Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2022
Η κυπριακή ταινία «Forbidden», σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κολοκοτρώνη και σενάριο Δημήτρη Τοκαρή, κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους K-Cineplex την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. Είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με δραματικές και κοινωνικές προεκτάσεις για την αγάπη, το πάθος και όσα βρίσκονται ανάμεσά τους.
Το FORBIDDEN είναι μια καθαρά κυπριακή κινηματογραφική παραγωγή, που ξεκίνησε σαν ιδέα κατά την πρώτη καραντίνα και ολοκληρώθηκε 18 μήνες μετά, υπερβαίνοντας τεράστιες οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες αφού τα γυρίσματα δύσκολα μπορούσαν να προγραμματισθούν εξαιτίας των απρόβλεπτων επιδημιολογικών εξελίξεων.
Η ολοκλήρωση ενός τόσο πολύπλοκου και φιλόδοξου έργου σε τόσο αντίξοες συνθήκες στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα πως η ανάγκη των καλλιτεχνών για έκφραση και δημιουργία μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.
Η κεντρική υπόθεση της ταινίας είναι βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά τα οποία όμως έχουν συμπληρωθεί με στοιχεία μυθοπλασίας δημιουργώντας έτσι διαρκώς απρόβλεπτες εξελίξεις, με συνεχείς ανατροπές μέχρι την τελευταία σκηνή.
Μια φιλάρεσκη παντρεμένη γυναίκα, η Αλεξάνδρα, δημιουργεί σχέση με ένα νεότερο άνδρα, τον Άγγελο, ψάχνοντας την περιπέτεια και τις έντονες συγκινήσεις που δεν βρίσκει πια στο γάμο της. Όταν η Αλεξάνδρα συστήνει στη μικρότερή της αδελφή Σόφη τον παράνομο εραστή της, παρουσιάζοντάς τον σαν «απλώς φίλο», δε μπορεί να φαντασθεί τα όσα καταιγιστικά θα ακολουθούσαν.
Σε μια σύγχρονη διασκευή της βιβλικής αδελφοκτονίας η Αλεξάνδρα και η Σόφη βρίσκονται αντιμέτωπες σε μια θανάσιμη σύγκρουση που διαλύει την οικογένειά τους και όχι μόνο. Όνειρα μετατρέπονται σε εφιάλτες ενώ οι γονείς γίνονται δραματικοί μάρτυρες στην ψυχική μονομαχία και αλληλοεξόντωση των παιδιών τους. Ο σύζυγος που προσπαθούσε μα ποτέ δε μπορούσε να δώσει αρκετά. Ο εραστής που νιώθει αφόρητες τύψεις μα δε μπορεί να στρέψει το χρόνο πίσω. Μια μητέρα που θρηνεί και δεν έχει τη δύναμη να συγχωρέσει, ένας πατέρας που πρέπει να διαλέξει ποιο παιδί του να πετάξει στον Καιάδα της κοινωνικής απόρριψης.
Τραγικά διλήμματα χωρίς σωστή και λανθασμένη απάντηση με ζωές να καίγονται στο βωμό του εγωκεντρισμού, της πιο ανίατης ασθένειας του σύγχρονου ανθρώπου.
Θα υπάρξει κάθαρση, δικαιοσύνη, τιμωρία;
Το FORBIDDEN είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με δραματικές και κοινωνικές προεκτάσεις για την αγάπη, το πάθος και όσα βρίσκονται ανάμεσά τους. Για την προδοσία, την εκδίκηση, τη συγχώρεση. Μια τραγική ιστορία για όλα όσα είναι ιερά ή διαβολικά στην ατέρμονη πάλη του καλού με το κακό, επειδή, δυστυχώς, είναι συχνά ανίκητος ο πειρασμός για το Απαγορευμένο.
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Κολοκοτρώνης
Σενάριο: Δημήτρης Τοκαρής
Παραγωγή: Cinemart, Desoste and Unified Entertainments Ltd
Πρωταγωνιστούν: Φώτης Κάραλης, Βαλεντίνα Νικολάου, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Στέφανος Μιχαήλ
Παίζουν: Ανδρέας Βασιλείου, Έλενα Παπαδοπούλου, Γιώργος Αναγιωτός, Ανδρέας Βούλγαρης, Μαρία Φιακά, Χριστιάνα Μούζουρα, Άνδρεα Θεοχαρίδου
Φιλική συμμετοχή: Κούλης Νικολάου
Σχετικά

H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή»
Τα γυρίσματα διήρκεσαν έξι μήνες σε διάφορες περιοχές του κόσμου

Πάμε για θερινό σινεμά σε ένα ειδυλλιακό χωριό της Μαραθάσας
Μία μοναδική βραδιά για μικρούς και μεγάλους για ταινίες κάτω από τ' αστέρια

Ο Μπίλι Ζέιν ενσαρκώνει τον Μάρλον Μπράντο στη νέα ταινία «Waltzing with Brando»
Ο Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando) «ζει ξανά» στη μεγάλη οθόνη, αυτήν τη φορά μέσα από την ερμηνεία του Μπίλι Ζέιν (Billy Zane).

«Τα Πάθη του Χριστού»: Το 2027 και σε δύο μέρη το σίκουελ της ταινίας του Μελ Γκίμπσον
Η πρώτη ταινία θα κάνει πρεμιέρα Μεγάλη Παρασκευή και η δεύτερη στην εορτή της Αναλήψεως.

Στην Αγία Νάπα θα στηθεί για άλλη μία χρονιά σινεμά κάτω από τα αστέρια
Μάθε τις 5 ταινίες που θα δούμε δίπλα στη θάλασσα

Αυτές είναι οι 4 ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Από συναρπαστικά blockbusters μέχρι ταινίες με βαθιά συναισθηματικά μηνύματα, αυτή την εβδομάδα, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν δράση, γέλιο και συγκίνηση

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα εισήχθη σε νοσοκομείο της Ρώμης
Ο Κόπολα, 86 ετών, είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό να πραγματοποιήσει επέμβαση στην καρδιά


Drive in Cinema: Κλασικά αυτοκίνητα, θερινό σινεμά και καλοκαιρινή διάθεση στην πρωτεύουσα
Φέρε την παγωνιέρα σου και απόλαυσε την ταινία μέσα από την άνεση του αυτοκινήτου σου

Το Jurassic World Rebirth ξεπέρασε τα 750 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office – Στα ύψη και το «F1»
Το «F1» είναι πλέον η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην καριέρα του Μπραντ Πιτ, αλλά και στην ιστορία της Apple.

Αύγουστος στον θερινό κινηματογράφο του «Κωνστάντια»
Οι ταινίες που θα δούμε αυτή τη βδομάδα στον Μαραθωνιο Θερινών Προβολών 2025

Θαυμαστές κάνουν ώρες μέσα στη ζέστη για να δουν τα γυρίσματα του «Ο διάβολος φοράει Prada 2»
Θαυμαστές συγκεντρώνονται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με σκοπό να δουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Ο διάβολος φοράει Prada 2»