Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2024
Μια στενή λωρίδα ασφαλτοστρωμένης γης κόβει στα δύο τα νερά του Αμβρακικού Κόλπου και χαρίζει στους ταξιδιώτες μια μοναδική εμπειρία.
Όσο μικρή και αν είναι η έκταση της χώρας μας, άλλο τόσο προικισμένη είναι με ατελείωτο κάλλος, κάτι που αναγνωρίζεται από οποιονδήποτε πατάει το πόδι του σε ελληνική γη.
Άπαντες γνωρίζουν για τα ξακουστά ελληνικά νησιά με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά ελάχιστοι είναι ενημερωμένοι για κάποιους άλλους «θησαυρούς» που η φύση έχει φιλοτεχνήσει επί ελληνικού εδάφους.
Θέση σε αυτή τη λίστα με τα άγνωστα, αλλά προικισμένα με απαράμιλλη ομορφιά μέρη, καταλαμβάνει επάξια και η Κορωνησία Άρτας, ένα ψαροχώρι μόλις 167 κατοίκων στην «καρδιά» του Αμβρακικού Κόλπου. Πρόκειται για ένα κομμάτι στεριάς που επιπλέει πάνω σε γκριζωπά νερά και απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας.
Αυτό που καθιστά το νησί ξεχωριστό δεν είναι άλλο από τη στενή λωρίδα ασφαλτοστρωμένης γης μήκους 6,5 χλμ. η οποία ενώνει την Κορωνησία με την Ήπειρο και χωρίζει τις λιμνοθάλλασες Λογαρού και Τσουκαλιό.
Είναι, βλέπεις, το ταξίδι σε αυτόν τον στενό δρόμο που συναρπάσσει τους ταξιδιώτες, κάνοντάς τους να νομίζουν ότι κινούνται πάνω στην θάλλασα. Η εμπειρία είναι μεθυστική και κάνει όσους έχουν την τύχη να περάσουν από αυτή τη στενή λωρίδα γης να… χάνονται στην ομορφιά του τοπίου.
Την εμπειρία απογειώνει η «συνάντηση» με πολυάριθμα λιλιοπούτεια νησάκια που, όπως λέγεται, παλαιότερα ήταν ενωμένα και από ψηλά μοιάζουν με γλώσσες άμμου -τώρα πια βυθισμένες.
Σημειώνεται ότι στην Κορωνησία Άρτας έζησε ο Όσιος Ονούφριος, ενώ στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 35 ζευγάρια του σπάνιου και απειλούμενου αργυροπελεκάνου. Τα ζεστά, ρηχά νερά είναι το ιδανικό μέρος για αναπαραγωγή πάρα πολλών ειδών της θαλάσσιας πανίδας.
Η Κορωνησία Άρτας, τέλος, είναι γνωστή για τη γιορτή της σαρδέλας που διοργανώνεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, προσελκύοντας «ψαγμένους» επισκέπτες που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους διακοπών, απαλλαγμένους από πολύβουα μαγαζιά και ξενύχτια.
Σχετικά
H Wizz Air ανακοίνωσε έκπτωση έως 20% σε όλους τους προορισμούς της (μόνο για 2 ημέρες)
Η Wizz Air υποδέχεται την άνοιξη με μιά μεγάλη προσφορά σε όλο το δίκτυο της
Η Lidl Κύπρου υποδέχεται την άνοιξη με έναν νέο μεγάλο διαγωνισμό
Από τις 16 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου, οι χρήστες της εφαρμογής Lidl Plus έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μοναδικά δώρα.
Αυτός είναι ο Banksy σύμφωνα με το Reuters
Ο Banksy άλλαξε το πραγματικό του όνομα - Τι έδειξε νέα έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου
Η λειτουργία που η Google κατήργησε «αθόρυβα»
Η Τεχνητή Νοημοσύνη παραμένει «αγκάθι» σε θέματα που αφορούν την ενημέρωση μέσω του διαδικτύου
Τα πιο απρόσμενα ξενοδοχεία του κόσμου για σύγχρονους εξερευνητές
Σουίτες, κάψουλες κρεμασμένες πάνω από γκρεμούς, δενδρόσπιτα, δωμάτια με θέα παγετώνες και ηφαίστεια, αυτά τα ξενοδοχεία βρίσκονται στα πιο αδιανόητα μέρη του πλανήτη
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 15 προορισμούς, με τιμές από €16 (για 2 μέρες μόνο)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο
Ο Πάρις Ερωτοκρίτου νέος Γενικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας
Ως Γενικός Διευθυντής, ο κ. Ερωτοκρίτου θα έχει την ευθύνη της συνολικής χάραξης και υλοποίησης της στρατηγικής του οργανισμού
Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ώρας 2026 - Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Η αλλαγή ώρας πλησιάζει και φέτος, με τα ρολόγια να γυρίζουν μία ώρα μπροστά στα τέλη Μαρτίου.
Co-Creators Assembly: Η μεγάλη συνάντηση των συνδημιουργών του Λάρνακα 2030
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα έργα που συγκροτούν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Λάρνακα 2030