Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2021
Καλή κι η γεμιστή γαλοπούλα, το γουρουνόπουλο ή η πάπια. Αλλά σαν τα ορεκτικά και τους μεζέδες της κυπριακής ταβέρνας δεν θα βρεις εύκολα, ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων.
Γι’ αυτό κι εμείς δεν χάνουμε ευκαιρία για έξοδο, τσιμπολόγημα, πλούσιες γεύσεις και γαστρονομικές ανακαλύψεις, σε ταβερνάκια που στόλισαν χριστουγεννιάτικα τις σάλες τους, άναψαν φουκούδες και τζάκια και μας περιμένουν. Ιδίως στα πέριξ του νησιού.
Εκεί δηλαδή όπου πριν από μερικά χρόνια ανακαλύψαμε τη Φωλιά του Δράκου, ένα ταβερνάκι 20 λεπτά από τη Λεμεσό, που για δεκαετίες υπήρξε το καφενείο του χωριού. Όταν το παλιό μαγαζάκι πέρασε στα χέρια της νέας γενιάς της οικογένειας, πήρε νέα ζωή κι έγινε ένα αγαπημένο στέκι για φαγητό.

Η Φωλιά του Δράκου, λοιπόν, είναι ένα μεζεδοπωλείο, σε ένα ρετρό χώρο που πραγματικά σε εντυπωσιάζει, φτιαγμένο με το σεβασμό της νέας γενιάς για την παράδοση, αλλά και με το μεράκι τους για αυθεντικές κυπριακές γεύσεις.
Η κουζίνα του συνδυάζει την κυπριακή και ελληνική κουζίνα, προσφέροντας συνάμα άψογη εξυπηρέτηση. Εδώ θα απολαύσεις από το λαχταριστό κλέφτικο, μέχρι τα κολοκυθάκια με αυγά, τους κολοκυθοκεφτέδες και το μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο, τα οποία θα συνδυάσεις με εκλεκτά κρασιά, παγωμένη μπίρα, ζιβανία κ.ά.
Η αίσθηση της οικειότητας και της φιλοξενίας που θα αισθανθείς από την πρώτη κιόλας στιγμή, η άψογη εξυπηρέτηση και κυρίως οι γευστικές δημιουργίες, ασύγκριτης ποιότητας και ποικιλίας είναι τα στοιχεία εκείνα που έκαναν την να ξεχωρίσει από πολύ νωρίς!
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Τι μένει; Να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας στο νέο έτος που καταφτάνει.
Για τις γιορτινές μέρες 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου, 1η και 6 Ιανουαρίου 2022 θα σερβίρεται menu μεζέδων στα 17 ευρώ/άτομο.
(99820641 & 99265292) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού.
Facebook: Η Φωλιά Του Δράκου
Instagram: i_folia_tou_drakou

Σχετικά
20 επιλογές για χαλαρό μεσημέρι με καλό φαγητό και όμορφη ατμόσφαιρα στη Λευκωσία
Από παραδοσιακές γεύσεις μέχρι σύγχρονη κουζίνα, η πρωτεύουσα σε καλεί να απολαύσεις το πιο νόστιμο τραπέζι της εβδομάδας
Οινοποιείο Τσιάκκας: Οι άνθρωποι πίσω από τα κυπριακά κρασιά
Μιλήσαμε με τους ανθρώπους του και μάθαμε τη διαδικασία παραγωγής των εκλεκτών κυπριακών κρασιών του
Η πόλη βρίσκει (από σήμερα) το Noima της!
Πρώτες εικόνες από τη νέα (νόστιμη) άφιξη της πόλης
Χειμωνιάτικες απολαύσεις δίπλα στο τζάκι σε 15 εστιατόρια και ταβέρνες της Κύπρου
Επιλεγμένες ταβέρνες με τζάκι για απολαυστικές χειμωνιάτικες εξόδους
Νέα ημερομηνία για το GRAPES / Sips & Scenes, το αλλιώτικο event για το κρασί
Ένα μοναδικό bar, μουσική, επώνυμα κρασιά, ένα premium tasting και τα Grapes Talks, συνδυάζονται ώστε οι συμμετέχοντες να ζήσουν ένα διαφορετικό πάρτι για όλους!
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Γνωστό food truck απέκτησε (μόλις) το πρώτο του εστιατόριο στη Λεμεσό
Η Λεμεσός απολαμβάνει ξανά τα ποιοτικά burger του The Coach Eats
Φάγαμε στο εστιατόριο Dopios του Χριστόφορου Πέσκια στην Αθήνα
Στο εστιατόριο του Κύπριου σεφ η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από καθαρές γεύσεις, δημιουργικά πιάτα και έναν χώρο που αποπνέει αυθεντική φιλοξενία
Taste Atlas 2026: Αυτά είναι τα τοπ γλυκά στον κόσμο -Τα 6 ελληνικά που βρίσκονται στη λίστα
Το 2026 ξεκίνησε με το Taste Atlas να παρουσιάζει τις πρώτες γαστρονομικές του προτάσεις για τη νέα χρονιά, αποκαλύπτοντας τη λίστα με τα κορυφαία γλυκά του κόσμου που αξίζει να δοκιμάσει κανείς
Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου