Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2020
Τρία χρόνια μετά το "First They Killed My Father" σε παραγωγή Netflix, η Angelina Jolie κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη.
Η δημοφιλής Αμερικανίδα σταρ, θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ομότιτλη βιογραφία του Βρετανού πολεμικού φωτορεπόρτερ Don McCullin, με τίτλο "Unreasonable Behaviour". Μάλιστα, αυτή τη φορά θα έχει την πολύτιμη βοήθεια ενός αγαπημένου συναδέλφου της, του Tom Hardy, ο οποίος θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και χρέη παραγωγού.
"Είναι τιμή μου που έχω την ευκαιρία να μεταφέρω τη ζωή του Don McCullin στον κινηματογράφο. Με τράβηξε ο μοναδικός συνδυασμός του ατρόμητου και της ανθρωπιάς - η απόλυτη δέσμευσή του να μαρτυρήσει την αλήθεια του πολέμου, την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό του για όσους υποφέρουν από τις συνέπειές του. Ελπίζουμε να φτιάξουμε μια ταινία τόσο ασυμβίβαστη όσο είναι και η φωτογραφία του Don, για τους εξαιρετικούς ανθρώπους και τα γεγονότα που παρακολούθησε, καθώς και την άνοδο και την πτώση μιας μοναδικής εποχής στη δημοσιογραφία", δήλωσε η Angelina Jolie.
Από την άλλη ο Don McCullin είπε τα εξής για την Angelina Jolie: "Έχοντας δει την τελευταία ταινία της Angelina για την Καμπότζη, και έχοντας περάσει τόσο καιρό εκεί κατά τη διάρκεια του πολέμου, ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος από το πώς δημιούργησε μια τόσο ισχυρή και ακριβή αναπαράσταση του τόπου εκείνη την περίοδο. Νιώθω ότι είμαι σε ασφαλή, ικανά και επαγγελματικά χέρια μαζί της".
Η ταινία πρόκειται να παραχθεί από την εταιρεία Working Title μαζί με την εταιρεία παραγωγής του Tom Hardy, Hardy Son & Baker, ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Ποιος είναι ο Don McCullin
Γεννημένος το 1935 στο Λονδίνο, ο Don McCullin ξεκίνησε την φωτογραφική του καριέρα σαν φωτογράφος της πολεμικής αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, της γνωστής RAF. Στην συνέχεια κάλυψε φωτογραφικά τον πόλεμο στην Κύπρο, το Κονγκό, την Μπιάφρα, το Βιετνάμ, την Καμπότζη, το Μπανγκλαντές, το Ελ Σαλβαδόρ και την Μέση Ανατολή, μένοντας στην ιστορία ως ένας από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους-πολεμικούς ανταποκριτές. Με πάνω από δέκα βιβλία στο ενεργητικό του, βραβευμένος μεταξύ άλλων από το World Press Photo και ο μοναδικός φωτογράφος που τιμητικά πήρε τον βαθμό του Πλωτάρχη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, συνεχίζει να φωτογραφίζει και σε μεγάλη ηλικία. Χαρακτηριστικό ότι το 2007 φωτογράφιζε τους πρόσφυγες λόγω της γενοκτονίας στο Νταρφούρ της Αφρικής. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο Cornell Capa Award από το International Center for Photography της Νέας Υόρκης.
Σχετικά

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στον 3ο Θερινό Κινηματογράφο Περιστερώνας
Δύο όμορφες καλοκαιρινές βραδιές με (δωρεάν) υπαίθριες προβολές και όχι μόνο

«Πειρατές της Καραϊβικής»: Ο Τζόνι Ντεπ σε συζητήσεις για την επιστροφή του ως Jack Sparrow
«Αν του αρέσει ο τρόπος που είναι γραμμένος ο ρόλος, νομίζω ότι θα το κάνει»

Θερινός κινηματογράφος δίπλα στη θάλασσα με το Πετρίδειο Ίδρυμα
Μία καλοκαιρινή βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό

«Κωνστάντια»: Οι προβολές ταινιών στην πρωτεύουσα αυτή τη βδομάδα
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών

H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή»
Τα γυρίσματα διήρκεσαν έξι μήνες σε διάφορες περιοχές του κόσμου

Πάμε για θερινό σινεμά σε ένα ειδυλλιακό χωριό της Μαραθάσας
Μία μοναδική βραδιά για μικρούς και μεγάλους για ταινίες κάτω από τ' αστέρια

Ο Μπίλι Ζέιν ενσαρκώνει τον Μάρλον Μπράντο στη νέα ταινία «Waltzing with Brando»
Ο Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando) «ζει ξανά» στη μεγάλη οθόνη, αυτήν τη φορά μέσα από την ερμηνεία του Μπίλι Ζέιν (Billy Zane).

«Τα Πάθη του Χριστού»: Το 2027 και σε δύο μέρη το σίκουελ της ταινίας του Μελ Γκίμπσον
Η πρώτη ταινία θα κάνει πρεμιέρα Μεγάλη Παρασκευή και η δεύτερη στην εορτή της Αναλήψεως.

Στην Αγία Νάπα θα στηθεί για άλλη μία χρονιά σινεμά κάτω από τα αστέρια
Μάθε τις 5 ταινίες που θα δούμε δίπλα στη θάλασσα

Αυτές είναι οι 4 ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Από συναρπαστικά blockbusters μέχρι ταινίες με βαθιά συναισθηματικά μηνύματα, αυτή την εβδομάδα, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν δράση, γέλιο και συγκίνηση

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα εισήχθη σε νοσοκομείο της Ρώμης
Ο Κόπολα, 86 ετών, είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό να πραγματοποιήσει επέμβαση στην καρδιά
