Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2024
Ο κ. Παναγιώτης Χαραλάμπους είναι ο νέος executive chef του Four Seasons Hotel. Έπειτα από μακρά θητεία στο ξενοδοχείο, ο κ. Χαραλάμπους διαδέχεται επάξια τον κ. Πανίκο Χατζηττοφή, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στα ξενοδοχεία του ομίλου, στη θέση του Group Executive Chef Four Seasons & Amathus .
Ο Παναγιώτης Χαραλάμπους είναι καταξιωμένος επαγγελματίας στον κλάδο της φιλοξενίας, κάτοχος διπλώματος MCS στο hospitality management. Με πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρίας, ασχολείται ενεργά με τον κλάδο από το 1991.
Ο Παναγιώτης αναγνωρίζεται ως διαπιστευμένος κριτής από την αξιότιμο Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου (WACS). Η εμπειρία και οι γνώσεις του τον οδήγησαν στο παρελθόν να υπηρετήσει ως διευθυντής των εθνικών ομάδων μαγειρικής της Κύπρου. Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Παγκοσμίων Κυπέλλων και των Ολυμπιακών Αγώνων Μαγειρικής, όπου έχει επιδείξει τις εξαιρετικές του ικανότητες ως μέλος και αρχηγός της εθνικής ομάδας.
Χωρίς να περιορίζεται σε αγώνες, ο Παναγιώτης έχει επίσης υπηρετήσει ως κριτής σε διάφορους διαγωνισμούς, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
Ο Παναγιώτης ξεκίνησε το γαστρονομικό του ταξίδι στο ξενοδοχείο Churchill ως commi chef το 1992. Το 1993 εντάχθηκε στην ομάδα των Four Seasons όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Εδώ και 31 χρόνια ο σεφ ανέλαβε διαφορετικούς ρόλους στη μαγειρική ομάδα στο Four Seasons, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του executive chef.
Η αφοσίωση και το πάθος του για την τέχνη του συνέβαλαν καθοριστικά στη διατήρηση της φήμης του ξενοδοχείου για γαστρονομική τελειότητα.
Σχετικά
Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου
7 μέρη εντός και εκτός πόλης, για (last minute) τραπέζι τα Φώτα
Την ημέρα των Φώτων πάμε για καλό φαγητό μαζί με την παρέα!
Φάγαμε στο νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη στην Αθήνα
Στο νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη, η ελληνική κουζίνα επιστρέφει στις καθαρές γεύσεις, σε ένα νεοκλασικό με αυλή, στην πιο ιστορική γειτονιά της Αθήνα
40 και βάλε μαγαζιά μας φτιάχνουν λαχταριστούς λουκουμάδες για τα Φώτα
Μαγαζιά σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου για να απολαύσεις το έδεσμα των Θεοφανείων
Φώτα στο βουνό: Απολαμβάνουμε πλούσιο γιορτινό μπουφέ και μεζέδες σε 21 αγαπημένα εστιατόρια
Παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια σε ορεινά χωριά στρώνουν τραπέζι για τα Θεοφάνεια με αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, τζάκι αναμμένο και ζεστή φιλοξενία
Τέλος εποχής για το ιστορικό ζαχαροπλαστείο με τις πιο διάσημες σοκολατίνες του νησιού
Έπεσε η αυλαία για ένα ζαχαροπλαστείο-θρύλο της Λεμεσού
Αυτός είναι ο νέος «guest chef» στο Cloud9 Fine Dining στη Λεμεσό
Από τις 8 Ιανουαρίου και για περίοδο δύο μηνών θα παρουσιάζει ένα ειδικό tasting menu φέρνοντας εκλεπτυσμένες πορτογαλικές γεύσεις στην Κύπρο
Η νέα άφιξη στην πόλη, ψήνει σουβλάκια... όπως παλιά!
Τα Σουβλάκια είναι η νέα άφιξη της Λεμεσού!
Τα εστιατόρια και τα πιάτα τους που ξεχωρίσαμε το 2025 (μέρος α')
... και θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε και τη νέα χρονιά!
17+1 πολύ καλές ταβέρνες στο χωριό για φαγητό το σαββατοκύριακο
Πού θα πάμε για φαγητό το σαββατοκύριακο αλλά και ανήμερα τα Φώτα
Η βασιλόπιτα βρέθηκε στη λίστα με τα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα κέικ του κόσμου
Σύμφωνα με το γαστρονομικό περιοδικό Taste Atlas