Ένα μέρος βγαλμένο από παραμύθι, ιδανικό για καλοκαιρινή απόδραση

Το καλοκαίρι πλησιάζει κι εμείς, ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά να ταξιδέψουμε... και να ανακαλύψουμε καλά κρυμμένους θησαυρούς! Όπως είναι για παράδειγμα ο πιο κάτω, που βρίσκεται μόλις μια ανάσα μακριά από την ελλαδική πρωτεύουσα.

Ένα μέρος με μικρούς καταρράκτες, νερόμυλους, πλατάνια, τρεχούμενα νερά, πλούσια βλάστηση και έντονο μυθολογικό στοιχείο. Ο λόγος για τον ποταμό της Έρκυνας, στα Κρύα της Λιβαδειάς. Το ποτάμι της Έρκυνας λοιπόν δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό ομορφιάς στο πέρασμά του, ενώ εντυπωσιακό είναι το σημείο όπου ξεπροβάλλει ξαφνικά ένα άγαλμα γυναικείας φιγούρας.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Ερκυνα ήταν φίλη της Περσεφόνης, κόρη της Δήμητρας. Μια μέρα, οι δύο νεαρές γυναίκες έπαιζαν σε ένα όμορφο φαράγγι, με μια χήνα. Η χήνα έφυγε από τα χέρια της Έρκυνας και κρύφτηκε σε μια σπηλιά, πίσω από έναν βράχο. Όταν η Ερκυνα ή η Περσεφόνη (υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές) μετακίνησαν τον βράχο, το νερό βγήκε έξω, δημιουργώντας τις πηγές και το ποτάμι.

Από τότε στα νερά της έρχονταν να λουστούν οι πιστοί που ζητούσαν χρησμό από το περίφημο Μαντείο του Τροφωνίου, το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Καταρράκτες, νερόμυλοι, πέτρινα γεφύρια, πλούσια βλάστηση, πλακόστρωτα, και ατελείωτα τρεχούμενα νερά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό βγαλμένο λες από πίνακα ζωγραφικής. Και στη μέση, φιλοτεχνημένο από τον καλλιτέχνη Σπύρο Γουριώτη, το γλυπτό της Έρκυνας, να αναδύεται μέσα από τα νερά του ποταμού θέλοντας να σε παρασύρει σε μυθικά περάσματα μιας μαγικής παραμυθένιας εποχής.

Πηγή: iefimerida.gr

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30