Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2024
To Kέντρο Φωτογραφίας 6x6 φιλοξενεί στην Κύπρο έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει η διεθνής φωτογραφική πλατφόρμα GuruShots, στις 7 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για την πλέον δημοφιλή φωτογραφική πλατφόρμα με εκατομμύρια ακόλουθους ανά το παγκόσμιο, η οποία διοργανώνει φωτογραφικά "challenges" και αναδεικνύει φωτογράφους και το έργο τους μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν δύο εκθέσεις με τίτλο “Η τέχνη της φωτογραφίας” και "Δραματικός Φωτισμός", που θα τρέχουν παράλληλα τόσο σε μορφή έντυπων φωτογραφιών όσο και σε ψηφιακή μορφή, μέσα από οθόνη.
Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην κατηγορία “Η τέχνη της φωτογραφίας” αναδείχθηκαν μέσα από 62 εκατομμύρια ψήφους παγκοσμίως, και σε αυτή διαγωνίστηκαν 57 χιλιάδες φωτογραφίες από 39 χώρες. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από 511 μέλη της πλατφόρμας.


Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην κατηγορία "Δραματικός Φωτισμός", αναδείχθηκαν μέσα από 39 εκατομμύρια ψήφους παγκοσμίως, και σε αυτή διαγωνίστηκαν 28 χιλιάδες φωτογραφίες από 35 χώρες. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από 288 μέλη της πλατφόρμας.
Τα εγκαίνια της διπλής αυτής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024, και ώρα 7μ.μ., ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή, 9 Ιουνίου.
Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 19:00 - 21:00, Σαββατοκύριακο: 10:00 - 18:00
Είσοδος Ελεύθερη

Σχετικά με την πλατφόρμα GuruShots:
Η πλατφόρμα GuruShots είναι σχεδιασμένη για να δίνει στους ανθρώπους ένα χώρο για να εκθέσουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. Στόχος είναι να γίνει η ενασχόληση με τη φωτογραφία ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες για να αναδείξει κανείς το ταλέντο του. Επιπλέον, η πλατφόρμα GuruShots προσφέρει την δημοσίευση σχολίων για τις φωτογραφίες από άλλους χρήστες και φυσικά την ευκαιρία να παρουσιαστούν οι φωτογραφίες που συγκέντρωσαν τις πιο πολλές ψήφους σε γκαλερί και περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Κατά μέσο όρο, η πλατφόρμα GuruShots λαμβάνει 6 δισεκατομμύρια ψήφους κάθε μήνα, με πέραν των 50 νέων φωτογραφικών προκλήσεων και προσφέρει πέραν των 800 χιλιάδων δολαρίων σε βραβεία, ενώ πραγματοποιεί εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο σε εβδομαδιαία βάση!
To Kέντρο Φωτογραφίας 6x6 βρίσκεται στην οδό Βασιλείου Μακεδόνος 30, στη Λεμεσό και υπηρετεί την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από τακτικές εκθέσεις, σεμινάρια, και ποιοτικές εκτυπώσεις.

Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, στη Λεμεσό
Εγκαίνια: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024, 7μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης: 7 – 9 Ιουνίου 2024
Eπικοινωνία: www.centreforphotography6x6.com, info@cyprus6x6.com,
T: +357 25354810, Facebook | Instagram: 6x6 Centre for Photography
-
Κέντρο Φωτογραφίας 6x6
07 Ιουνίου - 09 Ιουνίου 2024
Σχετικά
Electric Dreams: Η νέα, ομαδική έκθεση της Isnotgallery
Τα έργα της έκθεσης συγκροτούν ένα μωσαϊκό κοινωνικών και προσωπικών αφηγήσεων
Ο ιστορικός Έλληνας εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης σε νέα ατομική έκθεση
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του ιστορικού Έλληνα ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη
Η XeniArtSpace παρουσιάζει τον νέο της εκθεσιακό χώρο και αποκαλύπτει την εικαστική εμπειρία Dreamscapes
Μνημειώδης πίνακας του Anselm Kiefer για πρώτη φορά στην Κύπρ
NYX Hotel Limassol × Παγκύπριος Σύνδεσμος Καλλιτεχνών «Τέχνη Δίχως Σύνορα»
Ομαδική Έκθεση με τίτλο Light and Shadows
Το πρόγραμμα φιλοξενίας MAKERsHOUSE 2025 αναδεικνύει για 5η χρονιά την δημιουργία, την καινοτομία και την έμπνευση
Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται με τους δημιουργούς να παρουσιάζουν τα τελικά τους έργα σε μια μοναδική έκθεση στο Youth Makerspace Larnaka, στις 7 Δεκεμβρίου
December: Ομαδική έκθεση με 29 καλλιτέχνες στην γκαλερί Stand in Line – Art Space
Η γκαλερί Stand in Line – Art Space παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “December” σε επιμέλεια του Canopy Studio, με 29 συμμετέχοντες καλλιτέχνες
Fluid Persistence: Η νέα έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ξετυλίγεται ως ένας ρευστός χώρος
Τα έργα 19 καλλιτεχνών διερευνούν επείγοντα ζητήματα σχετικά με την οικολογική καταστροφή
Μάριος & Άννα Βαρελλά ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις σε μία κοινή έκθεση ζωγραφικής
Με τίτλο "Παράλληλες Εικαστικές Αναζητήσεις"
Πίνακας του Ρούμπενς πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 2.3 εκατ. ευρώ
Το έργο ήταν κρυμμένο για περισσότερους από τέσσερις αιώνες σε μια παριζιάνικη έπαυλη
“Spinning a tale” από Margo της Μάρθας Χριστοδουλίδου
Mια συλλογή από υφαντά, κεντημένα και κροσέ κομμάτια
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2025 θα παραμείνει ανοικτή η έκθεση του προγράμματος «Face Forward …into my home»
Στις 30 Δεκεμβρίου 2025 ολοκληρώνεται ο κύκλος της έκθεσης του προγράμματος «Face Forward …into my home», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Το 125 Space παρουσιάζει την έκθεση In Parallel: Conversations on Love, Life & Light
Μια ομαδική παρουσίαση που συγκεντρώνει έργα των Fernando de Ana, Antonia Figueiredo, David Hanley (DaHexd) και Kiama Lisani