Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2024
Η μεγαλύτερη εκδήλωση της επαρχίας Αμμοχώστου σε κοινό και συμμετέχοντες άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για τη διοργάνωση, όσο και για τη διασκέδαση η οποία ήταν το επίκεντρο, ενώ σε αυτή συμμετείχαν σχεδόν τρεις χιλιάδες καρναβαλιστές και την παρακολούθησαν περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες θεατές, ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός του τηλεοπτικού κοινού που την παρακολούθησε ζωντανά από την τηλεόραση.
Η Καρναβαλίστικη Παρέλαση Αμμοχώστου η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της τηλεόρασης του Sigma με παρουσιαστές τον Κωνσταντίνο Ιάσωνος και την Κούλα Κυριάκου, ξεκίνησε στις δύο το μεσημέρι και συμμετείχαν δεκάδες ομάδες με άρματα και πεζοπόρους καρναβαλιστές.
Αφετηρία ήταν το Β’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου και η παρέλαση πέρασε διαμέσου της λεωφόρου Πρωταρά και της οδού Αγίου Γεωργίου, περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στην εξέδρα των επισήμων μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κώστας Κουμή, ο Βουλευτής Αμμοχώστου της ΔΗΠΑ κ. Μιχάλης Γιακουμή, ο Δήμαρχος Δερύνειας, κ. Άντρος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας, ο Κοινοτάρχης Φρενάρους κ. Μιχάλης Χατζηγιώρκας και ο Κοινοτάρχης Αχερίτου, κ. Μιχάλης Καούνας καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου.
Της παρέλασης προηγήθηκε η ομάδα κανταδόρων την οποία αποτελούσαν μέλη της Μαντολινάτας Παραλιμνίου. Ακολούθησαν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι διακόσμησης των αρμάτων και των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων.
Ξεχώρισε το άρμα του Βασιλιά του Καρναβαλιού, τον οποίο φέτος εμψύχωνε ο γνωστός και διαχρονικός καρναβαλιστής Δημήτρης “Πέπε” Τσιερκέζος ο οποίος ήταν μεταμφιεσμένος σύμφωνα με το θέμα του φετινού καρναβαλιού “Carnival Extravaganza”.
Ακολούθησαν άρματα και ομάδες του Δήμου Δερύνειας, του Δήμου Σωτήρας, της Κοινότητας Φρενάρους και της Κοινότητας Αχερίτου, ενώ συμμετείχαν και ομάδες από προσκοπεία, σχολές χορού και άλλους ιδιώτες και ομάδες καρναβαλιστών.
Εκφωνητής της παρέλασης ήταν ο Κώστας Ηροδότου και τη μουσική ανέλαβε το ράδιο Πολιτεία και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μιχάλης Κούρτης.
Στον χώρο της παρέλασης ενισχυμένη ήταν η παρουσία εθελοντών της Πολιτικής Άμυνας και Αστυνομίας.
Τη διοργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης ανέλαβε η Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου Παραλιμνίου σε συνεργασία με την Επιτροπή του Καρναβαλιού Αμμοχώστου.
ReplyReply allForwardAttendee panel closed
Σχετικά
«All's Fair»: Η σειρά, με πρωταγωνίστρια την Κιμ Καρντάσιαν, θεωρείται η «χειρότερη όλων των εποχών»
Αυτή τη στιγμή, το «All's Fair» έχει ποσοστό μηδέν τοις εκατό στο Rotten Tomatoes, τον γνωστό ιστότοπο που συγκεντρώνει αξιολογήσεις κριτικών
Οι καλύτεροι οικονομικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2026
Η Skyscanner, o δημοφιλής ιστότοπος σύγκρισης πτήσεων έχει ερευνήσει τα δεδομένα για να αποκαλύψει τους προορισμούς με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για το επόμενο έτος
Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η Google λανσάρει το Street View στην Κύπρο
Ανακαλύψτε την Κύπρο όπως ποτέ άλλοτε: την πολιτιστική της κληρονομιά, τις ακτές και τις πόλεις, μέσα από το Google Maps
«The Wall»: Ένα ζευγάρι διεκδικεί απόψε €350.000
Ποιο θα είναι το μεγάλο φινάλε για τους δύο φίλους και συνάδελφους
Αίθριος και ζεστός καιρός με αραιή σκόνη – Πότε αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Οι διαφορετικές εκδοχές της Black Friday - Πότε «πέφτει» φέτος
Η προέλευσή της συνδέεται με διαφορετικές εκδοχές, που φωτίζουν την εξέλιξη του όρου μέσα στον χρόνο.
«Φεγγάρι του Κάστορα»: Πότε θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό η πανσέληνος Νοεμβρίου
Μάλιστα, για περίπου 15 με 20 λεπτά, το φεγγάρι προβλέπεται να λάμψει σε πορτοκαλί απόχρωση, διασχίζοντας το πυκνότερο στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας