Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2024
Ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες.
Η προειδοποίηση έχει ισχύ για το διάστημα μεταξύ 11 π.μ. και 5 μ.μ. της Πέμπτης (18/7).
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Παρασκευή μικρή άνοδο, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Σχετικά
Η Google λανσάρει το Street View στην Κύπρο
Ανακαλύψτε την Κύπρο όπως ποτέ άλλοτε: την πολιτιστική της κληρονομιά, τις ακτές και τις πόλεις, μέσα από το Google Maps
Πετάμε με εισιτήριο από €14.99 για υπέροχους πρόορισμούς από Πάφο με την Ryanair
H νέα προσφορά της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας που θα σε ενθουσιάσει
Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο – Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό
Η χρυσή λίστα με τα ξενοδοχεία προέκυψε από τις ψήφους 800 ανώνυμων ειδικών, ανάμεσά τους ξενοδόχοι, ταξιδιωτικοί δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί και έμπειροι ταξιδιώτες.
«The Wall»: Ένα ζευγάρι διεκδικεί απόψε €350.000
Ποιο θα είναι το μεγάλο φινάλε για τους δύο φίλους και συνάδελφους
Η λιγότερο γνωστή χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης – μαγευτική ατμόσφαιρα και… προσιτές τιμές
Μια λιγότερο γνωστή χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης με ζεστά κρασιά λιγότερο από 2 ευρώ και παραμυθένια ατμόσφαιρα!
Αίθριος και ζεστός καιρός με αραιή σκόνη – Πότε αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Hotel Hopping»: Η νέα ταξιδιωτική τάση στη διαμονή που κερδίζει συνεχώς έδαφος
Τι σημαίνει πρακτικά;
Οι διαφορετικές εκδοχές της Black Friday - Πότε «πέφτει» φέτος
Η προέλευσή της συνδέεται με διαφορετικές εκδοχές, που φωτίζουν την εξέλιξη του όρου μέσα στον χρόνο.
«Φεγγάρι του Κάστορα»: Πότε θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό η πανσέληνος Νοεμβρίου
Μάλιστα, για περίπου 15 με 20 λεπτά, το φεγγάρι προβλέπεται να λάμψει σε πορτοκαλί απόχρωση, διασχίζοντας το πυκνότερο στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας