Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2024
Κατά διαστήματα εντοπίζουμε πολλά και διαφορετικά μαγαζιά -είτε αυτά είναι ταβερνούλες είναι σουβλατζίδικα- εντός και εκτός πόλεως, με το καθένα να παρουσιάζει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Εκείνο, όμως, που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το φαγητό να είναι ποιοτικό και να προσφέρεται σε λογικές τιμές.
Αν μάλιστα σερβίρεται και σε έναν περιποιημένο χώρο, ατμοσφαιρικό, με φιλική εξυπηρέτηση, τότε το σκηνικό φαντάζει ιδανικό.
Στοιχεία που θα βρεις στο σχετικά νέο σουβλατζίδικο της Λευκωσίας, ονόματι In Craticula (που στα λατινικά σημαίνει "επί σχάρας"), το οποίο άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στον Άγιο Ανδρέα, σε έναν περιποιημένο χώρο στολισμένο με δίσκους βινυλίου και καρό τραπεζομάντιλα.
Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις ποιοτικό σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, νόστιμη σεφταλιά, ολόφρεσκια σαλάτα, αυθεντικό γιαούρτι, ζεστή πιτούλα, αλλά και μερικά άλλα νόστιμα πιάτα όπως συκώτι βοδινό, αρνίσια παϊδάκια, ραχοκοκαλιά αρνίσια κρασάτη και χαλλούμι, όλα φτιαγμένα με ποιοτικές πρώτες ύλες.
Αν όμως είσαι του μεζέ, προτείνουμε να δοκιμάσεις τον κυπριακο μεζέ που σερβίρει με μόλις €16 το άτομο και περιλαμβάνει πιάτα όπως χοιρινό σουβλάκι, σεφταλιά, κοτόπουλο σουβλάκι, συκώτι βοδινό, και παϊδάκι αρνίσιο.
Σημείωσε ακόμα ότι εδώ θα βρεις και θα απολαύσεις τόσο χορτοφαγικό μεζές (€15 το άτομο) με επιλογές όπως χαλλούμι, πιπεριά, ντομάτα, μελιτζάνα και μανιτάρι, όσο και βίγκαν μεζέ (€15 το άτομο) με πιάτα όπως κολοκύθι, πιπεριά, ντομάτα, μελιτζάνα, μανιτάρι και φαλάφελ.
Το φαγητό σου θα το συνοδεύσεις με ελληνικά και κυπριακά κρασιά, ούζο, τσίπουρο, μπύρες και άλλα οινοπνευματώδη.
(22771133) Κρόνου 2, Λευκωσία. Δ-Σ 18.00-22.30.
*κεντρική εικόνα αρχείου
Σχετικά

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις

Οι 11 νέες αφίξεις και όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Το καλοκαίρι κρατά ψηλά το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον με πολλά και άκρως συναρπαστικά νέα

Δωρεάν λουκουμάδες για όλους, για μία ημέρα!
Ο Λούκουμαν έχει γενέθλια και σε κερνάει (μα τι άλλο;) λουκουμάδες

Το Taste Atlas προτείνει διακοπές στις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για φαγητό
Η ελληνική που ξεχωρίζει

Πάμε για τυφλή γευσιγνωσία κρασιού σε ένα υπέροχο οινοποιείο στο χωριό
Δοκιμάζουμε κρασιά χωρίς όραση... μόνο με όσφρηση και γεύση

Μία Τετάρτη γεμάτη μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
5 ετικέτες για να γνωρίσεις την ποικιλία και τις δυνατότητέ της

Nobu Matsuhisa: Η Κύπρος θα φιλοξενήσει για δύο μέρες τον μεγαλύτερο star chef του κόσμου
Για μία αποκλειστική γαστρονομική εμπειρία

Το Ιστορικόν: Το ταβερνείο-σταθμός του Αγίου Δομετίου ανοίγει και Δευτέρα βράδυ
Βραβευμένο, αυθεντικό και πάντα μερακλίδικο, το Ιστορικόν προσαρμόζει το ωράριό του για το καλοκαίρι, παραμένοντας κλειστό Κυριακή μεσημέρι – μέχρι τον Οκτώβριο.

Το πολυαναμενόμενο εστιατόριο με την υπογραφή Αθηναγόρα Κωστάκου και The Clumsies στην Κύπρο
Το βραβευμένο αθηναϊκό μπαρ και ο ταλαντούχος σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ‘ORIS Fire Kitchen & Bar’

Εσύ δοκίμασες κούπες με γέμιση οφτό, κυπριακό λουκάνικο-χαλλούμι, σοκολάτα ή πιστάτσιο;
Αν όχι ήρθε η στιγμή να το πράξεις και να βιώσεις μια αλλιώτικη γαστρονομική εμπειρία και να φας την κούπα αλλιώς

5 εστιατόρια για τα οποία ίσως αξίζει να ταξιδέψεις στην Ευρώπη φέτος
Παλιά και νέα γαστρονομικά ινστιτούτα και γευστικά σποτ σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, που αποτελούν από μόνα τους αφορμές για ταξίδι