Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2024
Η ζαχαροπλαστική είναι μια πολύ ιδιαίτερη τέχνη που θέλει ακρίβεια, ταλέντο και πολλή αγάπη. Γιατί όσο κι αν ακούγεται παλιομοδίτικο, αν δεν σε παθιάζει η δημιουργία των γλυκών, τότε η γεύση τους θα είναι πάντα απλώς καλή.
Στο Boutique Patisserie -το οποίο επέστρεψε δριμύτερο εδώ και μερικές ημέρες, σε νέο χώρο-, είναι σίγουρο πως πίσω από κάθε γλυκό κρύβεται πολλή αγάπη αλλά και ολόφρεσκες πρώτες ύλες που επιλέγονται προσεκτικά, συνδυάζονται αρμονικά και καταλήγουν στις λαχταριστές λιχουδιές του.

Εξάλλου, η ιδιοκτήτριά του, η Μαριέλλα Χρίστου, είναι γνωστή τόσο για τις δημιουργίες της όσο και για την αφοσίωσή της στην ποιότητα αλλά και τον επαγγελματισμό της, αφού μας πρωτοσυστήθηκε το 2014 ανοίγοντας το Boutique Patisserie στη Λεωφόρο Νίκης.
Εξ ου λοιπόν και η επιστροφή της, με νέο χώρο και νέο concept αλλά την ίδια σταθερή ποιότητα και αγάπη, αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από τους πρωτευουσιάνους, καθιστώντας ήδη το μικρό της Boutique Patisserie στην οδό Κυριάκου Μάτση σε αγαπημένο στέκι για συναντήσεις στην πόλη!

Σε έναν κουκλίστικο χώρο που θυμίζει γλυκοπωλείο στο Παρίσι στην πιο σύγχρονη μορφή του, θα καθίσεις και θα απολαύσεις καθημερινά γλυκά τα οποία φτιάχνονται της ώρας. Για να σου δώσω να καταλάβεις, βγάζεις τρεις δόσεις τη μέρα για να απολαμβάνεις τα πάντα ολόφρεσκα. Όταν αυτά τελειώσουν, δεν τα αντικαθιστά!

Εδώ λοιπόν θα βρεις πάβλοβα (που είναι και το best seller γλυκό), αγαπημένο banoffee, το signature carrot cake της Μαριέλλας και εξαιρετικό lime cheesecake!

Στο Boutique Patisserie ο (premium) αρωματικός καφές μπορεί να συνοδεύσει όποια γλυκιά επιλογή κι αν κάνεις, ενώ οι λάτρεις του πρωινού που ξεκινούν την ημέρα τους με αλμυρές γεύσεις εδώ θα βρουν χειροποίητες χαλλουμωτή, ταχινόπιτα και ελιωτή αλλά και μία Quiche Lorraine που θα σε ενθουσιάσει.

Μετά τις 17.00 περίπου το μαγαζί μεταμορφώνεται στον ιδανικό προορισμό για after work gathering, ή συναντήσεις με φίλους, για κρασί πατέ, platters και μουσική.
(22100333) Κυριάκου Μάτση 43, Λευκωσία. Δ-Σ 07.00-22.00, Κ 09.00-20.00.
Σχετικά
Το hidden gem της πόλης που φέρνει την κυπριακή γαστρονομία σε άλλο επίπεδο
Μέσα σε ένα πετρόκτιστο αρχοντικό στο κέντρο… κρύβεται μια γαστρονομική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις
Η Kawacom’s ενισχύει τη σύνδεση του δικτύου της και χαράζει τα επόμενα βήματα ανάπτυξης
Εκπρόσωποι από όλη την Κύπρο συναντήθηκαν για ανταλλαγή ιδεών, ενίσχυση της συνεργασίας και παρουσίαση των επόμενων βημάτων ανάπτυξης της αλυσίδας
Tα (μαγειρευτά) μυστικά της κυρίας Ελένης, σε ένα οικογενειακό εστατόριο που εξελίσσεται συνεχώς
Εδώ θα δοκιμάσεις την comfort εκδοχή της παραδοσιακής μας κουζίνας στα καλύτερά της
Δοκιμάσαμε πιάτα με ψυχή από τα χεράκια της κυρίας Αυγής σε ένα ξεχωριστό στέκι του Στροβόλου
Παραδοσιακές γεύσεις, οικογενειακή φιλοσοφία και πιάτα γεμάτα μεράκι σε ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά της πρωτεύουσας
5 εστιατόρια με μπουφέ, για το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου
Τα εστιατόρια εντός κι εκτός πόλης ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν με καλό φαγητό
Από τον Αύγουστο του 2026 θα απαγορεύονται οι ατομικές συσκευασίες κέτσαπ, μαγιονέζας και αλατιού στα εστιατόρια
Μία ακόμα αλλαγή προωθεί η ΕΕ σχετικά με τα ατομικές συσκευασίες που περιέχουν κέτσαπ, αλάτι και άλλα καρυκεύματα.
Ένα νέο, πολύ δυνατό street food νοστιμίζει τη Λευκωσία
Μια νέα πρόταση μόλις έφτασε στην Έγκωμη, σε ένα γνώριμο σημείο για τους λάτρεις του φαγητού
Ανακαλύψαμε την (ίσως) καλύτερη ταχινόπιτα στην πρωτεύουσα
Δοκιμάσαμε και αναμεταδίδουμε!
Μία μέρα, ένα στενό, πολλές μπύρες...
Στην Τρικούπη την Κυριακή θα στηθεί ένα μικρό street party
Ένα εκλεπτυσμένο στέκι για να απολαύσεις τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά όπως τον ονειρεύεσαι
Μια διαφορετική 25η Μαρτίου για όσους θέλουν κάτι παραπάνω