Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2024
Η Lionsgate απέσυρε το τρέιλερ για το αυτοχρηματοδοτούμενο και πολυαναμενόμενο Megalopolis του Φράνσις Φορντ Κόπολα μετά την κριτική που δέχτηκε επειδή περιείχε ψευδή και παραπλανητικά αποσπάσματα, λέγοντας: «Τα κάναμε θάλασσα».
Το τρέιλερ, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, ξεκινά πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο για να δείξει αρνητικά αποσπάσματα από καταξιωμένους κριτικούς για αναγνωρισμένες ταινίες του Κόπολα, όπως ο Νονός και το Αποκάλυψη Τώρα. «Η ιδιοφυΐα είναι συχνά παρεξηγημένη» έλεγε η αφήγηση που συνόδευε τα πλάνα.
Ο Μπίλτζ Εμπίρι του Vulture επεσήμανε ότι πολλά από τα αποσπάσματα είναι κατασκευασμένα και δεν μπορούν να βρεθούν στις αρχικές κριτικές. Σημείωσε ότι το υποτιθέμενο απόσπασμα της κριτικής της Πωλίν Κάελ του New Yorker για τον Νονό ότι «μειώνεται από την καλλιτεχνικότητά του», δεν υπάρχει πουθενά στις ενθουσιώδεις κριτικές της για τις δύο πρώτες ταινίες.
Ενώ ο Άντριου Σάρις της Village Voice δεν ήταν οπαδός του Νονού, η φράση που χρησιμοποιείται στο τρέιλερ -«μια πρόχειρη, αυταρχική ταινία»- δεν υπάρχει στην κριτική του. Ομοίως, ενώ ο κριτικός κινηματογράφου της Daily News, Ρεξ Ριντ, επίσης δεν συμπάθησε το Αποκάλυψη Τώρα, το απόσπασμα που του αποδίδεται -«ένα επικό σκουπίδι» - δεν βρίσκεται πουθενά.
«Η Lionsgate ανακαλεί αμέσως το τρέιλερ μας για το Megalopolis» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωσή του στο Variety. «Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους εμπλεκόμενους κριτικούς και από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα και την American Zoetrope για αυτό το ασυγχώρητο λάθος στη διαδικασία ελέγχου μας. Τα κάναμε θάλασσα. Λυπούμαστε» ανέφερε.
Το Megalopolis έκανε πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ των Καννών και απέσπασε ανάμεικτες κριτικές, με τον Πίτερ Μπράντσο του Guardian να το αποκαλεί «μια φουσκωμένη, βαρετή και μπερδεμένα ρηχή ταινία». Η ταινία, που περιγράφεται ως «ένα ρωμαϊκό έπος που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Αμερική» με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Ντράιβερ, κόστισε στην Κόπολα -σύμφωνα με πληροφορίες- 120 εκατ. δολάρια και αγοράστηκε από τη Lionsgate για διανομή στις ΗΠΑ.
Το Megalopolis πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο.
Σχετικά

Bond 26: Οι πέντε σκηνοθέτες που μπαίνουν στην κούρσα για την νέα ταινία του 007
Ανάμεσα τους και ο αδερφός του Κρίστοφερ Νόλαν, Τζόναθαν.

Σήμερα κάνει πρεμιέρα ο νέος υπαίθριος κινηματογράφος στη Λάρνακα
Για μοναδικές βραδιές κάτω από τα αστέρια

Ξεκινούν οι θερινές κινηματογραφικές προβολές σε έναν αγαπημένο χώρο
Κυπριακή ταινία κάτω από τα αστέρια για την πρεμιέρα

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ από την ταινία για τη ζωή του Μπρους Σπρίνγκστιν με τον Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ
Παρακολουθώντας τα γυρίσματα, το «Αφεντικό» επαίνεσε την ερμηνεία του Γουάιτ, τον οποίο χαρακτήρισε έναν «εξαιρετικό ηθοποιό» που «τραγουδάει πολύ καλά».

Ο 16χρονος γιος του Τζέισον Μομόα στο Dune 3
Ο ρόλος που θα υποδυθεί, η έναρξη των γυρισμάτων και η ημερομηνία προβολής της τρίτης ταινίας

Το "Υπάρχω" και οι άλλες 27 ταινίες που θα δούμε κάτω από τον έναστρο ουρανό του Πρωταρά
Ανακοινώθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του 11ου Protaras Summer Film Festival

15 θερινά σινεμά μάς περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι με αγαπημένες ταινίες
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα του κάθε υπαίθριου κινηματογράφου στην Κύπρο

Ο Τομ Κρουζ θα πάρει επιτέλους Όσκαρ αλλά όχι για ερμηνεία
Στην ίδια τελετή της Ακαδημίας θα τιμηθεί και η Ντόλι Πάρτον

Πέθανε ο ηθοποιός του «Lilo & Stitch» David H.K. Bell, λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας
Λίγες εβδομάδες μετά το κινηματογραφικό του ντεμπούτο

Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια»: Μάθαμε πότε ξεκινούν οι προβολές
Ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος της πρωτεύουσας επιστρέφει

Σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου»
Το Φεστιβάλ κάνει αρχή με ένα αφιέρωμα (In Memoriam) στον σπουδαίο δημιουργό David Lynch

Η Λευκωσία (από τη Δευτέρα) θα βλέπει εναλλακτικό σινεμά στην αυλή
Έναρξη για το Φεστιβάλ "Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου"