Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2022
Χωρίς αμφιβολία, το «Πινάκιο Γεύσεων» στη Λεμεσό ήταν και παραμένει ένα από τα πιο εκλεκτά εστιατόρια των τελευταίων χρόνων. Φτιαγμένο από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την τέχνη του φαγητού, δεν έχει περιθώρια για μέτρια αποτελέσματα.
Πρόκειται για ένα μαγαζί στο οποίο πρωταγωνιστεί η κυπριακή κουζίνα με γεύσεις και αρώματα που αγαπήσαμε, ωστόσο σ’ αυτό το εστιατόριο θα ζήσεις ένα γευστικό ταξίδι στο οποίο η παράδοση συναντά τη γαστρονομική ευρηματικότητα, και το αποτέλεσμα θα σε αφήνει άκρως ικανοποιημένο.

Το «Πινάκιο Γέυσεων» στον Άγιο Αθανάσιο μπαίνει (ξανά) στο παιχνίδι, με ανανεωμένο μενού, φρέσκες ιδέες και μπόλικη διάθεση.
Μάλιστα, το μενού άλλαξε φιλοσοφία, είναι σχεδιασμένο για να μπαίνει στη μέση και τα πιάτα να μοιράζονται στην παρέα, πιάτα στημένα απλά αλλά γεμάτα νοστιμιά.
Φιλόξενοι και χαμογελαστοί θα σε υποδεχτούν όπως θα έκαναν και στο σπίτι τους και θα σε κάνουν να αισθανθείς ότι μαγειρεύουν μόνο για σένα, απλά και νόστιμα, σε έναν χώρο λιτό και καλαίσθητο.

Ξεκινάς με μια δροσερή «Κυπριακή Σαλάτα με αρκατένια και χαλίτζια» (άριστα συνδυασμένη με αρκατένο, ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι, μαϊντανό, φρέσκια ρίγανη, κουτρούβι και χαλίκια), αλλά αυτό, είναι μόνο η αρχή. Συνεχίζεις με τα καλύτερα ορεκτικά, όπως ταχίνι, τυροκαυτερή, τζατζίκι, κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά (και όχι μόνο).


Άξια βράβευσης είναι το πεντανόστιμο χαλούμι πανέ με γλυκό βαζανάκι, αλλά και οι φλογέρες τραχανά με χαλίτζια – μια λαχταριστή μπουκιά-. Εξαιρετικό σιταρότο με σταδίφες, πινόλια και μούστο σταφυλιού (έψιμα) που συνδυάζεται νόστιμα με αρνί σιγοψημένο σε σος κουμανταρίας και πεντανόστιμοι κεφτέδες με φέτα σε φωλιές και κανταΐφι– πρόκειται αναμφίβολα για επιλογές που συγκαταλέγονται στα πιάτα που ξεχωρίσαμε-.

Τα αργοψημένα μοσχαρία πλεύρα με κριθαράκι και χωριάκο γιαούρτι είναι μια έξοχη επιλογή για κυρίως, με τον σεφ να κτυπά δυνατά τα ρέστα του για ένα πιάτο ευχάριστο και λαχταριστό από κάθε άποψη.

Φυσικά, πολλά υποσχόμενη είναι και η ποικιλία για δυο στα κάρβουνα, η οποία ικανοποιεί και με το παραπάνω. Περιλαμβάνει χαλούμι, μανιτάρια, λούντζα κρασάτη, λουκάνικο, σουβλάκι χοιρινό, σουβλάκι κοτόπουλο, πανσέτα χοιρινή, ζουμερές σιεφταλιές και αρνίσια παϊδάκια, μια «μερακλίδικη» επιλογή που δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει στον κατάλογο. Υπάρχουν φανατικοί οπαδοί.
Στην οινική λίστα θα συναντήσεις μια γκάμα επιλογών με αφρώδη κρασιά, λευκά κρασιά, ροζέ κρασιά, κόκκινα κρασιά, επιδόρπια κρασιά κατά βάση από Κύπριους και Έλληνες παραγωγούς κρασιού.
Στο εστιατόριο «Πινάκιο Γεύσεων» τρως με όρεξη και εύκολα ξεχνάς την έννοια του μέτρου. Το φαγητό που θα δοκιμάσεις σε συνεπέρνει σ' ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι που εξιτάρει κάθε λεπτομέρεια στον ουρανίσκο σου. Σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές του, σου δίνει ένα λόγο ακόμα για να το (ξανά) επισκεφτείς.
(25 747480) Σταυραετού Μαχαιρά 42, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός.
Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοδούλου
Σχετικά

Το Πατρικόν μάς κάνει το τραπέζι στην καρδιά της Λευκωσίας (για μία μόνο μέρα)
Ένα ξεχωριστό τραπέζωμα στην καρδιά της Λευκωσίας

Συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες και πέστο βασιλικού - Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα σε 10'
Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε συνεχώς θαλασσινά

Ο θρυλικός σεφ Nobu Matsuhisa επιστρέφει στο AMARA για δύο μοναδικές βραδιές
Ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων, με εμβληματικά πιάτα του σεφ, καθώς και ειδικά επιλεγμένα Osusume πιάτα

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις

Οι 11 νέες αφίξεις και όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Το καλοκαίρι κρατά ψηλά το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον με πολλά και άκρως συναρπαστικά νέα

Δωρεάν λουκουμάδες για όλους, για μία ημέρα!
Ο Λούκουμαν έχει γενέθλια και σε κερνάει (μα τι άλλο;) λουκουμάδες

Το Taste Atlas προτείνει διακοπές στις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για φαγητό
Η ελληνική που ξεχωρίζει

Πάμε για τυφλή γευσιγνωσία κρασιού σε ένα υπέροχο οινοποιείο στο χωριό
Δοκιμάζουμε κρασιά χωρίς όραση... μόνο με όσφρηση και γεύση