Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2021
Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης κάλεσε τους καταναλωτές να αγοράζουν γάλα παστεριωμένο από τις εταιρείες που δεν θα αυξήσουν τις τιμές του, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι αδικαιολόγητη η αύξηση της τιμής του γάλακτος.
«Η ποιότητα (του γάλακτος) είναι η ίδια σε όλες τις εταιρείες και είναι καιρός οι καταναλωτές να προστατέψουν οι ίδιοι τον εαυτό τους», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δρουσιώτης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα η συγκεκριμένη εταιρεία «να κάνει δεύτερες σκέψεις» και να μην προχωρήσει σε αύξηση της τιμής του γάλακτος, στις 9 Νοεμβρίου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει.
Αναφερόμενος στο τι προηγήθηκε, ο κ. Δρουσιώτης είπε ότι πριν από περίπου 25 μέρες η μεγαλύτερη βιομηχανία παστερίωσης γάλακτος ανακοίνωσε ότι από 1η Νοεμβρίου θα επέβαλε αύξηση 3% στο γάλα και πρόσθεσε πως ο Σύνδεσμος χαρακτήρισε την αύξηση αδικαιολόγητη και ότι αυτή «δεν θα πρέπει να επιβληθεί».
Ανέφερε ότι μέσα από μελέτη του Συνδέσμου διαφάνηκε ότι οι τιμές της ενέργειας, του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων είναι σήμερα στα ίδια επίπεδα που ήταν το 2018, ενώ η τιμή του παστεριωμένου γάλακτος είναι κατά 5% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2018, την ίδια στιγμή που οι αγελαδοτρόφοι ανακοίνωσαν πως δεν θα αυξήσουν την τιμή του γάλακτος.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου είπε ότι δεν δικαιολογείται αύξηση της τιμής του γάλακτος από την στιγμή που είναι ίδιες οι τιμές στην πρώτη ύλη που είναι το γάλα, στο ρεύμα και στα καύσιμα, ενώ η τιμή του παστεριωμένου γάλακτος βρίσκεται σήμερα 5% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2018.
Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε επίσης ότι τα στοιχεία του Συνδέσμου δόθηκαν και στην ίδια την εταιρεία η οποία δεν τα διάψευσε, όπως είπε, ενώ «δεν μας έδωσαν οποιαδήποτε στοιχεία που να δικαιολογούν την αύξηση» και πρόσθεσε ότι η εταιρεία μετά από αντιδράσεις μετέφερε την αύξηση της τιμής του γάλακτος στις 9 Νοεμβρίου.
«Ελπίζω να κάνουν δεύτερες σκέψεις», κατέληξε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά

Αλλάζει το TikTok επί ευρωπαϊκού εδάφους - Δείτε αναλυτικά
Έτοιμο να απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους στο Λονδίνο εμφανίζεται το TikTok, σε μια περίεργη συγκυρία.

Σε κλοιό καύσωνα ξανά η Κύπρος – Στους 42 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Το Μαύρο Φεγγάρι του Αυγούστου - Πότε θα είναι «ορατό»
Tη νύχτα της 23ης Αυγούστου ο ουρανός θα είναι σκοτεινός χωρίς τη λάμψη της σελήνης

Καμίνι και αύριο η Κύπρος: Νέα κίτρινη προειδοποίηση - Πότε τίθεται σε ισχύ
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η Καπέλα Σιξτίνα κλείνει για την αιωνιότητα
Το Βατικανό ανακοινώνει για το 2026 μια εξαιρετικά ευαίσθητη επέμβαση την Καπέλα Σιξτίνα, το εμβληματικό φρέσκο του Μιχαήλ Άγγελου, με στόχο τη διατήρησή του για τις επόμενες γενιές

Τα 16 καλύτερα Christmas Markets για να επισκεφτείς φέτος τα Χριστούγεννα
Μάθε πότε ανοίγουν, πόσο διαρκούν και τι περιλαμβάνουν 16 μαγευτικές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

Η θεία Ανδρούλα: Το κορίτσι που δεν ενηλικιώθηκε ποτέ
Δολοφονήθηκε σαν σήμερα το πρωί της 22ης Αυγούστου 1974 από Τούρκους στρατιώτες σε περίοδο εκεχειρίας

Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση- Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η χώρα – έκπληξη που ανακηρύχθηκε ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι
Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε ο διαδικτυακός πράκτορας κρατήσεων Thomas Cook, αυτοί είναι οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις πόλεων

Ανοικτές 6 ημέρες την εβδομάδα οι εκκλησίες-μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ
H ανακοίνωση απο το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Έρχεται η Intervision 2025: Οι χώρες που θα λάβουν μέρος στη «ρωσική Eurovision»
Είκοσι μία χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην Intervision 2025.

«Emily in Paris»: Πότε κάνει πρεμιέρα ο νέος κύκλος της αγαπημένης σειράς (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Σε εικόνες από τον νέο κύκλο που δημοσίευσε το Netflix βλέπουμε την Emily σε ιταλικές πόλεις