Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2024
Η λαιμαργία, το να λαχταράς φαγητό απλά για την απόλαυση που μπορεί να σου προσφέρει και όχι μόνο για την κάλυψη των βιολογικών αναγκών σου, είναι κάτι που δεν ήταν πάντα ηθικά αποδεκτό από την κοινωνία και εθεωρείτο αμάρτημα. Αυτό ήταν το αμάρτημα που καταδίκασε τον Ciacco -έναν αχόρταγο Φλωρεντίνο- στην Κόλαση, στη Θεία Κωμωδία του Δάντη.

Το ιταλικό εστιατόριο Ciacco στην καρδιά του Πρωταρά, δημιουργήθηκε ως ένας χώρος που να σου δημιουργεί τη λαχτάρα για πίτσα, μακαρονάδες και cocktail και να σου προσφέρει την άνεση να τα απολαμβάνεις αφαιρώντας την οποιαδήποτε ενοχή, σε ένα cozy και χαλαρό περιβάλλον.

Ο χώρος αποτελείται από μία μεγάλη, ανοικτή βεράντα, σε ένα αρμονικό συνδυασμό ξύλου και μετάλλου. Μπορείς να καθίσεις σε ψηλά ή και χαμηλά τραπέζια, αλλά και στους άνετους καναπέδες με τα χαρακτηριστικά floral και χρωματιστά μαξιλάρια. Την εικόνα συμπληρώνουν τα κρεμαστά φωτιστικά και οι neon επιγραφές στους τοίχους, συνθέτοντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Αυτό που ξεχωρίζει στον χώρο είναι το εντυπωσιακό μπαρ του μαγαζιού με το πράσινο ανάγλυφο πλακάκι, από την μπάρα του οποίου βγαίνουν εκλεκτά Negronis, δροσιστικά Spritzers αλλά και τα signature Divine Cocktails. Αυτό το καλοκαίρι σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Virgil, ένα δροσιστικό cocktail με βάση την tequila που θα συνοδεύσει ιδανικά το φαγητό σας, όπως ο Βιργίλιος, μια σοφή, πολυμήχανη και επιβλητική παρουσία που καθοδήγησε τον Δάντη σε όλο του το ταξίδι μέσα από την Κόλαση.

Αυτό που έκανε το Ciacco ιδιαίτερα αγαπητό, είναι οι αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες που ψήνονται στον κίτρινο ξυλόφουρνο. Από τις κλασικές, αγαπημένες επιλογές όπως η Margherita και η Salami di Napoli, στην ανανεωμένη Diavola που φέτος συνοδεύεται από φρέσκα burrata, αλλά και την ιδιαίτερη Goat cheese broccoli.

Στα φρέσκα ζυμαρικά που προσφέρονται στο νέο μενού, έχουν προστεθεί και δύο επιλογές από gnocchi, τα Gnocchi Pesto Genovese και Gnocchi al Ragu Napoletano. Αυτό όμως που ξεχωρίζει από τις καινούργιες προσθήκες του μενού είναι το Pancetta Risotto, με σιγοψημένη ζουμερή πανσέτα και πουρέ κόκκινου λάχανου, που έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

Για το τέλος, μην φύγετε αν δεν δοκιμάσετε το καινούργιο calzone με πραλίνα pistachio, λευκή σοκολάτα και τυρί μασκαρπόνε!
Ciacco (23040900) Πρωταρά 53, 5296, Παραλίμνι.
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 15:30-23:00
Website: www.ciacco.cy
Facebook: ciacco.cy
Instagram: ciacco.cy
Σχετικά
Το Starbucks Protein Drink with Coffee φέρνει μια νέα κατηγορία στην ελληνική αγορά
Όταν ο καφές συναντά την πρωτεΐνη
Αυτά είναι τα μαγαζιά της Λεμεσού που σερβίρουν υπέροχο brunch
Σ’ αυτά τα μαγαζιά η μέρα ξεκινά πολύ.. . νόστιμα
Η νέα πλατφόρμα του FoodConnect: Από τα σκουπίδια στο τραπέζι – Έλα να δεις πώς!
Αν είσαι εστιατόριο, ξενοδοχείο, υπεραγορά, αρτοποιείο ή οργανισμός που προσφέρει τρόφιμα και ενδιαφέρεται για την μείωση της σπατάλης τροφίμων, τότε το Food Connect σας αφορά
15 απάχικες, γνωστές-άγνωστες ψαροταβέρνες σε πόλεις και χωριά για την 25η Μαρτίου
Ανακάλυψε τις καλύτερες ψαροταβέρνες για ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες την ημέρα της εθνικής επετείου
Ο Πρωταράς επιστρέφει σε καλοκαιρινό mood κι ένα ακόμα μαγαζί δίνει το σύνθημα
Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει
Ένα (υπέροχο) Rooftop Cocktail Bar στο χωριό ετοιμάζεται να γίνει το απόλυτο hot spot του φετινού καλοκαιριού
Κάνει opening της σεζόν με ένα μεγάλο πάρτι κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό της Σολέας
Το κυπριακό κρασί που τιμήθηκε με Χρυσό Μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό
Χρυσή βράβευση για το «Ήρας Άλμα» του οινοποιείου Pittali
Μαζευόμαστε ξανά για φαγητό στης Χριστίνας και στου Angel
Το «Μάζεμα» επιστρέφει… για δύο ανοιξιάτικες βραδιές σε νέο pop-up χώρο στο χωριό
To Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο κέντρο (για δύο steak nights)
Και ετοιμάζεται για δύο βραδιές με νόστιμα στέικ
To (ίσως) πιο διάσημο brunchάδικο του νησιού, κλείνει (προσωρινά)
Μικρό διάλειμμα για το Edem’s Yard
Μία από τις πιο παλιές ταβέρνες του νησιού, επέστρεψε
Αυθεντικές κυπριακές συνταγές, μαγειρεμένες με αγάπη και φρέσκα τοπικά υλικά
GRAPES / Sips & Scenes, ένα αλλιώτικο event για το κρασί
Το event που ακυρώθηκε τις 2 προηγούμενες φορές λόγω καιρού, ανακοίνωσε ξανά ημερομηνία