Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2024
Αφρικανική σκόνη επηρεάζει την Κύπρο τις τελευταίες μέρες, με τους ειδικούς να αναμένουν νέο επεισόδιο, αυτή τη φορά από ανατολικά.
Όπως ανέφερε στο SigmaLive o Μετεωρολογικός Λειτουργός Ιάσονας Χριστοδούλου, η σκόνη ταξιδεύει από αφρικανικές χώρες όπως Λιβύη και Αίγυπτος και θα επηρεάζει την Κύπρο μέχρι την Κυριακή.
Τόνισε όμως ότι από Δευτέρα αναμένεται νέο «κύμα» σκόνης από τα ανατολικά.
Σημείωσε επίσης ότι αναμένεται μια αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή, αλλά και μια μικρή άνοδος το Σάββατο για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Η πρόγνωση του καιρού:
Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένη.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και στα δυτικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά και στους 19 στα παράλια.
Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες το Σάββατο κατά τις μεσημβρινές ώρες πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά. Το απόγευμα της Παρασκευής η σκόνη από τα νοτιοδυτικά αναμένεται να υποχωρήσει, ωστόσο το Σάββατο αναμένεται αραιή σκόνη από τα ανατολικά, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται να είναι κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως την Κυριακή και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή, μικρή άνοδο το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να παραμένει αισθητά πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.
Σχετικά

Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών

Πραγματοποιήθηκε η 99η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑ)
Λόγω των πρόσφατων γεγονότων από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, η συνεδρία φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο ‘’Απόκρυφο’’