Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2020
Μια από τις μεγαλύτερες εν ζωή ντίβες της μεγάλης οθόνης, η μοναδική Σοφία Λόρεν μετά από χρόνια απουσίας -η τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στο μιούζικαλ «Nine» του Ρ. Μάρσαλ- επιστρέφει μέσω της πλατφόρμας του Netflix με το «Η ζωή μπροστά σου» που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του γιου της, Εντοάρντο Πόντι.
Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με Γκονκούρ βιβλίο του Ρομέν Γκαρί, το οποίο ο διάσημος συγγραφέας είχε υπογράψει με το ψευδώνυμο Εμίλ Αζάρ -πράγμα που όμως έγινε γνωστό μετά από την αυτοκτονία του.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά όμως που το εν λόγω βιβλίο εμπνέει τους κινηματογραφιστές. Το 1977 δύο χρόνια μετά από την έκδοσή του, ο Μοσέ Μιζραχί το είχε μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με τον τίτλο «Madame Rosa», δίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Σιμόν Σινιορέ. Μάλιστα η συγκεκριμένη ταινία είχε κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Σε αυτή την εκδοχή, η Μαντάμ Ράζα, μια Εβραία επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, που για χρόνια εργαζόταν ως ιερόδουλη, διατηρεί έναν «παράνομο παιδικό σταθμό», φυλάσσοντας τα παιδιά των γυναικών που δουλεύουν στο πεζοδρόμιο. Όταν ο γιατρός της γειτονιάς και προσωπικός της φίλος, της ζητήσει να αναλάβει υπό την προστασία της και έναν μικρό αλλά ατίθασο Σενεγαλέζο, η καθημερινότητα της Μαντάμ, θα διαταραχθεί. Όμως μέσα από τις δυσκολίες της με τον μικρό πρόσφυγα -στην ταινία του Μιζραχί ήταν Αλγερινός- θα μάθουν και οι δυο τη δύναμη της αγάπης.
Η Μαντάμ Ρόζα, που έχει στο χέρι της το τατουάζ από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και ο μικρός Μομό έχουν κοινά βιώματα: έχουν ζήσει και οι δυο τη σκληρότητα, τη βία και τον κατατρεγμό. Κι είναι αυτή η κοινή μοίρα που μοιράζονται χωρίς να λένε πολλά, που τους κάνει να επικοινωνήσουν παρά την αρχική αντιπάθεια που τρέφει ο ένας για τον άλλον.
Συμπαθητικοί χαρακτήρες -από τη τρανς κολλητή φίλη της Ρόζας μέχρι τον Μουσουλμάνο γείτονα που παίρνει στη δούλεψή του τον μικρό Μόμο, με σκοπό να τον βάλει στο σωστό δρόμο- πλαισιώνουν το κεντρικό ζευγάρι, που μέσα στο περιθώριο, ψάχνει τον δικό του τρόπο να επιβιώσει και να βρει την χαρά.
Σχετικά
«Bitter Christmas»: Κυκλοφόρησε το teaser της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες εντός του 2026
Ιστορική αλλαγή για τα Όσκαρ: Περνούν από την τηλεόραση στο Youtube
Τέλος εποχής για τα βραβεία της Ακαδημίας η οποία υπέγραψε πολυετή συμφωνία με το Youtube για τα δικαιώματα των Όσκαρ.
Love Actually: Πού θα δεις δωρεάν την πιο ρομαντική χριστουγεννιάτικη ταινία, κάτω από τ' αστέρια
Υπαίθρια προβολή της ταινίας «Αγάπη Είναι» (Love Actually)
3 νέες πρεμιέρες για κινηματογραφική απόδραση τα Χριστούγεννα
Avatar, χριστουγεννιάτικα animation και ελληνική περιπέτεια γεμίζουν τις αίθουσες με δράση, συναίσθημα και γιορτινή μαγεία
Ο Γιώργος Τσαγγάρης νικητής του Βραβείου Καλύτερης Ταινίας Animation στο Φεστιβάλ Karama της Ιορδανίας
Επίκεντρο της ταινίας «Η Υφάντρα» είναι ο μύθος της Αράχνης
Zootopia 2: Η ταινία του Χόλιγουντ με τις υψηλότερες εισπράξεις για το 2025 – 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια
Παγκοσμίως ωστόσο στην κορυφή παραμένει το κινεζικό blockbuster animation «Ne Zha 2», με 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Γιορτάζουμε τη μικρότερη μέρα του χρόνου με ταινίες μικρού μήκους
Το φετινό Short Film Day, θα φιλοξενηθεί στο Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης στη Λευκωσία
Νεκροί ο διάσημος σκηνοθέτης Rob Reiner και η σύζυγός του
Το ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο σπίτι τους - «Κανείς δεν έχει συλληφθεί ή είναι ύποπτος» λέει η αστυνομία του Λος Άντζελες
Μπίλι Άιλις: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Hit Me Hard and Soft» -Σε 3D με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον
Η Paramount Pictures παρουσίασε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας-συναυλίας της Μπίλι Άιλις με τίτλο «Hit Me Hard and Soft», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2026.
Hunger Games: Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο νέο prequel
Το κινηματογραφικό σύμπαν της Panem επεκτείνεται ξανά, καθώς το The Hunger Games: Sunrise on the Reaping φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία των 50ών Αγώνων Πείνας, 24 χρόνια πριν από την αρχική ταινία
Hold Onto Me: H ταινία της Κύπριας σκηνοθέτριας Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς
Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο ιστορικό και ιδιαίτερα προβεβλημένο αμερικανικό φεστιβάλ
4 πρεμιέρες – 4 λόγοι για να πας σινεμά αυτή την εβδομάδα
Τέσσερις πρεμιέρες γεμάτες ένταση, συναίσθημα και κινηματογραφική μαγεία