρχει πουθενά στις ενθουσιώδεις κριτικές της για τις δύο πρώτες ταινίες.
Ενώ ο Άντριου Σάρις της Village Voice δεν ήταν οπαδός του Νονού, η φράση που χρησιμοποιείται στο τρέιλερ -«μια πρόχειρη, αυταρχική ταινία»- δεν υπάρχει στην κριτική του. Ομοίως, ενώ ο κριτικός κινηματογράφου της Daily News, Ρεξ Ριντ, επίσης δεν συμπάθησε το Αποκάλυψη Τώρα, το απόσπασμα που του αποδίδεται -«ένα επικό σκουπίδι» - δεν βρίσκεται πουθενά.
«Η Lionsgate ανακαλεί αμέσως το τρέιλερ μας για το Megalopolis» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωσή του στο Variety. «Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους εμπλεκόμενους κριτικούς και από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα και την American Zoetrope για αυτό το ασυγχώρητο λάθος στη διαδικασία ελέγχου μας. Τα κάναμε θάλασσα. Λυπούμαστε» ανέφερε.
Το Megalopolis έκανε πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ των Καννών και απέσπασε ανάμεικτες κριτικές, με τον Πίτερ Μπράντσο του Guardian να το αποκαλεί «μια φουσκωμένη, βαρετή και μπερδεμένα ρηχή ταινία». Η ταινία, που περιγράφεται ως «ένα ρωμαϊκό έπος που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Αμερική» με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Ντράιβερ, κόστισε στην Κόπολα -σύμφωνα με πληροφορίες- 120 εκατ. δολάρια και αγοράστηκε από τη Lionsgate για διανομή στις ΗΠΑ.
Το Megalopolis πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο.
Σχετικά
«Bitter Christmas»: Κυκλοφόρησε το teaser της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες εντός του 2026
Ιστορική αλλαγή για τα Όσκαρ: Περνούν από την τηλεόραση στο Youtube
Τέλος εποχής για τα βραβεία της Ακαδημίας η οποία υπέγραψε πολυετή συμφωνία με το Youtube για τα δικαιώματα των Όσκαρ.
Love Actually: Πού θα δεις δωρεάν την πιο ρομαντική χριστουγεννιάτικη ταινία, κάτω από τ' αστέρια
Υπαίθρια προβολή της ταινίας «Αγάπη Είναι» (Love Actually)
3 νέες πρεμιέρες για κινηματογραφική απόδραση τα Χριστούγεννα
Avatar, χριστουγεννιάτικα animation και ελληνική περιπέτεια γεμίζουν τις αίθουσες με δράση, συναίσθημα και γιορτινή μαγεία
Ο Γιώργος Τσαγγάρης νικητής του Βραβείου Καλύτερης Ταινίας Animation στο Φεστιβάλ Karama της Ιορδανίας
Επίκεντρο της ταινίας «Η Υφάντρα» είναι ο μύθος της Αράχνης
Zootopia 2: Η ταινία του Χόλιγουντ με τις υψηλότερες εισπράξεις για το 2025 – 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια
Παγκοσμίως ωστόσο στην κορυφή παραμένει το κινεζικό blockbuster animation «Ne Zha 2», με 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Γιορτάζουμε τη μικρότερη μέρα του χρόνου με ταινίες μικρού μήκους
Το φετινό Short Film Day, θα φιλοξενηθεί στο Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης στη Λευκωσία
Νεκροί ο διάσημος σκηνοθέτης Rob Reiner και η σύζυγός του
Το ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο σπίτι τους - «Κανείς δεν έχει συλληφθεί ή είναι ύποπτος» λέει η αστυνομία του Λος Άντζελες
Μπίλι Άιλις: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Hit Me Hard and Soft» -Σε 3D με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον
Η Paramount Pictures παρουσίασε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας-συναυλίας της Μπίλι Άιλις με τίτλο «Hit Me Hard and Soft», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2026.
Hunger Games: Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο νέο prequel
Το κινηματογραφικό σύμπαν της Panem επεκτείνεται ξανά, καθώς το The Hunger Games: Sunrise on the Reaping φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία των 50ών Αγώνων Πείνας, 24 χρόνια πριν από την αρχική ταινία
Hold Onto Me: H ταινία της Κύπριας σκηνοθέτριας Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς
Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο ιστορικό και ιδιαίτερα προβεβλημένο αμερικανικό φεστιβάλ
4 πρεμιέρες – 4 λόγοι για να πας σινεμά αυτή την εβδομάδα
Τέσσερις πρεμιέρες γεμάτες ένταση, συναίσθημα και κινηματογραφική μαγεία