Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2023
Βραδιά πράσινου κινηματογράφου με 2 βραβευμένες ταινίες στον Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, με δωρέαν είσοδο!
Πότε: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.
19:00 Mediterranean – Life under siege
O Βραβευμένος παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης οικολογικών ντοκιμαντέρ, ο Γάλλος Φρεντ Φουζεά είναι ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Mediterranean – Life under siege το οποίο γυρίστηκε σε 12 χώρες με συμμετοχή 50 επιστημόνων από όλο τον κόσμο.
Εξιστορεί τις περιπέτειες της μεσογειακής πανίδας και χλωρίδας, οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν ενάντια στους ολοένα αυξανόμενους κινδύνους οι οποίοι τις απειλούν.
Το ντοκιμαντέρ Mediterranean – Life under siege είναι αφιερωμένο σε μια από τις πλουσιότερες θάλασσες του κόσμου και έχει στόχο να ενημερώσει για τους κινδύνους που την απειλούν, προτείνοντας λύσεις για την προστασία της.
Επικεντρώνεται σε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες πρωταγωνιστές της Μεσογείου, από έναν νεαρό πελαργό κι ένα κοπάδι τόνων ως μια χελώνα καρέτα καρέτα και ένα "λιβάδι" του φυτού Ποσειδωνία, ακολουθώντας τους σε διαδρομές γεμάτα συναρπαστικά απρόοπτα.
Διάρκεια: 90’
20:30 Σιγή Ιχθύος
Παρά τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπει τέλος στην υπεραλίευση μέχρι το 2020, η Μεσόγειος παραμένει στην εποχή της κλιματικής αλλαγής η πιο υπεραλιευμένη θάλασσα παγκοσμίως, με τις ψαριές να φτωχαίνουν διαρκώς. Ταξιδεύοντας απ’ άκρη σ’ άκρη σε αυτή τη θάλασσα που ενώνει τρεις ηπείρους, το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Σιγή Ιχθύος» αποτυπώνει τις ζωές των ψαράδων, που κινδυνεύουν να καταστούν «είδος προς εξαφάνιση», εξαιτίας των αποτυχημένων ενωσιακών και εθνικών πολιτικών.
Το ντοκιμαντέρ των Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Ανδρέα Λουκάκου καταπιάνεται μ' ένα από τα πιο πιεστικά περιβαλλοντικά προβλήματα της Μεσογείου την εποχή της κλιματικής αλλαγής: την υπεραλίευση.
Οι αλιείς μας ανοίγουν τα καΐκια και τα σπίτια τους, μας φιλοξενούν μέσα στην καθημερινότητά τους, μας δείχνουν πώς οι ψαριές τους λιγοστεύουν με το πέρασμα του χρόνου, τα μεροκάματα πέφτουν και οι ίδιοι συχνά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν αυτό το παραδοσιακό επάγγελμα για να επιβιώσουν.
Σε μία εποχή όπου η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος συνδέεται άρρηκτα με την επιβίωση και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου, η «Σιγή Ιχθύος» αποτυπώνει πώς η υπεραλίευση έγινε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Μεσογείου και πώς μπορούμε να προστατέψουμε τη βιοποικιλότητά και την πλούσια ιστορία της.
Διάρκεια: 70’
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μπορείτε να κρατήσετε τη θέση σας μέσα απο την εφαρμογή του Δήμου Ύψωνα e-psonas πατώντας πάνω στην εκδήλωση.
Σχετικά
Πέθανε στα 42 του ο Φλόιντ Ρότζερ Μάγιερς Τζούνιορ από τη θρυλική σειρά «Fresh Prince of Bel-Air»
Ο εκλιπών ηθοποιός που είχε υποδυθεί τον Γουίλ Σμιθ σε νεαρή ηλικία στη δημοφιλή σειρά της δεκαετίας του 1990, πέθανε από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του
4 φθινοπωρινές πρεμιέρες με ένταση και συγκίνηση
Τέσσερις νέες ιστορίες – τέσσερα κινηματογραφικά ταξίδια
Τον Νοέμβριο βλέπουμε (δωρεάν) ιαπωνικές ταινίες σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι τέσσερεις ταινίες που θα προβληθούν
«Bitter Christmas»: Η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα -Πότε κυκλοφορεί
Η Sony Pictures Classics εξασφάλισε πρόσφατα τα δικαιώματα της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Bitter Christmas, τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώθηκαν την περασμένη άνοιξη
Οι 5 πρεμιέρες της εβδομάδας: Από αισθησιακά δράματα μέχρι anime υπερπαραγωγές
Οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν με λάμψη, δράση, τρόμο, νοσταλγία και μαγεία, με πέντε πολυαναμενόμενες πρεμιέρες που καλύπτουν κάθε γούστο
Πρώτη εικόνα από το «I Play Rocky»: Η εντυπωσιακή ομοιότητα του Αντονι Ιπολίτο με τον Σιλβέστερ Σταλόνε
Η ταινία «I Play Rocky» αφηγείται την αληθινή ιστορία για την ταραχώδη παραγωγή της κλασικής ταινίας πυγμαχίας «Ρόκι» του 1976
15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου: Οι νικητές
Ένα φεστιβάλ γεμάτο συναίσθημα, ανθρώπινες ιστορίες και σινεφίλ ζεστασιά
Ο Μάικλ Φασμπέντερ θα πρωταγωνιστήσει σε σειρά για την άνοδο των Κένεντι στο Netflix
Το Netflix σε συνεργασία με την Chernin Entertainment έδωσε το πράσινο φως για τη νέα, δραματική σειρά με τίτλο "Kennedy", η οποία θα εστιάσει στη ζωή της πιο εμβληματικής οικογένειας των ΗΠΑ
Ο Κίλιαν Μέρφι έρχεται ξανά στο Netflix – Γιατί θεωρείται η πιο δυνατή ταινία της χρονιάς (vid)
Μετά τον θρίαμβο του Oppenheimer, ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στο Netflix με τον “Steve”, μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για την ψυχική φθορά και την ελπίδα μέσα στην αποδόμηση ενός σχολείου
«Καποδίστριας»: Αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή (βίντεο)
«Αν δεν μονοιάσουμε θα χαθούμε όλοι. Όλοι!» - Πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου.
Πρεμιέρες της Εβδομάδας: Τρόμος, δράμα, περιπέτεια και κωμωδία στις μεγάλες οθόνες
Ποικιλία πρεμιέρων για κάθε γούστο στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου.