Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2022
Με την ευκαιρία της έλευσης του καλοκαιριού και της νέας σεζόν συνάμα, εμείς ψάξαμε, μάθαμε και ετοιμάσαμε ένα πλούσιο ρεπορτάζ με τα πιο ενδιαφέροντα νέα από τη γευστική σκηνή της Κύπρου.

Το Polo Restaurant & Bar του μπουτίκ ξενοδοχείου Alasia στη Λεμεσό, μεταφέρεται από Τετάρτη μέχρι Σάββατο, πέριξ της εντυπωσιακής του πισίνας. Ο βραβευμένος ως Chef της Χρονιάς 2020 στα Cyprus Eating Awards, Χριστόδουλος Θεοφάνους, απογειώνει με ένα μοναδικό τρόπο τις εκλεπτυσμένες πρώτες ύλες που επιλέγει καθημερινά και σε προσκαλεί να γευτείς την αιθέρια ψιλοκομμένη τσιπούρα του, με κίτρα, κρέμα από κόλιανδρο και αβοκάντο και σκόνη από αυγοτάραχο. Το κυπριακό του μπαρμπούνι, τα βρίσκει υπέροχα στο στόμα με παστινάκι και μπισκ από τα ψαροκόκκαλά του, ενώ το foie gras, γίνεται ανάλαφρο και καλοκαιρινό, χρωματισμένο με κοκκινογούλια και raspberries.

To βραβευμένο για την οινική του κουλτούρα και όχι μόνο, εστιατόριο Rous, παρουσιάζει εδώ και λίγες μέρες το νέο του μενού. To Chapter X, συγκινεί και πάλι τους ουρανίσκους των απανταχού οινογαστρονόμων, με δυνατά πιάτα την κρύα ντοματόσουπα με βασιλικό και μαύρη ελιά, το λαβράκι με beurre blanc σαμπάνιας και το μπαρμπούνι a la yiouvetsi με φέτα και κόκκινη πιπεριά. Το δε μενού 6 πιάτων στα €48, αποτελεί σαφώς μια από τις πιο value for money προτάσεις υψηλής γαστρονομίας στο νησί.

Η κυπριακή γαστρονομία, διά χειρός Σάββα Σάββα, φοράει τα γιορτινά της την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο εστιατόριο 'Η ταβέρνα' του ξενοδοχείου Cavo Maris Beach Hotel στον Πρωταρά. Ο βραβευμένος σεφ, γνωστός και από τις τηλεοπτικές παρουσιάσεις των εξαίρετών του συνταγών, έχει αναλάβει για ακόμη μια φορά να αποδομήσει και επαναδομήσει την αγαπημένη του κυπριακή κουζίνα, συντελώντας γαστρονομικές συνάψεις με πρωταγωνιστές τους καρπούς της κυπριακής φύσης και των παραδοσιακών μας προϊόντων. Το μενού 9 σταδίων του σεφ θα εξιτάρει τους λάτρεις της αναβαθμισμένης κυπριακής κουζίνας, με το κυπριακό σπιτικό του κουλούρι με πέστο ρόκας και ντιπ αναρής, τη σαλάτα με γλιστρίδα και μαριναρισμένα σε Κουμανδαρία, σύκα, αλλά και με το ζεστό του χαλούμι σε νορό. Κυπριακό σούσι θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς με χαλούμι τεμπούρα, αλλά και κολοκάσι Σωτήρας, καουρμά, με αρνίσια παϊδάκια, πριν υποδεκτείς αποδομημένο μουσακά με χαλούμι, χοιρινό κότσι με καραμελωμένα μήλα και σχαρολιχουδιές με αρώματα από την κυπριακή φύση. Το πόπαστό του είναι όλα τα λεφτά, γιατί η πειραγμένη του παραδοσιακή αναρόκρεμα, συναντά στο στόμα τραγανά ‘’τσιπς’’ από φύλλα κρούστας, κρεμέ βανίλιας και γλυκό καρυδάκι. Μια πανδαισία κυπριακής γαστρονομίας που σίγουρα θα ικανοποιήσει στο έπακρον όλους όσοι θα πετύχουν ένα από τα τραπέζια του εντυπωσιακού εστιατορίου. Για πληροφορίες και κρατήσεις, αποταθείτε στο τηλέφωνο 23832043.

Το αγαπημένο όλων, εστιατόριο του μπουτίκ ξενοδοχείου Aelia Wellness Retreat, έχει εγκαινιάσει πρόσφατα την καινούρια κάρτα φαγητών του και μας έχει εντυπωσιάσει. Η καλοκαιρινή του βεράντα που μοσκοβολά θυμάρι και δεντρολίβανο, θα υποδεκτεί και τη δικιά σου παρέα για να γευτεί εκεί μεσογειακές, αλλά και διεθνείς γεύσεις που σίγουρα θα ανακαλεί για καιρό. Σαγανάκι με βασιλικές γαρίδες και φέτα Ηπείρου, baby καλαμάρι με καπνιστό πιπέρι και κόλιανδρο, σαλάτα με κινόα, φουρνιστή μελιτζάνα και ρόδι, αλλά και σαλάτα με σπιτικούς τραχανοκεφτέδες, τα απόλυτα ορεκτικά. Βάλε στα υπόψη το εξαίρετο ριζότο καρμπονάρα με τραγανή ιταλική πανσέτα, το κριθαρότο με σιγοψημένο μοσχαράκι και κεφαλογραβιέρα και οπωσδήποτε το μισό κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα, αρωματισμένο με θυμάρι από τους κήπους του Aelia, πλάι σε κρέμα κολοκύθας , πύργο ψητών λαχανικών και στικς γλυκοπατάτας.
Σχετικά
Πού τρώμε νόστιμα και υγιεινά στη Λεμεσό;
Ένα μικρό, ωραίο και πολύ νόστιμο εστιατόριο, με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Jack Γιαννακού και του ιδιοκτήτη του Cinema, Γιάννη Νέττου
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Το Pralina επέστρεψε στη Λεμεσό: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το ζαχαροπλαστείο, που επαναλειτούργησε σε νέα τοποθεσία
Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις
H Μαρία Θ. Μασούρα DipWSET μάς προτείνει τα 9+1 ιδανικά κρασιά για τα τραπέζια των γιορτών
Με τι πιάτα θα τα συνοδεύσεις
Cyprus Peloponnese Wine Festival 2026: Το κρασί της Πελοποννήσου συναντά ξανά την Κύπρο
25 επιλεγμένα οινοποιεία από τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας, σε μια ολοήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στην ποιότητα, το terroir και τη σύγχρονη ελληνική οινική δημιουργία.
Γεύσεις παράδοσης και ρεμπέτικες βραδιές στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα αυθεντικό κυπριακό μεζεδοπωλείο που ενώνει καλή κουζίνα, μουσική και γιορτινή ατμόσφαιρα για αξέχαστες εξόδους στο κέντρο της πόλης
Έξοδος με μεζέ και live mουσική στο κέντρο της πόλης
Παραδοσιακή ατμόσφαιρα, μεζές για μερακλήδες, φρεσκοζυμωμένο ψωμί και live μουσική για μια έξοδο με χαρακτήρα
4 συνταγές για το γιορτινό τραπέζι και 4 καλά κρασιά για να τις συνοδεύσεις
Ζητήσαμε από τον βραβευμένο σεφ Jack Γιαννακού να μας ετοιμάσει το μενού για το γιορτινό τραπέζι
Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη στον Οδηγό MICHELIN για τις επιλογές του 2026
Γίνονται οι νεότεροι ελληνικοί προορισμοί που προστίθενται στις επιλογές του Οδηγού για το 2026.
Ένα γιορτινό ταξίδι γεύσεων με υπογραφή COOKNOOK
Η πιο λαμπερή και γιορτινή εποχή του χρόνου έχει φτάσει, και φέτος αποκτά έναν ιδιαίτερο, ξεχωριστό γαστρονομικό χαρακτήρα
9 προτάσεις για γιορτινό απογευματινό τσάι σε κομψά ξενοδοχεία του νησιού
Τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία της πόλης, που έβαλαν τα γιορτινά τους και σε προσκαλούν για afternoon tea σε χριστουγεννιάτικο mood