Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2026
Η Nicosia For Art Ltd, διαχειρίστρια εταιρεία του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, ανακοινώνει τον διορισμό του σκηνοθέτη, παραγωγού και creative director Πάρι Ερωτοκρίτου στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.
Ο φάκελός του, με το σαφές και δυναμικό του όραμα για το μέλλον, καθώς και η πολυετής εμπειρία του στα πολιτιστικά πράγματα εντός και εκτός Κύπρου, συνάδουν ουσιαστικά με τη φιλοσοφία και τον προσανατολισμό του οργανισμού.
Ως Γενικός Διευθυντής, ο κ. Ερωτοκρίτου θα έχει την ευθύνη της συνολικής χάραξης και υλοποίησης της στρατηγικής του οργανισμού, καθώς και τον συντονισμό όλων των βασικών πτυχών της λειτουργίας του συμπεριλαμβανομένων του καλλιτεχνικού προγραμματισμού και της διεύρυνσης του διεθνούς χαρακτήρα του.
Παράλληλα, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ουσιαστική σύνδεση του οργανισμού με την κοινωνία και την πόλη της Λευκωσίας μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, κοινοτικές δράσεις και πολιτιστικές πρωτοβουλίες.
Είμαστε βέβαιοι ότι η παρουσία του θα συμβάλει ουσιαστικά στη συνέχιση της δυναμικής πορείας του Δημοτικού Θεάτρου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, και στη διεύρυνση των δημιουργικών του οριζόντων.
Βιογραφικά στοιχεία
Ο Πάρις Ερωτοκρίτου είναι βραβευμένος σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου, παραγωγός και καλλιτεχνικός διευθυντής με διεθνή εμπειρία και εκτεταμένη δικτύωση στον χώρο των παραστατικών τεχνών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος σκηνοθεσίας της Βασιλικής Ακαδημίας Θεάτρου του Λονδίνου (RADA), απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηνών (Θεοδοσιάδη), καθώς και της Νομικής Σχολής του King’s College London.
Έχει εργαστεί σε σημαντικά θέατρα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Barbican, το Royal Shakespeare Company, το Bush Theatre και το National Youth Theatre UK, ενώ έχει συνεργαστεί στενά με διεθνώς αναγνωρισμένους δημιουργούς όπως ο Declan Donnellan OBE (Χρυσός Λέοντας Βενετίας, Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, Olivier Awards, Pushkin Award), η Nadia Latif (Royal Shakespeare Company, Young Vic, Almeida Theatre London) και ο Kerry Michael MBE (Theatre Royal Stratford East).
Παράλληλα, διαθέτει ισχυρό επιχειρηματικό υπόβαθρο ως συνιδρυτής της ψηφιακής εφαρμογής για το θέατρο «Stagedoor».
Το 2010 ίδρυσε τη θεατρική εταιρεία Fresh Target Theatre Ensemble, της οποίας οι παραγωγές άφησαν ισχυρό στίγμα στα θεατρικά πράγματα της Κύπρου (Νίτσα, Άμλετ, A Slight Risk, Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να ξέρετε για τον Derrida, H Νέα Τάξη Πραγμάτων κ.ά.). Έχει επίσης συνεργαστεί με τον ΘΟΚ σε σημαντικές παραγωγές όπως Πυρκαγιές, Ριχάρδος Γ΄ και Λυσσασμένη Γάτα.
Το 2015 ίδρυσε το θέατρο Σπούτνικ στη Λευκωσία, το οποίο συνέβαλε ουσιαστικά στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς καλλιτεχνών και θεατών μέσα από το ποιοτικό ρεπερτόριό του, την υποστήριξη και προώθηση νέων δημιουργών και ομάδων, την ανάδειξη της κυπριακής δραματουργίας και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, κοινοτικών και κοινωνικών δράσεων.
Ως σκηνοθέτης έχει παρουσιάσει έργα σε όλες τις μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ της Κύπρου, μεταξύ των οποίων το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια, το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο ΘΟΚ, το Θέατρο Ριάλτο, το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου, το Φεστιβάλ Λευκωσίας, καθώς και στο πλαίσιο της Πάφος – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017 και της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2012.
Έχει επίσης συνεργαστεί με θέατρα και πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα (Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Petit Palais κ.ά.), ενώ στο εξωτερικό συμμετείχε ως δημιουργικός συντελεστής σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς όπως το Holland Festival, το Craiova International Shakespeare Festival, το Brighton Festival και το Taiwan National Theatre.
Ως παραγωγός έχει μετακαλέσει στην Κύπρο και την Ελλάδα διεθνείς παραγωγές, μεταξύ των οποίων τα Adolf, Churchill και The Fawlty Towers Dining Experience.
Το 2025 ίδρυσε και διοργάνωσε την πρώτη εκδοχή του Φεστιβάλ «Σαίξπηρ στο Βουνό», το μοναδικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον Σαίξπηρ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, με διεθνείς προσκεκλημένους και συνεργασίες.
Σχετικά
Δωρεάν είσοδος στο διάσημο υδροπάρκο για όλους τους μπαμπάδες!
Οι μπαμπάδες μπαίνουν δωρεάν στο Fasouri Watermania για τη Γιορτή του Πατέρα
Στο «μενού» βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση
Coastal Urban Futures: Τριήμερη έκθεση και πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για το μέλλον της παράκτιας ζώνης της Λάρνακας
Με προβολή ταινιών, ποδηλατική περιήγηση και ακρόαση ηχοτοπίων
Αυτές είναι οι 18 πιο καθαρές, οργανωμένες και προσβάσιμες παραλίες του Πρωταρά
Πρώτος παγκύπρια ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας με 18 Γαλάζιες Σημαίες για το 2026
Η καλοκαιρινή Madame Figaro κυκλοφορεί με cover girl τη Βίκυ Καγιά
Ένα τεύχος γεμάτο μόδα, ομορφιά, προτάσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές και ουσιαστικές συναντήσεις.
Νέα σημαντική διάκριση για κυπριακό ξενοδοχείο
Το Louis Ledra Beach, μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels, βραβεύεται ξανά για τις καινοτόμες κοινωνικές πρακτικές του
Ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες στο Cap St Georges Hotel & Resort
Υπάρχουν μέρη που απλά πας για διακοπές, και υπάρχουν και μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό
Αυτές είναι οι παραλίες της Κύπρου με Γαλάζια Σημαία για το 2026
56 παραλίες και οι 2 μαρίνες βραβεύθηκαν φέτος από σύνολο 123 περιοχών νερών κολύμβησης
Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Απόψε ξεκινά το Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα με Μεξικό–Νότια Αφρική στο Sigma
Το Μουντιάλ 2026 κάνει πρεμιέρα και το Sigma σε βάζει στο παιχνίδι
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές και καταιγίδες σε ορεινά και εσωτερικό
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ένας κορυφαίος προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας, ακριβώς πάνω στη (φημισμένη) παραλία
Το βραβευμένο πεντάστερο resort συνδυάζει κομψότητα, σύγχρονες ανέσεις και αυθεντική κυπριακή φιλοξενία